Kauai Hawaii

Dit wil je weten over een vakantie naar Kauai en de bezienswaardigheden daar!

Kauai wordt ook wel Garden Isle genoemd en vind je op de kaart van Hawaii links bovenin, het is een van de kleinere eilanden die hoort bij deze Amerikaanse staat. Dit Hawaiaanse eiland wordt gekenmerkt door de bijzondere en ruige natuur die je er vindt. Dankzij de vele regenval die er plaatsvindt, is dit eiland flink begroeit. Maar op Kauai vind je ook parels van stranden en de vulkaan Waialeale die sinds kort niet meer actief is. Ook de Napali kust en de Waimea Canyon zijn plekken die je gezien wilt hebben. In vergelijking met Oahu is Kauai stukken rustiger, maar je vindt er des te meer indrukwekkende natuur.

Ontdek alles over Kauai & Hawaii

Kaart van Hawaii vakantie

Benieuwd wat je niet wilt missen op Kauai tijdens je Hawaii vakantie?

Benieuwd wat je niet mag missen tijdens een reis naar het Hawaiiaanse eiland Kauai? Lees onze insider tips en ontdek wat je niet wilt missen:

Napali kust

Bij de Napali Kust moet je niet denken aan hagelwitte stranden en turquoise water. De Napali Coast wordt namelijk gekenmerkt door groen begroeide stijle kliffen die eindigen in een diep blauwe zee. Het is de perfecte plek om wandeltochten te maken en de ruige natuur van Hawaii te ontdekken. De Napali kliffen zijn ook te bekijken vanaf de Waimea Canyon.

Waimea Canyon

Aan de zuidwestkust van Kauai vinden we Waimea. Ook wel omschreven als de Grand Canyon van de Pacific of de Grand Canyon van Hawaii genoemd. Deze beschrijving zegt al iets over het natuurverschijnsel dat je aan zult treffen bij de Waimea Canyon. De Canyon is zo’n 1000 meter diep en bestaat uit begroeide rode rotsen en bergen. Je hebt bij de Canyon verschillende uitkijkpunten en je kunt hier dan ook bijzondere wandelingen maken.

Op zoek naar walvissen

Vanaf Kaui kun je meer dan goed walvissen spotten. Stranden vanwaar je een goed uitzicht hebt zijn Poipu Beach, de Napali kust of rond Kealia Beach.

Waterval helikopter safari

Wanneer je op Kauai bent is het zeker aan te raden om een helikopter tour te maken. Deze excursies worden ook wel Waterval Safari’s genoemd, omdat je tijdens de vlucht de mooiste watervallen van het eiland zult zien. Waaronder de grootsse Jurrasic Park Falls waterval en de Wailua waterval. Verder zie je tijdens de vlucht andere bekenden zoals de Waimea Canyon of de Waialeale krater.

Haena Park

Het Haena State Park vinden we aan de noordkust van Kauai. Deze plek wordt ook wel “het einde van de weg” genoemd omdat het een eindpunt is van de bekende snelweg Kuhio Highway die je vindt op het eiland. Bij Haena vind een aantal van de mooiste stranden van Kauai. Naast zwemmen kun je er ook goed surfen en snorkelen. Daarnaast heb je vanaf Haena een indrukwekkend uitzicht over de berg Makana.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Hawaii