Seashell house airbnb

Bijzonder overnachten in Mexico | Slapen in een schelp!

We hebben weer een super leuke vakantiehuis-vondst gespot! Op het leuke eiland Isla Mujeres in Mexico vind je namelijk een nog leuker appartement: Het heeft de vorm van een schelp en wordt dan ook niet voor niets The Seashell House genoemd! Hier waan je je even net als Spongebob of Ariël diep in de zee.

Slapen in een Schelp

Een nachtje in The Seashell House doorbrengen?

Je kan in The Seashell House met 4 personen slapen en een nachtje boek je online voor 280 euro. Echt goedkoop is het dus niet (70 euro per persoon per nacht), maargoed, je kan wel slapen in een gigantische schelp. Daar moet je wat voor over hebben! Alles in het huisje lijkt trouwens van schelpen te zijn gemaakt. Zelfs de douche en de kraan bij de wasbak bestaan uit een gigantische schelp. Ook buiten kom je overal schelpen tegen en in de kamers vind je koraal of andere kunst terug dat past bij het zee-thema. Als je meer wilt weten over het schelpenhuisje, dan kun je de ontwerper en architect Raquel and Eduardo Ocampo in het huis ernaast vinden. Hij bouwde het schelpenhuis namelijk ooit als vakantiehuisje voor zijn broer.

Ontstaan van het schelpenhuis

De architect Eduardo Ocampo kwam in 1994 op Isla Mujeres en bouwde daar een huis voor zichzelf en later ook zijn vrouw. Omdat zijn broer ook vaak naar dit Mexicaanse eiland kwam, wilde hij ook voor hem een huis bouwen. Eduardo had immers genoeg ruimte en het land dat hij bezat, had uitzicht op zee. Omdat Eduardo’s broer een kunstenaar was, wilde hij niet zomaar iets bouwen en toen het idee voor een berg niet mocht ontstond al snel het idee voor een schelp. Het resultaat? Dat zie je dus hierboven!

Boek The Shell op Isla Mujeres
→ Adres: Carretera Garafon KM 5, Punta Sur Mar Turquesa, 77400 Q.R., Mexico

→ Bekijk hier al onze Mexico artikelen