Londen vliegvelden

Vliegvelden Londen, dit zijn ALLE luchthavens!

Door de grote hoeveelheid vliegvelden in Londen, weet je soms niet precies welke luchthaven de beste keuze is om op te vliegen. De goedkoopste luchthaven kan immers een hele tijd van het centrum afliggen en andere lijken wel dichtbij, maar kosten dan weer heel wat euro’s meer. Tijd om wat duidelijkheid te verschaffen! Daarom vind je hier een overzicht van alle vliegvelden in Londen, maar lees je ook vanaf waar in Nederland je naar die vliegvelden kunt vliegen en hoe je vervolgens van het vliegveld naar het centrum van Londen kan komen.

Vliegvelden Londen Kaart

Onderstaand vind je de vliegvelden van Londen op een plattegrond. De zes grote luchthavens van Londen zijn op de kaart te vinden: Londen City Airport, Londen Heathrow, Stansted, Londen Luton, Gatwick en Londen Southend.

vliegvelden londen waar kaart

Vliegen vanuit Nederland naar Londen

Vanuit Nederland kun je vanaf verschillende luchthavens naar Londen vliegen met diverse maatschappijen. Budgetmaatschappijen zijn Easyjet, Ryanair en Transavia. Maar ook KLM vliegt bijvoorbeeld naar Londen vanuit Nederland. Onderstaand vind je luchthavens vanaf waar je in Nederland naar Londen kan vliegen en met welke luchtvaartmaatschappij:

  • Eindhoven – Londen: Ryanair, Cityjet (Parkeren kan dan goedkoop via QuickParking)
  • Rotterdam – Londen: Cityjet
  • Amsterdam – Londen: Easyjet, Cityjet, KLM, Garuda Indonesia, British Airways

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Londen

Welke maatschappijen vliegen naar welke luchthavens in Londen? Je leest het hieronder:

  • Easyjet: Gatwick, Luton, Stansted & Southend
  • Ryanair: Stansted
  • Cityjet: Londen City
  • KLM: Londen City, Heathrow
  • Garuda Indonesia: Gatwick & Heathrow
  • British Airways: Londen City, Heathrow, Gatwick & Stansted

Vliegvelden londen afstand centrum

Onderstaand vind je de afstanden van de vliegvelden van Londen tot aan het centrum. Naast de afstand in kilometers lees je ook hoe lang het ongeveer duurt met het openbaar vervoer of met de auto om deze afstand af te leggen:

1. Afstand Londen City Airport – Centrum

Het Londen City Airport ligt op 14 kilometer vanaf het centrum. Dit is het vliegveld wat het meest dichtbij het centrum ligt van alle vliegvelden. Je kan vanaf het Londen City Airport met het openbaar vervoer, een huurauto (die kun je gunstig boeken bij Sunny Cars) of taxi gemakkelijk in het centrum komen. Binnen 22 minuten kun je met het Docklands Light Railway middenin het zakencentrum van Londen zijn. Een los ticket kost net iets minder dan 5 pond. Voor een taxi betaal je tussen de 30 en 12 pond.

Boek hier vliegtickets naar Londen City Airport

2. Afstand Londen Heathrow – Centrum

Het vliegveld Londen Heathrow ligt op 27 kilometer afstand van het centrum van Londen. Je kan deze afstand soms al binnen een half uur afleggen met het openbaar vervoer, maar veelal doe je er eigenlijk wel langer over en kost de reistijd ongeveer een uur. Als je met het openbaar vervoer reist kun je de metro of de trein nemen. Voor ongeveer 5 pond kun je al de metro nemen vanaf Heathrow naar het Piccadilly Circus Station middenin het centrum van Londen, deze metro duurt ongeveer 50 minuten. De trein duurt ongeveer een kwartier, maar een kaartje kost dan wel rond de 26 pond enkele reis.

Boek hier vliegtickets naar Londen Heathrow

3. Afstand Londen Stansted – Centrum

Het vliegveld Londen Stansted ligt op ongeveer 63 kilomer afstand van het centrum van Londen. Stansted is één van de budget vliegvelden van Londen en daarom ook een luchthaven waar veel op wordt gevlogen. Omdat de afstand vanaf Stansted redelijk ver is, doe je er ongeveer 1 tot 1,5 uur over om in het centrum van Londen aan te komen. Een retour kost ongeveer 15 pond, een enkele reis 8 pond. Je kan dit het beste afleggen met de National Express bussen.

Boek hier vliegtickets naar Londen Stansted

4. Afstand Londen Luton – Centrum

De luchthaven Luton ligt ongeveer op 55 kilometer afstand van het centrum van Londen. Ook al is de afstand korter dan die van Stansted, om vanaf Luton naar het centrum van Londen te komen duurt ook ongeveer 1 tot 1,5 uur. Je kan vanaf Luton de bus nemen naar het centrum van Londen, maar de trein is ook mogelijk. Vanaf de luchthaven kan je een shuttle service naar het meest dichtbije treinstation nemen.

Boek hier vliegtickets naar Londen Luton

5. Afstand Londen Gatwick – Centrum

Het vliegveld Londen Gatwick ligt op ongeveer 45 kilometer afstand van het centrum van Londen. Net als Stansted is dit een veelbevlogen luchthaven. Vanaf Gatwick ben je ongeveer 1,5 uur tot 2 uur onderweg om in het centrum van Londen te komen. Ook hier kun je National Express bussen nemen en die kosten ongeveer 7 pond. De trein vanaf Gatwick nemen is sneller dan de bus, maar dit kost wel het dubbele dan de bus.

Boek hier vliegtickets naar Londen Gatwick

6. Afstand Londen Southend – Centrum

De luchthaven Londen Southend ligt op ongeveer 68 kilometer afstand van het centrum van Londen. Met de auto ben je vanaf Southend ongeveer 1 uur onderweg. Je kan vanaf de luchthaven de trein nemen. De prijs voor de trein is ongeveer 15 pond enkele reis. Het is ook mogelijk om de bus te nemen.

Boek hier vliegtickets naar Londen Southend

→ Bekijk hier al onze Londen artikelen