Parijs in de winter: Ook dan is de stad van de liefde een bezoekje waard

In de winter naar de stad van de liefde trekken klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar het is zeker wel de moeite waard. Parijs heeft zoveel moois te bieden en ook in de winter kan het romantisch en leuk zijn om de stad te verkennen. De stad staat bomvol bekende en populaire bezienswaardigheden die ongeacht het seizoen zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Lees verder en ontdek wat je zeker in Parijs in de winter moet bezoeken.

Waar moet je heen in Parijs in de winter?

1. De Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het symbool van Parijs en één van de meest bekende bezienswaardigheden ter wereld. Als je naar Parijs gaat is een beklimming van deze toren een echte must! Let op, heb je hoogtevrees dan kies je best voor de optie om de lift te nemen. De wandeling langs de trap kan nogal beangstigend aanvoelen. Ga je liever niet de hoogte in? Dan kan je rustig in het park rond de Eiffeltoren wandelen. In de winter is zo een wandeling de perfecte manier om een frisse neus te halen.

Eiffeltoren in Parijs Eiffeltoren, Parijs in de winter Parijs in de winter Eiffeltoren

2. Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is een triomfboog in Parijs. Dit pronkstuk bevindt zich, op een rondpunt, op het einde van de beroemde Champs-Elysées. Op dit punt komen maar liefst 12 straten samen. Via een looptunnel kan je onder de straten doorlopen om zo een bezoekje te brengen aan deze bezienswaardigheid. In de winter wordt het vroeg donker dus heb je een leuk uitzicht over de verlichte stad.

Arc de Triomphe, Parijs in de winter

3. Pont Alexandre 3

De Pont Alexandere-III is een brug in Parijs in de art-nouveau stijl en overvloedig versierd met lantaarns en gevleugelde gouden paarden. De brug werd genoemd naar de tsaar Alexander 3 en staat symbool voor het verdrag van de Frans-Russische Alliantie. Een leuk weetje: de zoon van Alexander 3, Nicolaas 2 legde de eerste steen voor de brug. De stijl van de brug weerspiegelt die van het Grand Palais, waar de brug op uitkomt.

Pont Alexandere-III, Parijs

4. De Notre Dame

De Notre Dame is één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Parijs. De naam betekent in het Nederlandse zoiets als ‘onze-lieve-vrouwekathedraal’. De kathedraal werd bekend door het verhaal ‘de klokkenluider van de Notre Dame’ van Victor Hugo. De waterspuwers, die lijken op monsters, op de torens van de kathedraal stammen uit de middeleeuwen en spuwen het regenwater uit dat niet langs de gevels naar beneden stroomt. Op 15 april 2019 brak er een hevige brand uit in de kathedraal waardoor het dak en de centrale torenspits instorten. Gelukkig kon de rest van de kathedraal, als ook een aantal belangrijke kunstschatten, nog gered worden.

Notre Dame, Parijs in de winter

5. Het Louvre

Het Louvre is één van de grootste musea ter wereld. Het Louvre was van oorsprong een middeleeuws kasteel dat door de koningen van Frankrijk gebruikt werd. Toen deze besloten om gebruik te maken van een nieuwe locatie besloot de beheerder om het Louvre te gebruiken als onderkomen voor de koninklijke kunstcollectie. In augustus 1793 werd het Louvre officieel geopend als museum en is hierdoor één van de oudste ter wereld.

Louvre, Parijs in de winter Parijs in de winter, Louvre

Waarom in de winter naar Parijs?

De reden waarom je juist in de winter naar Parijs wilt gaan?

1. Geen lange wachtrijen

Je kent het wel die super lang wachtrijen met toeristen voor elk museum of bezienswaardigheid. In de winter is Parijs een minder populaire bestemming waardoor het ideaal is om de lange wachtrijen te ontwijken.

2. Oud & Nieuw in Parijs

Tijdens oudejaar mag er in Parijs geen vuurwerk worden afgestoken. In de plaats daarvan wordt er een super coole geluids- en lichtshow geprojecteerd op de Arc de Triomphe. Deze lichtshow toont je een prachtig verhaal met als hoogtepunt het aftellen tot nieuwjaar! Een unieke ervaring en een reden des te meer om in de winter naar Parijs te gaan.

3. Heerlijk wandelen

In Parijs kan je ook in de winter heerlijke wandelingen maken. In de stad zijn zoveel leuke plekjes te ontdekken die evenveel charme hebben in de winter dan tijdens de zomermaanden.

Parijs in de winter, wandelingWandelen door Parijs

Overnachten in Parijs

Wij verbleven in Hotel Splendor Elysées dit boektiekhotel ligt op 15 minuten wandelen van de Arc de Triomphe. De kamers hebben magische thema’s en doorheen het hele hotel is gebruik gemaakt van ‘goochelaarselementen’.

Hotel Splendor Elysées, Parijs Parijs, Hotel Splendor Elysées

Heb jij al zin gekregen om Parijs in de winter te bezoeken?→ Bekijk hier alle artikelen over Frankrijk