The Vespa Trip: Maak een Vespa tour in Italie

Laten we even doen alsof je in Italië bent, sluit je ogen. Voel je de warme Italiaanse zon? Zie je de kleurige huisjes van Toscane voor je? Oh en voel je dat zadel waarop je zit? Hoor je dat tuffende geluid van een motortje? Je zit op een fonkelende originele rode Vespa en naast je rijden allerlei vrienden op zo’n zelfde exemplaar en jij zit achterop bij je beste vriendin of je lief. Yes, Jij doet dit jaar mee aan The Vespa Trip!

Dit wil je: Een Vespa tour maken in Italië

The Vespa TripThe Vespa Trip in Italie (1)The Vespa Trip terrasje (1) The Vespa Trip (1)

De ultieme tour door Italië maak je tijden The Vespa Trip

Deze lente of zomer kun je meedoen aan The Vespa Trip. Hierboven zie je wat foto’s van The Vespa Trip van voorgaande jaren en zoals je ziet, belooft deze trip veel goeds! Wat ons betreft is het de ultieme droomreis door Italië. Vijf of zes dagen lang maak je een roadtrip op een authentieke vespa langs eindeloos veel fantastische Italiaanse dorpjes. Kronkelende wegen nemen je mee naar de mooiste plekken en dat alles doe je solo, met je best friend of lief, of met een groep internationale reizigers: Vlamingen, Nederlanders, Denen, Engelsen of Duitsers, allemaal kunnen ze mee op deze reis. Of je nu als net-verliefd stelletje mee gaat, met vrienden of gewoon alleen, The Vespa Trip lijkt op een reis die je eigenlijk alleen in films terug ziet.

The Vespa Trip Italie de vespa trip Vespa Trip italie 2020 The Vespa Trip in 2020the-vespa-trip-toscane-6

5 of 6 dagen scooteren, eindeloos veel dorpjes en genoeg goddelijk eten!

5 tot 6 dagen lang zul je met jouw Vespa op pad zijn. Waar deze ultieme zomervakantie reis begint? The Vespa Trip kun je doen in drie regio’s in Italië: In de Provence, aan de Amalfikust of in Toscane. En vertrek kan vanaf maart tot september. Uiteraard ben je niet alleen maar aan het rijden de hele dag, maar is er ook genoeg tijd om samen te genieten van gezellige barretjes en bij restaurants van traditionele Italiaanse families. Hoe je de route kunt weten? Je krijgt vooraf een roadbook mee (en eventueel een GPS), waarin de mooiste plekken staan opgenoemd in het gebied waar jij je roadtrip gaat maken. Aan de Amalfikust kun je bijvoorbeeld naar de Vesuvius, Pompei en Positano. Kies je voor een Toscane roadtrip dan kun je onder andere naar Siena en Firenze, of doe de andere route langs Pisa en Lucca. Ook is is Toscane de perfecte plek voor het proeven van heerlijke wijnen!

Alleen of mee met een groepje touren met een Vespa?

Wil je The Vespa Trip het liefst alleen rijden, met een goede vriend of juist romantisch met je geliefde? Dan kun je The Vespa Trip ook alleen doen. Helemaal solo. Je krijgt dan een roadbook mee, of een GPS indien je dat liever hebt, en uiteraard staat er bij aankomst in Italië een Vespa klaar. Ga je liever op groepsavontuur? Dan kun je ook meerijden met de groep! Switch je liever per dag, dan is dat soms ook een optie.

the vespa trip roadbook (1)

En hoe zit dat met bagage als je met een Vespa reist in Italie…

No worries! Je bagage wordt elke dag gebracht naar de volgende locatie! Dagelijks brengt hij je bagage naar het volgende hotel waar je die nacht zult verblijven.

Kun je zomaar op een Vespa stappen?

Je hebt voor deze trip wel een rijbewijs nodig, een gewoon rijbewijs (dat je ook voor een auto gebruikt) is voldoende. Nog nooit op een scooter of Vespa gezeten? No worries! Bij elke pick up locatie worden instructielesjes gegeven, zodat je vol zelfvertrouwen op pad kan in bella Italia!

→ Heb je andere vragen? Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen

Italie vakantie the vespa tripvespa trip in italie (1)

bijzondere vakantie in italie the vespa trip

the vespa trip locaties (1)

Op vakantie naar italie the vespa trip

Ga jij mee op The Vespa Trip?

Lijkt deze bijzondere reis je wel wat? Bekijk dan hier de prijs voor deelname aan The Vespa Trip of boek je reis meteen! De tripjes worden georganiseerd in de lente en zomer en bij de prijs zitten de huurprijs voor een Vespa, hotelovernachtingen, ontbijt, een roadbook en waarschijnlijk de beste roadtrip van je leven inbegrepen! Enjoy!

→ Meer info & opgeven The Vespa Trip