castello-sforzesco-milaan

Zoek de rust op in Milaan: Castello Sforzesco & Parco Sempione

Milaan is vaak een stad die in één zin genoemd wordt met mode. Maar deze mooie Italiaanse stad heeft meer te bieden dan mode. Milaan is een drukke stad, vooral in het centrum wemelt het van de toeristen. De winkelstraten zijn leuk om te bezoeken maar na een dag in dit centrum te hebben gelopen, ben je wel toe aan wat rust (althans ik). Er zijn twee plekken in Milaan waar je heerlijk tot rust kunt komen en kunt genieten van de omgeving en de natuur.

→ Leuke hotels in Milaan: Combo Milano Hostel of Meininger Milano Lambrate
→ Handig: Vind via Skyscanner goede vliegticketdeals naar Milaan

Castello Sforzesco

Allereerst Castello Sforzesco. Dit kasteel ligt net buiten het centrum van Milaan, maar met de metro is het goed te bereiken. Het kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw maar wordt nu gebruikt voor musea en andere tentoonstellingen in Milaan. Je kunt dit kasteel gratis bezoeken en je kunt hier zo lang rondlopen als je zelf wilt. Natuurlijk kost het wel geld om de musea van binnen te bekijken. Zelf vond ik het rond lopen al mooi en erg rustgevend. Deze bezienswaardigheid is niet zo bekend dus je kunt hier zelf rustig rond kijken zonder dat er nog honderden andere toeristen zijn. In het midden van het kasteel vind je een grote binnenplaats waar je kunt zitten en genieten van het uitzicht. Je kunt hier lekker picknicken of een potje kaarten spelen. Dit kasteel is ook een prachtige achtergrond voor wat mooie foto’s dus neem je tijd en maak een paar leuke foto’s.

castello-sforzesco-binnen-in-milaan castello-sforzesco-in-milaan castello-sforzesco-fontein-milaan

Parco Sempione

Achter Castello Sforzesco vind je het Parco Sempione. Dit park grenst aan de oorspronkelijke tuinen van het kasteel. In dit park vind je veel mensen die genieten van de rust en ruimte. Van hardlopers tot mensen die hun hond uitlaten, een soort central park maar dan in Milaan. Ook hier kun je natuurlijk picknicken of even lekker in het gras gaan liggen. Verder vind je in het park veel standbeelden en monumenten, die verbazingwekkend goed zijn onderhouden. Dit is nog niet alles, want in het park vind je verschillende dieren. Natuurlijk vind je in de meertjes en beekjes eenden en ganzen, maar dit zijn niet de enige waterdieren. In dit park vind je zelfs schildpadden, die hier gewoon “wild” leven. Ook het Parco Sempione is gratis te bezoeken en makkelijk te bereiken per metro.

parco-sempione-in-milaan

→ Bekijk hier al onze Italië artikelen