Met de ferry naar Londen Stena Line

Betaalbaar, relaxt én er is geen bagage limiet: Ga met de ferry naar Londen!

Londen is een van de  populairste steden van Europa en vrijwel iedereen weet dan ook dat dit de ideale bestemming is voor een stedentrip. Er zijn een overdosis leuke wijken om te ontdekken, je dagen kun je oneindig vullen met het bekijken van wereldberoemde bezienswaardigheden, er zijn toffe hostels zoals Clink78 en zoals in elke wereldstad kun je ook in Londen perfect shoppen. Wat is alleen de meest ideale manier om naar Londen te reizen vanuit Nederland? Je kan natuurlijk met de trein of het vliegtuig, maar wist je al dat je ook gemakkelijk met de boot naar Londen kan? Wij hebben hieronder de voordelen van de ferry op een rij gezet!

Met de boot naar Londen

Een ferry + trein ticket naar Londen boek je bij Stena Line al vanaf 49,- euro
→ Hotel tip voor Londen: Clink78
→ Lees ook: Dit zijn de tofste bezienswaardigheden in Londen

Met de ferry naar Londen StenaLineMet de ferry naar Londen Stena LineMet de ferry naar Londen StenaLine-2

Met de ferry naar Londen vanaf de Hoek van Holland

Wist je dat je vanuit Nederland gewoon de boot kan pakken en zo naar Londen kunt reizen? Geen Schiphol gedoe, maar gewoon lekker relaxt met de ferry. Zo zijn wij vanaf de Hoek van Holland naar Londen gereisd met de ferry + trein ticket van Stena Line. De overtocht van Hoek van Holland duurt 6 uur en 30 minuten met de boot en de terugreis duurde in ons geval iets langer, de ferry deed er toen 9 uur en 30 minuten over. Bij het ferry + treinticket heb je keuze uit een dagvaart of een nachtvaart en daarna volgt een treinreis. Toen wij met de ferry naar Londen gingen hebben wij gekozen voor de dagvaart. Een ferry + trein ticket naar Londen met dagafvaart kun je bij Stena Line al boeken vanaf 49,- euro. Kies je echter voor de nachtvaart, dan spaar je meteen een ho(s)telovernachting uit maar deze tickets zijn wel iets duurder en kun je boeken vanaf 76,- euro.

Hoe is zo’n ferry overtocht naar Londen?

Je vraagt je misschien af hoe het is om tussen de 6 en 10 uur op een ferry te zitten, maar je vermaakt je met gemak in dat aantal uren. Toen wij aankwamen bij Hoek van Holland konden we snel inchecken bij de ferry en werden we doorverwezen naar onze hut. Onze hut had door een groot raam uitzicht op zee en beschikte verder over standaard voorzieningen, ideaal om je even terug te trekken en je bagage achter te laten. Op de boot zijn verschillende gelegenheden waar je een drankje en een hapje kan doen. Verder kan je op de ferry tickets voor de bioscoop halen en genieten van een film die recent in de bioscoop draait. Tijdens onze vaart kwamen we er achter dat je in zee ook bruinvissen (een soort kleine dolfijnen) kan spotten. Iedere overtocht worden er gemiddeld zo’n 6 bruinvissen gespot, dus dat is een goede reden om extra te genieten van het uitzicht. Omdat je zoveel toffe dingen aan boord kunt doen, kom je helemaal relaxt aan op je bestemming en het is extra fijn voor mensen die normaal last hebben van vliegangst. Met al die stress heb je op zo’n ferry totaal niet te maken, eigenlijk begint je vakantie al een beetje aan boord.

→ Meteen fixen: Regel hier je ferry overtocht naar Engeland

Cabin Met de ferry naar Londen Stena Line-2 Cabin Met de ferry naar Londen Stena Line

De ferry aankomst in Harwich & de trein naar Londen

De ferry van Stena Line komt uiteindelijk in Engeland aan in de havenplaats Harwich. Eenmaal gearriveerd met de ferry konden we het station al snel vinden. Het treinstation ligt namelijk op nog geen 100 meter van de haven af. Na de securitycheck stonden we vrijwel direct op het juiste perron en konden we de trein naar London Liverpoolstreet Station nemen. De treinreis van Harwich naar London Liverpoolstreet Station duurt ongeveer 2 uur. Wij kozen ervoor om naar London Liverpoolstreet Station te gaan, want dit ligt centraal in de hippe wijk Shoreditch. Bij dit station kun je ook gemakkelijk weer overstappen op het metronetwerk van Londen en de rest van de stad bezoeken.

Clink78 Hostel en onbeperkt shoppen!

Na je reis sta je ineens met beide benen in Londen! Hier vind je nog wat praktische tips voor je verblijf: Tijdens onze stedentrip hebben wij verbleven in het Clink78 Hostel, een hip en gezellig hostel waar altijd wat te doen is en je tegelijkertijd heerlijk rustig kunt slapen. Uiteraard hebben we tijdens onze stedentrip ook wat winkels en markten bezocht en flink gewinkeld. Tijdens de terugreis konden we alle aankopen gewoon meenemen in de ferry zonder dat we extra kilo’s bagage bij hoefde te boeken in tegenstelling tot het vliegtuig. Best chill als je sinterklaas- en kerstinkopen gaat doen of je garderobe aan wil vullen met de hipste items!

Plan een tripje langs deze bezienswaardigheden in Londen

→ Bekijk hier al onze artikelen over Londen