surfen portugal

Surfen in Portugal bij Figueira da Foz: Wildkamperen, 23-meter hoge golven & een surffabriek

Prachtige uitgestrekte stranden, heerlijk eten, een fijn klimaat en de passie van Zuid Europa: we weten dat Portugal een goede plek is om te genieten van een welverdiende vakantie en met maar 24 dagen regen per jaar is het meteen een hele fijne bestemming om weer eens op die surfplank te gaan staan voor wat fijne surfsessies! Wij zijn alvast op pad geweest om een aantal surfspots te bezoeken en te genieten van een goede Portugese keuken. Hier zijn onze tips voor als je binnenkort een surfreis wilt maken in Portugal!

Ontdek meer over surfen in Figueira da Foz

→ Tip: Boek je surfvakantie naar Portugal via Surfblend

Surfen in de buurt van Figueira da Foz: Buarcos & Cabedelo

Figueira da Foz is een levendig stadje aan de kust, gelegen aan de monding van de rivier Rio Mondego. In het stadje bevindt zich een casino dat gebouwd is in 1900, wat op zichzelf al iets bijzonders is! Een fijne avondwandeling over de mooie boulevard onderweg naar een heerlijke maaltijd in een van de leuke restaurantjes? Check! De stad kan in de zomer erg druk worden, dus vooral in het voorjaar is het hier fijn vertoeven: rustig, met heerlijke temperaturen. De stad is een fijne uitvalsbasis voor verschillende surfstranden in de buurt, zoals Buarcos en Cabedelo.

→ Handig: Wil je hier op surfvakantie? Kijk eens naar de surftrips van Surfblend

Figueira da Foz surfen portugal 8

Figueira da Foz boulevard portugal 1

Buarcos: Perfect voor de beginnende surfer

Een strand dat bij uitstek geschikt is voor de beginnende surfer: golven met een lang breakpoint, breed strand en makkelijke golven. Fijn om je skills weer op peil te krijgen!

Cabedelo: Voor alle type surfers én wildkampeerders

Iets meer variatie in het soort golven en dus ook geschikt voor de geavanceerde surfers. Ook erg fijn dat er een parkeerplaats met douches te vinden is en wanneer je met je camper op bezoek komt, kan je hier ook lekker wildkamperen en ‘s ochtends meteen het water in gaan!

Nazaré: Gigantische golven kijken vanaf de vuurtoren

Nazaré is een typisch vissersstadje dat tegenwoordig een populair vakantieoord is. Je vindt op veel straathoeken mensen die gedroogde vis verkopen en ook het drogingsproces is leuk om te zien wanneer je door de straatjes struint. Wanneer je in Nazaré bent, is het vooral een aanrader om je richting de vuurtoren te begeven: gelegen in het Sítio district is dit hoge uitzichtspunt een prachtige plek om over de stad uit te kijken, maar wat de plek vooral interessant maakt, is de mogelijkheid om de gigantisch hoge golven rondom Nazaré te aanschouwen. De golven kunnen hier zo hoog worden dat dit stadje zelfs een onderdeel is geworden van de surf world tour. Om je even voor te stellen hoe hoog de golven dan daadwerkelijk zijn: op het strand Praia do Norte heeft de surfer Garrett McNamara in 2011 het guiness world record verbroken door een golf van meer dan 23 meter hoog te surfen!

→ Tip: Hier kun je surfvakanties naar Nazare boeken

Nazare portugalSURFartikel-21

Nazare kliffen portugal 16

Peniche: Surfers Paradise

Een echt surfersparadijs: sinds oudsher is dit stadje altijd al gelinkt geweest aan de zee. Allereerst was het een eiland, maar door veranderende windrichtingen en getijden, is Peniche veranderd in een schiereiland. Voor surfers van alle niveaus is hier plezier te beleven: stranden in verschillende richtingen en dus ook golven van veel verschillende lengtes en hoogtes. Ook worden er vaak events georganiseerd zoals het Rip Curl Pro event, met garantie dat er na het surfen nog tot in de vroege uurtjes kan worden doorgegaan met genieten!

Peniche surfer golven portugal 27 Peniche surfschool portugal 28

Bezoek de surffabriek in Santa Cruz

Wanneer je even helemaal klaar bent met zelf op de surfplank staan (kan eigenlijk niet, maar vooruit…), is er een leuke optie om bij het stadje Santa Cruz een kijkje te nemen in een surf fabriek waar de planken worden geshaped en klaargestoomd voor gebruik: geeft meteen een heel andere kijk op het gemiddelde surfboard!

Surffabriek santa cruz portugal 30 Surffabriek Portugal Santa Cruz 29

Opladen met een bord vol verse vis

Een artikel over Portugal kan natuurlijk niet afgesloten worden zonder het even gehad te hebben over het eten. Wanneer je ook maar enigszins fan bent van verse vis en de Zuid-Europese keuken in het algemeen, dan ben je in Portugal aan het juiste adres. Smullen!

Eten in Portugal 5 Eten in Portugal 14Wil je naar Portugal?

Handige links:

Vliegtickets naar Portugal Vlieg met TAP naar Portugal Hotels in Portugal Meer info op VisitPortugal.com of op CenterOfPortugal.com


→ Bekijk hier al onze Portugal artikelen