boomhut tulum mexico

In deze boomhut in Tulum wil je ooit slapen!

Soms slaap je op van die plekken waar je het liefst niet meer weg wilt en dat hadden wij ook gegarandeerd toen we in een boomhut van Ikal Tulum sliepen aan de Mexicaanse kust! Vanuit je huisje boven de bomen kijk je uit over zee en beneden kun je op een warme dag een verkoelende duik nemen in je prive zwembadje. Ontbijten doe je op het zandstrand bij het restaurant dat bij Ikal hoort (daar serveren ze ‘s ochtends trouwens de lekkerste smoothie bowls), maar niet voordat je je hebt opgefrist in de regendouche die bij je boomhut hoort. Yep, dit stukje palmboom paradijs verdient echt een plekje op jouw bucketlist en is een fantastische plek om op ooit op een speciaal moment te logeren!

Slapen in de boomhut van je dromen bij Ikal Tulum

Boek Ikal Tulum via Booking.com

Tulum ikal boomhut mexicoIkal Tulum boomhut uitzicht-2Ikal Tulum boomhut zwembadTulum Ikal hotel yoga lessen strandIkal Tulum boomhut jungle

Logeren in een boomhut aan zee

Via Booking.com boekten wij een overnachting voor een van de boomhutten van Ikal Tulum. Een machtig mooi en bijzonder plekje om een nacht (of twee) te logeren. Je slaapt hier namelijk in een tiny house dat op hoge palen tussen de palmbomen is gebouwd met uitzicht op zee. Elke boomhut heeft een eigen prive zwembadje in maya stijl en de slaapkamer is voorzien van een giga groot zacht bed van waaruit je uitzicht hebt op al het groen rondom je huisje. Elke ochtend is het hier heerlijk wakker worden en aan de achterzijde van de boomhut is een luxe open badkamer gebouwd waardoor je je elk dag kunt opfrissen onder je eigen buiten douche inclusief jungle geluiden.

Tulum Ikal boomhutIkal Tulum boomhut trap Ikal Tulum boomhut slaapkamer Ikal Tulum boomhut slaapkamer-3 Ikal Tulum boomhut slaapkamer-2Ikal Tulum boomhut uitzichtTulum ikal boomhut

Duurzaam overnachten bij Ikal Tulum

Naast dat we verliefd werden op alle prachtige foto’s van de boomhutten op Booking.com, vonden we het ook tof dat deze accommodatie een Duurzaam Reizen-badge heeft. De badge houdt in dat er door de accommodatie belangrijke stappen zijn genomen om je verblijf duurzamer te maken. Zo maakt Ikal Tulum geen gebruik van kleine plastic shampoo flesjes voor eenmalig gebruik en zetten ze elke dag een grote glazen waterfles neer in je boomhut in plaats van plastic waterflesjes die je maar een keer kan gebruiken. Ook hebben ze aandacht voor de natuur rondom alle huisjes en wordt er gebruik gemaakt van lokale ingrediënten in het restaurant.

Benieuwd hoe je op Booking.com kan herkennen of ook andere hotels de Duurzaam Reizen-badge hebben? Je kan dat eigenlijk al direct zien op de zoekresultatenpagina en op de individuele accommodatiepagina’s. De accommodaties die zo’n badge hebben, herken je namelijk aan een groen label waarin staat ‘Duurzaam-reizen accommodatie’. Ook kun je op Booking.com specifiek zoeken naar enkel accommodaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Dit doe je door de filter ‘Duurzaam Reizen-accommodaties’ aan te vinken, je krijgt op de zoekresultatenpagina dan alleen Duurzaam Reizen-accommodaties te zien. Super makkelijk dus en ook handig voor wie met een zo klein mogelijke voetafdruk wilt reizen!

Meer dan alleen overnachten

Ikal Tulum is een hotel en wellness center ineen waardoor je hier naast unieke accommodaties ook allerlei yoga lessen kunt volgen en kan deelnemen aan verschillende bijzondere ceremonies. Daarnaast zijn er meerdere zwembaden, dus mocht je niet in zee willen afkoelen dan kan dat ook perfect in het zwembad! Ook het restaurant is echt een aanrader. Met je voeten in het zand kun je hier ‘s avonds genieten van de beste Mexicaanse gerechten en ijskoude biertjes, maar ze serveren hier ook goddelijke smoothie bowls in de ochtend.

Tulum Ikal hotel yoga lessenTulum Ikal retaurantTulum pad naar boomhutTulum Ikal beach ballTulum Ikal hotel restaurant

De beste plek om te logeren in Tulum: Tulum Beach

Tulum is onderverdeeld in twee delen, Tulum Pueblo en Tulum Beach. Ikal Tulum vind je aan het strand, dus bij Tulum Beach. Tulum Pueblo is eigenlijk het centrum van Tulum, dit ligt wat meer landinwaarts en Tulum Beach is dus het gehele gedeelte van Tulum dat aan de kust ligt. Dit laatste is wat meer toeristisch, maar ook dé plek waar je de leukste beachclubs vindt en de meeste hippe restaurants. Een mega leuk stuk om te overnachten en het is ook onwijs fijn om vanuit je huisje direct naar het strand te kunnen lopen. Maar… waar toeristen zijn, zijn de prijzen ook wat hoger, dus ook voor een overnachting aan Tulum Beach leg je wel wat meer neer dan in Tulum Pueblo. Dat kunnen we helaas niet ontkennen. Het zal je dus ook niet verbazen dat een overnachting in de boomhutten van Ikal Tulum wat mag kosten, maar de boomhutten zijn daardoor met name een aanrader als je iets speciaals te vieren hebt (denk aan een honeymoon of eerste vakantie met je lief) het is echt een speciale unieke plek voor een once in a lifetime overnachting! Die ook nog eens een bewuste keuze is. Reis je met een wat kleiner budget maar wil je wel echt bij Ikal Tulum logeren? Op zich kun je dan ook bij Ikal Tulum terecht, want naast de boomhutten zijn er ook super knusse strandhuisjes waarin je kunt slapen! Lees hier al onze tips voor Tulum

Tulum ikal cabins

Zou jij in deze boomhutten bij Tulum willen logeren?

→ Bekijk hier al onze Mexico artikelen