leuke wijken londen Royal Albert Hall

Leuke wijken in Londen die je sowieso wilt bezoeken

Heb je een trip naar Londen in je agenda staan, maar weet je nog niet zo goed waar je je tijd het beste kan besteden? Dat is begrijpelijk, Londen blijft tenslotte een megastad! Een slimme strategie voor een goed-geplande stedentrip, vooral als je maar een paar dagen de tijd hebt, is om een aantal toffe wijken uit te kiezen om je dagdelen te verdelen (check bijvoorbeeld ook de wandelroutes per wijk in de Londen reisgids van Time to momo). Welke plekken het leukste zijn voor jou (en je gezelschap) ligt natuurlijk helemaal aan het soort reiziger dat je bent, maar ook of je al eerder een keer in Londen bent geweest en alle bekende bezienswaardigheden al hebt gezien of juist nog niet. Wij weten in ieder geval wel raad: deze 7 leuke wijken in Londen wil je sowieso bezoeken.

7 leuke wijken in Londen!

bezienswaardigheden Londen London Eye

bezienswaardigheden Londen

bezienswaardigheden Londen buckingham palace

1. Westminster

De wijk Westminster, of officieel eigenlijk ‘City of Westminster’, is een echte must als je nog nooit eerder in Londen bent geweest. In deze wijk vind je namelijk de meest iconische bezienswaardigheden van Londen, waaronder de Big Ben en Houses of Parliament, de Westminster Abbey en het London Eye reuzenrad. Even verderop staat ook Elizabeth’s Buckingham Palace, waar je de ceremoniële wisseling van de wacht kan aanschouwen.

2. Soho

Een buurt als Soho heeft dan weer een totaal andere sfeer waar vooral jongeren en creatievelingen uit alle windstreken zich helemaal thuis zullen voelen. Je vindt er hippe coffee shops en pubs, platenzaken met alle genres die je maar kan bedenken, en restaurants waar gerechten van over de hele wereld worden geserveerd. Soho is overigens ook deel van het iconische West End: het Londense hart van de theater- en musicalwereld. Hier overnachten? Boek een nachtje bij SoHostel!

3. Covent Garden

Covent Garden is een van de drukste wijken in Londen, maar dat bruisende karakter creëert juist een fijne, grootstedelijke sfeer. In Covent Garden geniet je van de historische architectuur, gezellige terrasjes en straatartiesten in combinatie met de leukste onafhankelijke winkels en boetiekjes voor de fervente shoppers. Ook het Royal Opera House is tof om een keer gezien te hebben.

leuke wijken londen Royal Albert Hall leuke wijken londen Natural History Museum

4. Kensington

Daarnaast is Kensington is een aanrader voor je eerste keer in Londen, maar ook voor je tweede of derde bezoek blijft deze behoorlijk chique buurt een leuke plek. In Kensington vind je namelijk het 17e-eeuwse Kensington Palace, een aantal rustgevende groene parken, charmante boetiekjes én meerdere topmusea die je gratis (!) mag bezoeken: het Natural History Museum, Science Museum en Victoria & Albert Museum. Vooral het Natural History Museum is een aanrader voor jong én oud, vooral rond de feestdagen. Dan ligt er namelijk een prachtig versierde schaatsbaan naast de ingang van het museum.

5. Shoreditch

Shoreditch is veel minder chique dan bijvoorbeeld Westminster en Kensington, maar die rauwe, industriële randjes maken deze wijk in Oost-Londen juist zo interessant. Vroeger was het nog up-en-coming neighbourhood, maar nu is deze moderne wijk veelvuldig geinstagrammed (ja, dat is vanaf nu een woord) en een stukkie duurder. Toch is Shoreditch nog steeds de moeite waard. Dwaal rond en je zal vanzelf leuke hipsterlocaties spotten: lunchplekken, bars en vintage shops. In Old Street vind je vooral jonge tech bedrijven en bij Spitalfields Market kun je terecht voor kleding, kunst, snacks en algemene prullaria waar je geen nee tegen kan zeggen. Toffe hotels in Shoreditch zijn: CitizenM, Hotel the Hoxton en Ace Hotel.

6. Greenwich

Voor een veel groenere en rustigere sfeer kun je het beste je pijlen op UNESCO-wijk Greenwich richten. Hoogtepunten zijn de de Old Royal Naval College, de Royal Obervatory (de sterrenwacht op de nulmeridiaan), Greenwich market en Greenwich park. Vanaf de top van de heuvel in Greenwich Park, het voormalige jachtgebied van de beruchte Henry VIII, heb je een spectaculair uitzicht op de Londense skyline.

7. Notting Hill

Van Notting Hill heb je vast wel een keertje gehoord, of misschien zelfs gezien in de gelijknamige film met Julia Roberts en Hugh Grant uit 1999. Als je een fan bent van charmante straten vol kleurrijke huizen (en bekende filmlocaties), knusse cafés en upscale vintage shops kun je Notting Hill het beste bovenaan je lijstje zetten. Ook de bekende Portobello Market is een ideale plek om vrolijke blossen bloemen en interessante, antieke prullaria te bekijken. Mooi en romantisch hotel in Notting Hill is Portobello House. Of slaap in het hippe The Laslett hotel.

leuke wijken Londen tips leuke wijken in Londen leuke wijken London Skyline

Zelf naar deze leuke wijken in Londen? Zo plan je je stedentrip!

Een tripje plannen naar de leukste wijken in Londen? Zo doe je dat:

Meer lezen over Londen? Hier vind je nog meer tips voor deze populaire Europese stad. Check bijvoorbeeld waar je het leukste kunt kerstshoppen in Londen of hoe je de ultieme Harry Potter Tour in Londen maakt of hoe je het beste 1 dagje in Londen spendeert!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Londen