Seven Sisters Engeland tips

Seven Sisters: Ontdek de mooiste krijtrotsen in de UK

Wie aan Engeland denkt heeft al snel associaties met het Britse koningshuis, Harry Potter, voetbal, pubs, prestigieuze universiteiten als Oxford en Cambridge of een van de vele andere kenmerken uit de Engelse cultuur zoals de rode telefooncellen of dubbeldekker bussen. Maar wat veel mensen niet weten is dat Engeland ook over hele mooie natuurgebieden bezit, verspreid over het hele land. Een van mijn favoriete plekjes maakt deel uit van het South Downs National Park in het zuiden van het land. In dit gebied ligt namelijk het Seven Sisters Country Park, een plek waar je heerlijk kan wandelen en ontspannen.

Seven Sisters in de UK

→ Handig: Huur via Sunny Cars je huurauto in Engeland
→ Overnachten in de buurt: Ye Olde Smugglers Inne of The Claremont

Seven Sisters Engeland

Seven Sisters Engeland

Seven Sisters Engeland

Een dagje uitwaaien bij de Seven Sisters krijtrotsen in Engeland

Gedurende mijn semester abroad in Brighton vonden ik en mijn mede studenten het heerlijk om een stuk te wandelen langs de kust en even uit te waaien en waar kon dat nou beter dan bij het Seven Sisters Country Park. In het country park vind je diverse trials waaruit je kunt kiezen en die je kunt bewandelen, sommigen zijn wat korter en anderen zijn enkele kilometers lang. Onderweg kun je genieten van groene weilanden, gevuld met verschillende bloemen, bomen en dieren, waartussen kleine beekjes te vinden zijn met water die vanuit de zee naar het land stroomt. Via deze paden zal je ook op de Seven Sisters hiken, dit zijn zeven witte krijtrotsen aan de kust die vrij bekend zijn binnen het Verenigd Koninkrijk. Eenmaal op de top, heb je een prachtig uitzicht over het gebied en de kust. De hikes zijn niet zwaar en door een easy access trail ook toegankelijk voor mensen in bijvoorbeeld een rolstoel. Mocht je hoogtevrees hebben dan is dat gelukkig ook geen probleem. Er is ook een pad wat je naar het kiezelstrand meeneemt waar je eveneens een mooi uitzicht hebt over de rotsen en het gebied. Het park biedt dus een actieve, leuke dag uit voor iedereen!

Geen zin om te klimmen over de krijtrotsen bij de Seven Sisters?

Mocht je niks met wandelen hebben dan zijn er zat andere opties om jezelf te vermaken. Het gebied is ook geschikt om te gaan fietsen, kanoën of vogels spotten. Je kunt een kano huren voor een tochtje, maar helaas worden er geen fietsen op locatie verhuurd. Als je dit dus tof lijkt om te doen probeer je eigen fiets mee te regelen of hem elders te huren. Na afloop van je activiteiten kun je genieten van scones, broodjes, taartjes en een English Tea in een klein schattig cafeetje genaamd Salt Marsh Cafe en Rooms bij het park. Je kunt natuurlijk ook de weg vervolgen richting Eastbourne en daar op zoek naar een leuke locatie alvorens je terug naar je verblijf gaat.

Krijtrotsen

krijtrotsen Engeland Seven Sisters Seven Sisters Engeland tips Seven Sisters krijtrotsen Engeland

Praktische informatie voor als je naar de Seven Sisters wilt in de UK

Bereikbaarheid: Het Seven Sisters Country Park bevindt zich tussen de plaatsen Brighton en Eastbourne. Tussen deze bestemmingen gaat er een bus die stopt bij de ingang van het park, wat een goedkope en handige manier van vervoer is. Mocht je zelf een roadtrip aan het maken zijn door het platteland van Zuid-Engeland dan kun je het park ook prima bereiken met de auto. Een auto huren kan goed via SunnyCars!

Kleding: Belangrijk is om te zorgen dat je warme kleding mee hebt, er staat een flinke wind aan de kust waardoor de gevoelstemperatuur lager ligt. Laagjes in je outfit zijn dus geen overbodige luxe. Als je gaat wandelen dan is het slim om goede schoenen met grip aan te doen.

Food: Wat drinken en/of eten meenemen voor onderweg is ook een aanrader. Sommige trials zijn wat langer en de hoeveelheid cafés in dit park zijn beperkt.

Krijtrotsen: Tot slot is het aan te raden om vooraf de website van het park te checken of de paden toegankelijk zijn. Door slijtage komt het voor dat er soms brokken van de rotsen afvallen, waardoor het mogelijk gevaarlijk kan zijn voor toeristen om hier te wandelen. Wees dus alert en ga niet te dicht bij de randen staan of zitten. Al met al vormt het Seven Sisters Country Park een mooie bestemming voor jong en oud om je een goede ochtend en/of middag te vermaken als je in Zuid-Engeland bent.

Overnachten: Je kan heel leuk overnachten in de omgeving van de Seven Sisters in de UK. Denk bijvoorbeeld aan Ye Olde Smugglers Inne of The Claremont. Beide zijn leuke aanraders!

Meer lezen over Engeland:

Lees ook: