Goedkoop weekend naar parijs budget tips

Met deze budget tips ga je goedkoop een weekendje naar Parijs

Parijs, de stad waar iedereen een keer (of meer) geweest wilt zijn. Maar helaas is het zo dat bij een giga stad als Parijs, vaak ook net zo hoge prijzen horen. Voor een weekendje weg leg je al gauw heel wat euros neer. Tenzij… Je deze gouden tips opvolgt! Zo hebben we buskaartjes voor 19,- euro gespot, weten we goedkope maar nog steeds fijne slaapplekken in Paris te vinden en voor je avondeten hebben we ook wat budget tips.

Budget tips voor Parijs: Van goedkoop vervoer tot voordelig shoppen

→ Lees ook: Met de trein naar Parijs: Zo plan je dat + to do’s

Voor 19,- euro met de bus naar Parijs

Wanneer je in Nederland vertrekt, bijvoorbeeld in Amsterdam, duurt het vaak maar zo’n 8 uur voor je daadwerkelijk in Parijs bent en het mooie is: Je kan naar Parijs voor een lage prijs! Vertrek je bijvoorbeeld vroeg in de ochtend rond 7:30 uur, dan kun je diezelfde dag ‘s avonds nog een drankje en hapje doen onder de Eiffeltoren. Of neem juist de nachtbus en vertrek om 22:30 uur en wordt wakker in Parijs!

Uitgaven: Busticket 19,- euro 

Lekker slapen in Parijs vanaf 15,- euro per persoon per nacht

Slapen in Parijs vanaf 15,- euro? Oui oui, c’est possible! Kijk maar eens op Booking.com. Als je bijvoorbeeld met 4 vrienden naar Parijs gaat dan kun je soms prive appartementen vinden voor 60,- euro per nacht. Oftewel, 60 euro gedeeld door 4 is 15 euro per persoon!

Uitgaven: Slaapplaats 15,- euro per nacht

Goed(koop) eten in Parijs, waar kun je dat vinden?

Er zijn voor je gevoel honderden restaurants te vinden in Parijs. En wie echt budget wilt leven, kan natuurlijk in een appartementje gaan koken maar hé je bent ook op vakantie. Dus, als je even naar een restaurantje wilt of dat iemand anders wat lekkers voor je maakt, is dat best logisch. Ietwat toeristische maar zeker betaalbare plekken om te gaan eten (en drinken), vind je onder andere in de wijk Quartier Latin dichtbij de Notre Dame en de metrohalte Saint Michel. Maar ook in de wijk Le Marais vind je een en ander. Zo genoten wij van de beste falafel van Parijs bij L’as du Fallafel. Hier kun je binnen zitten, maar ook buiten gewoon je broodje opeten en je kan er iets eten voor ongeveer 5,50 euro. Een andere manier om toch lekker, maar tegelijk goedkoop te eten is door naar een bakkerij te gaan. Denk aan croissants, pain-au-chocolats en andere lekkere dingen… Dan snap je waarom we dit zeggen! In Le Marais vind je trouwens ook de overdekte markt Le marché des Enfants-Rouges en ook hier kun je zeker genoeg lekkers vinden, terwijl je je tussen alle Parijzenaren bevindt.

Uitgaven: Avondeten voor 5,50 euro, lunch voor 2,50 euro (cappuccino) & 1,40 euro (croissant)

Gratis leuke dingen doen in Parijs

Natuurlijk kom je niet alleen met een bus naar Parijs om te eten en te slapen, je wilt ook iets zien en doen! Gelukkig voor jou zijn heel wat dingen gratis. Denk bijvoorbeeld aan het bekijken van de Eiffeltoren. Ga gewoon even lekker chillen in het gras voor dit gigantische bouwwerk. Had je graag naar boven gewild? Niet getreurd! Een ander waanzinnig uitzicht vind je namelijk bij de Sacre Coeur. Natuurlijk is ook hier de entree wel betaald, maar deze basiliek is misschien wel mooier van de buiten dan binnenkant. Voor de Sacre Coeur treden ook vaak bandjes of dansers op, dus je krijgt er ook nog eens vermaak bij. Wandelen in de wijk die beneden deze basiliek ligt, Sopi, is trouwens ook een aanrader. Een andere aanrader: Naar het museum gaan! Op de eerste zondag van de maand zijn heel veel musea in Parijs gratis geopend. Denk aan het Centre-Pompidou, het Louvre of Musée d’Orsay. Wil je echt geen betaalde highlight missen? Dan kun je op Tiqets.com gunstig tickets kopen.

Uitgaven: nul komma nul euro

Goedkoop shoppen in Parijs? Mais oui!

Ook goedkoop shoppen is in Parijs mogelijk. We schreven een tijdje terug al een heel item over alle vintage winkels in Parijs, daar kun je namelijk Levi shorts voor 5,- euro vinden of andere tweedehands musthaves vanaf 1,- euro. Maar in Parijs zijn ook andere goedkope shops te vinden, denk aan een Forever21 of meer onbekendere winkels.

Uitgaven: 10,- euro voor wat vintage musthaves

En, staat een goedkoop weekendje Parijs nu op jouw to do?

Dan willen we je nog wel een tip meegeven, de buskaartjes voor 19,- euro zijn beperkt te koop! Zorg dus dat je er op tijd bij bent. Verder hebben we hier nog goedkope hotels in Parijs gespot (wij sliepen zelf in Legend hotel en in La Parizienne, niet per se heel goedkoop maar wel erg tof). Oh en heb je zelf nog ultieme Parijs tips, laat ze hieronder achter in een comment. Altijd leuk om te horen!

→ Bekijk alle artikelen over Parijs