camping-kamperen-bos-kampvuur
Eva Schonck

Kamperen in Parijs? Het kan bij deze camping bij Parijs: “Bois de Boulogne”

Over Parijs hoeven we je natuurlijk niets meer te vertellen, maar we hebben nog wel een leuke budget tip! Bij Parijs vind je namelijk een camping waar je prima kunt slapen en vanwaar je binnen no-time in het centrum van de stad bent. Je overnacht er heerlijk in de natuur want de camping ligt namelijk in een bosrijk gebied dat dezelfde naam draagt als de camping, ook ben je maar 10 minuutjes verwijderd van het centrum van Parijs en het is ook nog eens prima betaalbaar! We hebben het over de camping “Bois de Boulogne”, lees er hieronder meer over:

Slapen bij Bois de Boulogne, dé camping bij Parijs

camping-bij-parijs-bois-de-boulogne

Slapen op dé camping bij Parijs: Bois de Boulogne

Op Camping Paris Bois de Boulogne kun je het gehele jaar door gezellig kamperen. Er zijn verschillende mogelijkheden, het huren van een staanplaats waar je met of zonder auto en je tent kunt staan, een compleet ingerichte safari-tent van de camping zelf of huur een gezellige houten woonwagen. Vanaf de camping rijdt er om het half uur een pendelbusje naar porte de Maillot, vanuit hier ga je met de metro of te voet verder Parijs in. De camping is gemakkelijk te bereiken met de auto, je hoeft niet in het drukke gedeelte van de stad te zijn. Bovendien heb je gratis parkeergelegenheid bij je accommodatie. De camping is onlangs geheel gerenoveerd en heeft een klein supermarktje en een gezellig restaurant. Ook zijn er voldoende sanitairgebouwen in de buurt van de staanplaatsen.

Sta-plaatsen

camping-plek-bois-de-boulogne-camping-bij-parijs

Safaritenten

camping parijs bois de boulogne ingerichte tenten

Plaats aan Seine

camping-bois-de-boulogne-seine

Huisjes

camping-parijs-bois-de-boulogne-huisjes

Prijzen camping Parijs

Op de camping zijn zo’n 50 sta-plaatsen die speciaal bedoelt zijn voor reizigers zonder voertuig, dus echt voor reizigers die alleen met een tentje komen. Dat is perfect voor de budget-reizigers en backpackers. Dit zijn ook de meeste goedkope plekken die je kan huren op de camping. Qua prijzen moet je een beetje denken aan het volgende, let er wel op dat prijzen verschillen per seizoen, vandaar de volgende indicaties:

  • Camping-plek met auto: Tussen de 25 euro – 38 euro (2 personen, je kan extra personen bij boeken)
  • Sta-plaats zonder auto: Tussen de 12 euro – 22 euro (2 personen, je kan extra personen bij boeken)
  • Gypsy caravan huren: Tussen de 89 en 134 euro per nacht
  • Houten huisje huren (cottage): Tussen de 94 146 euro per nacht voor 4 personen
  • Klassieke Wood & Canvas tent: Tussen de 76 en 89 euro per nacht

Je kan kijken op campingparis.fr of bekijk de actuele prijzen van de camping hier

Hoe kom je bij deze camping bij Parijs?

Rij allereerst vanuit Nederland richting Parijs. Eenmaal in de buurt, neem dan de périphérique en vervolgens de afslag Porte Maillot/Bois de Boulogne. Rij dan door het Bois de Boulogne en volg uiteindelijk de borden camping. Een andere optie, neem vanaf de A13 de afslag Bois de Boulogne en volg daarna de borden camping. Je kan ook dit op je navigatie invoeren 2 Allée du Bord de l’Eau, 75016 Paris. Of deze codes GPS – Long : 2° 14’ 11.248’’ Est / 2.236458 – Lat : 48° 52’ 10.268’’ Nord / 48.869519.

Route naar Bois de Boulogne met het Openbaar Vervoer

Reis je met het openbaar vervoer naar de camping? Neem dan vanuit Nederland de bus of trein naar Parijs. In Parijs neem je de metro lijn 1 tot het station Porte Maillot en daar neem je de uitgang André Maurois. Bij de uitgang van de metro neem je vervolgens de bus 244 en je moet dan uitstappen bij Moulin Camping of je kan de bus van de camping nemen, dan wordt je bij de ingang afgezet van de camping. Je kan ook naar een treinstation dichterbij gaan, ga dan naar Gare de Lyon / Montparnasse. Dat ligt op 12 kilometer vanaf de camping. Hier vind je treintickets naar Parijs

Bus naar Camping & Kaart

bus-naar-bois-de-boulogne-parijs

camping-bij-parijs-op-de-kaart-bois-de-boulogne

De camping is het gehele jaar geopend en zoals je op bovenstaande kaart kunt zien, ligt het niet al te ver van het centrum van Parijs af. Op de camping zijn ook eetgelegenheden te vinden, maar je kan natuurlijk ook boodschappen doen en zelf koken op je camping-kookstel.

→ Bekijk alle artikelen over Parijs