Vakantie Finland tips

In de zomer ultiem ontspannen rond de Finse meren tijdens je Finland vakantie

De zomer is weer ten einde, maar dat neemt niet weg dat je met het komende herfstweer nog heel hard kunt genieten van een aantal prachtige bestemmingen. Fins Lapland is een van die bestemmingen waar je je helemaal weg waant van de bewoonde wereld (niet zo moeilijk wanneer de dichtstbijzijnde buren zich op 15 kilometer afstand bevinden) en je absoluut tot rust kunt komen. Eerder schreven we al over de fijne sfeer die in het noorden heerst en over een aantal bijzondere ervaringen die we hebben mogen meemaken. Graag nemen we jullie weer even mee naar Fins Lapland en wat we daar samen met Voigt Travel hebben beleefd.

Dit wil je zien tijdens je Finland vakantie in de zomer

Finland vakantie 's avonds Finland vakantie vuokatti hepokongas

Hepoköngäs

De reis begon in Rovaniemi om van daaruit richting Vuokatti te gaan. Een prachtige weg richting het zuiden met de eindeloos uitgestrekte bossen en heuvelachtige omgeving. We hadden ons laten vertellen dat we onderweg de mogelijkheid hadden om een bezoek te brengen aan een waterval en ondanks het vooruitzicht op een muggenoorlog, kun je zo’n aanbod natuurlijk niet aan je voorbij laten gaan. Watervallen zijn tenslotte watervallen! De muggen lieten ons met rust en waren snel vergeten toen de Hepoköngäs waterval in zicht kwam: verborgen in de bossen is dit een prachtig plekje om even bij te komen als tussenstop voor een goede picknick lunch!

vakantie finland hepokongas waterfall hepokongas waterfall finland vakantie finland vakantie hepokongas waterval

Jäätiönlampi

Dit prachtige meer is gegarandeerd toegankelijker dan z’n naam. Vanuit onze accommodatie Vuokatinmaa 4 Seasons bevonden we ons ongeveer 10 seconden van het water af en wat dit soort Finse bestemmingen zo heerlijk maakt, is het feit dat er altijd wel wat roeibootjes klaar liggen om het water mee te verkennen. Neem lekker een hapje en drankje voor onderweg mee en je kunt uren ronddobberen in het midden van de natuur.

Vakantie Finland tips

finse meren in finland overnachten tijdens vakantie finland

Het husky centrum

In de eerste instantie waren we vrij kritisch toen we over het husky centrum hoorden: een plek waar bijna honderd huskies opgroeien en worden getraind tot sledehonden klinkt vrij heftig. Echter, we zijn ontzettend positief verrast toen we uiteindelijk een kijkje gingen nemen. De eigenaar is een gepassioneerd dierenliefhebber die niet alleen elke husky door en door kent, maar ook precies weet wie de ouders zijn van wie en welk broertje van welk zusje is. De dieren luisteren perfect én hebben de mogelijkheid om vaak lekker rond te rennen en zich uit te leven. Vaak zijn hondenkennels luidruchtige plekken, maar op de een of andere manier heeft de eigenaar het voor elkaar gekregen dat de huskies zo gekalmeerd worden wanneer hij in de buurt is, dat ze na een enthousiast welkom weer rustig gaan liggen en wachten op hun beurt om te spelen en te trainen. De honden behoren dan ook tot de snelste van Finland en er zijn al vele races mee gewonnen. Fijn om te zien dat juist zo’n goede en persoonlijke behandeling in elk opzicht beter is voor zowel mens als dier!

vakantie finland husky finland vakantie husky

Het kampvuur avontuur

Nog zo’n heerlijke eigenschap van de Finse plaatsjes zoals Vuokatti: overal tref je kampvuurplaatsen aan die door de overheid worden onderhouden en zelfs de blokken hout worden altijd aangevuld en klaargelegd. Zo bijzonder! Na onze trip per roeiboot was het tijd voor een goede kampvuursessie met de typische Finse worstjes – hier kom je niet onderuit. Prachtig om te zien hoe dit soort plekken er gewoon netjes bij blijven liggen, iedereen er zorg voor draagt én het zelfs vanuit de overheid wordt ondersteund.

Finse meren Finland vakantie

Finland vakantie zomer Vakantie finland zomer

Ook zin om naar Finland op vakantie te gaan in de zomer?

Nog steeds is het zo dat veel mensen Finland vooral kennen als winterbestemming. Toch zijn er zoveel fijne plekjes en activiteiten dat je het hele jaar door ontzettend kunt genieten in Fins Lapland! Wil je meer weten over de mogelijkheden voor reizen in Finland? Check dan de website: voigt-travel.nl

vuokatti hepokongas finland finland uitzicht zomervakantie kanoen lapland zomer

→ Bekijk hier al onze Finland artikelen