Boot slapen zweden

Tof concept uit Zweden: The Hotel Collector’s Guide

In een hippe stad als Stockholm is het niet lastig om een fijn hotel of Airbnb-adresje te vinden. Maar wil je het écht bijzonder maken, een adresje buiten de gebaande paden, dan wordt het lastiger. The Hotel Collector’s Guide heeft de oplossing: op dit gloednieuwe platform staan namelijk de coolste hotels in Zweden waar je niet tussen hordes toeristen zit. Eén van die hotels is de Prince van Orangiën.

Prince van Orangië

Slapen op een boot in hartje Stockholm

De Prince van Orangiën is een voormalige Nederlandse rivierboot die in het water bij Beckholmen ligt, een klein eilandje bij Djurgården, op ongeveer een half uur van het Centraal Station. Prince van Orangiën werd al in 1935 gebouwd in het Nederlandse Gendt. Inmiddels is het in handen van Agneta Green en haar man, die tevens de populaire restaurants Oaxen Krog & Slip runnen. Agneta heeft de oude details van de boot prachtig in tact weten te houden. Op de boot zijn zes verschillende cabines aanwezig waarin je kunt overnachten, drie kleine (Stoker’s Cabin No 3, Navigator’s Cabin No 2 & Old Office Cabin No 5) en drie grotere (Captain’s Cabin No 4, Ship-Owner’s Cabin No 1 & Chief Mate’s Cabin No 6). Bij aankomst word je vriendelijk ontvangen door hostess Rebecca, die tijdens je hele verblijf voor je klaarstaat.

Het ontbijt (!)

Alleen al voor het ontbijt zou je een nachtje op de boot willen slapen. Je wordt in de watten gelegd met verse kanelbullar, knapperig brood met verschillende soorten beleg, vers appelsap, een eitje waarvan de dooier op 64 graden gekookt is (oftewel, perfect!) en vers gezette koffie. Het ontbijt wordt geserveerd op het tijdstip dat jij het graag wilt hebben, op warme zomerdagen op het dek en op frissere dagen in de lounge van de boot.

Ga fietsen!

Voor iedere gast is er een fiets aanwezig, voorzien van een mandje, waarmee je Stockholm kunt verkennen. Doe dit ook echt want het is een van de leukste manieren om je door de stad te verplaatsen.

Oaxen Kroge Slip Stockholm zweden

Dineren bij Oaxen Slip

Tegenover de hotelboot vind je restaurant Oaxen Slip, van dezelfde eigenaren als het hotel. Hier wordt de nieuwe nordic cuisine geserveerd in een prachtige omgeving. Het personeel is er supervriendelijk en de prijzen zijn goed in verhouding met de kwaliteit van het eten. Als je iets te vieren hebt (of gewoon van lekker eten houdt), dan moet je hier echt een tafeltje boeken. Ook als je niet in het hotel overnacht een dikke aanrader!

Prince van Orangiën zweden stockholm

Tof concept: The Hotel Collector’s Guide


The Hotel Collector’s Guide is een tof nieuw platform waar je de kleinere, Zweedse hotels, buiten de gebaande paden op vindt. Op de website is een klein aanbod van hotels te vinden, die net iets meer bieden dan hun grotere concurrenten. Leuk als je Zweden wilt verkennen, maar geen zin hebt om tussen hordes toeristen te zitten. Meer tips voor Zweden lezen? Bekijk hier alle blogs over Zweden!