Ski are zweden skigebied

Wintersport in het knusse skigebied Are in Zweden!

In Zweden vind je het populaire skigebied Are. Het hoogste punt is hier bijna 1300 meter hoog en het laagste zo’n 380 meter. Je vindt hier zo’n 90 kilometer aan pistes die zowel geschikt zijn voor beginners als voor gemiddelde skiërs en ook meer professionele wintersporters kunnen hier geweldig terecht. De pro’s kunnen bijvoorbeeld naar hartelust off-piste skiën in Are!

Are: 90 kilometer aan pistes voor alle niveau wintersporters

Lunchen doe je in Are in gezellige tipi’s en door de vele sleepliften, kun je leuke routes afleggen in het gehele skigebied. Het is een redelijk rustig skigebied, druk voor Scandinavische begrippen, maar nog altijd veel rustiger dan de populaire Alpen.

Vind je in Are de leukste after-ski van Zweden?

En ‘s avonds? Dan kun je in Are naar een van de gezelligste après-ski’s van Zweden, namelijk de after-ski! Verwacht keiharde live muziek van een cover band, veel bier en zo nu en dan wordt er gedanst op de tafels of polonaise gelopen. Dan vraag je je tot slot misschien nog af of dit sneeuwzekere gebied nadelen heeft? Het antwoord is helaas toch ja, want Are is best prijzig en enigszins lastig te bereiken als je vanuit Nederland reist.

Skigebied Are Zweden piste

Are skigebied

Het skigebied van Are ligt in Zweden in het gebied Jämtlands, dit is een provincie midden in de regio Norrland en dat ligt tegen de grens van Noorwegen aan. Zoals gezegd vind je hier aardig wat blauwe pistes, pistes voor beginners en kinderen, maar ook voldoende rode of zwarte pistes en je kan in Are ook goed off-piste skiën. Je kan de pistes op wanneer je een skipas hebt, hieronder lees je meer over de kosten hiervoor.

Skipas Are

Als je wilt skiën in Are kun je voor verschillende dagen een skipas kopen. De skiprijzen die je kan verwachten zijn 45,- euro voor 1 dag skiën en voor 2 dagen betaal je 90 euro. Ga je meer dagen skiën dan krijg je een beetje korting, zo betaal je voor 3 dagen 129,- euro in plaats van 135,- euro en je betaalt voor 4 dagen 160,- euro in plaats van 180,- euro. Hoe meer dagen je gaat skiën, hoe groter je voordeel wordt. Skipassen voor kinderen kosten trouwens minder dan voor volwassenen.

activiteiten lapland skiën activiteiten lapland lift are skipiste activiteiten lapland uitzicht are skipiste

3x de leukste restaurants in Are

Op de piste hebben wij gegeten bij een tipi, daar kun je warme chocolademelk met marshmallows scoren of pizza, Zweedse zoetigheid en wraps. Deze tipi heet Mr. Bramwell’s Wig Wam en is hieronder op de foto’s te zien. Een ander leuk restaurant in het centrum van Are is Parkvillan. Hier kun je speciaal biertjes drinken en de lekkerste hamburgers eten. Eet je liever op een bijzondere en unieke locatie dichtbij Are? Dan moet je naar Vita Renen gaan dat White Deer betekent oftewel Wit Rendier. Dit restaurant ligt verborgen in de bossen dichtbij Are en je kan er eigenlijk alleen met ski’s, sneeuwschoenen of met een sneeuwscooter komen.

Naar de After-ski in Are

De après-ski in Are noemt men geen après-ski maar after-ski en het is net even anders dan het après-skiën in de Alpen. Hier kun je namelijk rockachtige taferelen verwachten gecombineerd met uitbundige pop-optredens. Er wordt gedanst op tafels, de polonaise wordt gelopen en bier wordt er misschien iets minder gedronken vanwege de hoge prijzen maar toch is iedereen net zo dronken als in de Alps. Krijg je geen genoeg van deze nachtelijke taferelen? Dan kun je in Are ‘s avonds ook aan night-skiing doen!

Waar kun je naar de after-ski in Are?

Plekken waar je goed naar de after-ski kunt zijn Timmerstugan, Fjallgarden of Bygget. Wij bezochten tijdens onze reis met reisorganisatie NoSun de Fjallgarden in Are. Wat trouwens extra leuk is aan deze after-ski, is dat je vanuit het centrum beneden met een heel ouderwets trammetje (gratis!) de berg op gaat waar de after-ski te vinden is.

Weer in Are & beste tijd om naar dit skigebied te gaan?

Goede maanden om naar Are op wintersport te gaan is van december tot en met april. In tegenstelling tot veel andere wintersportgebieden kun je in Are al in december terecht, maar let wel op het aantal zonuren in deze maand want de zon schijnt hier maar kort op decemberdagen. Februari en maart zijn waarschijnlijk de fijnste maanden om te gaan omdat het dan ook ietsjes warmer is in Zweden al kun je in April hier ook nog goed terecht.

Ook een video zien over Are? Druk hieronder op play:

Wil je naar Zweden?

Handige links:

NoSun.nl Groepsreis naar Lapland Vliegtickets Dalens Gård Mountain Lodge De mooiste hotels in Lapland

→ Bekijk hier al onze Lapland artikelen