Wintersport willingen duitsland

Dichtbij wintersporten in skigebied Willingen | Duitsland

Wie gaat wintersporten, is er vaak direct verslaafd aan. Veel reizigers vinden wintersport dus leuk, maar er hangt helaas ook een prijskaartje aan en het is vaak zo’n eind rijden. Voor dat laatste excuus is echter een prima oplossing te vinden, namelijk wintersporten in Willingen in het westen van Duitsland! Benieuwd naar alle voordelen van dit skigebied? Lees dan verder!

Het wintersportgebied Willingen is dichterbij dan je denkt

Het eerste voordeel en ook meteen het grootste voordeel voor de meeste mensen die hun wintersport naar Willingen plannen: de afstand. Waar bij de meeste skigebieden de afstand vanaf Utrecht 1200 tot 1300 km is, hoef je voor Willingen slechts een schappelijke 310 km af te leggen. Je bent dus binnen 3 á 4 uur in Willingen! Een voordeel als je met een grote groep vrienden op elkaar zit gepropt in een busje of met je kleine neefje of nichtje op de achterbank van de auto zit.

Wintersport Willingen

Willingen is een perfect skigebied voor beginners

De bergen zijn vlakker en korter in Willingen dan in de Alpen. Juist daarom is het een goed skigebied om te komen als beginner of met mensen die nog niet kunnen skiën. Voor de ervaren skiërs zouden we het niet echt aanraden, tenzij je op de kosten moet letten of met veel mensen gaat die het nog niet kunnen. In zo’n geval is Willingen een verademing in vergelijking met de Alpen. Zelf ben ik een ervaren skiër en ervaar ik niet heel veel plezier aan het skiën in Willingen, maar vind het wel leuk om met mijn nichtjes te skiën of vrienden die het nog minder of niet goed kunnen. Wij zijn in Willingen geweest met de hele familie, sommige konden nog niet skiën, dus dan is Willingen een perfect gebied!

Nog niet eerder wezen wintersporten? Kein problem in Willingen!

Nog een voordeel voor wintersport-leken of reizigers die beter willen leren skiën: Er zijn in Willingen Nederlandse ski en snowboarddocenten die je 6 dagen in de week helpen met het leren van de sport. Voor de meer gevorderde uit de groep is dit ideaal en kun je dus zelf de pistes opgaan terwijl de andere het leren van een getrainde docent. Al is er ook genoeg plek om samen te oefenen met vrienden die het nog niet helemaal onder de knie hebben.

Met de gondellift naar boven & via verschillende pistes of bosweg naar beneden

Er is een gondellift in Willingen die je naar boven brengt waarna je via verschillende pistes naar beneden kan skiën. Je kunt dan uitkomen bij vier verschillende andere liften of weer terug komen bij de gondellift. Het voordeel van de gondellift is dat je ook naar boven kunt zonder ski’s en via een aantal bosweggetjes dan weer naar beneden kan lopen. Dit is leuk ook eens te doen wanneer je even klaar bent met het skiën. Verder zijn er voor de niet-skiërs ook genoeg andere dingen te doen. Wanneer de anderen op de piste staan, kun jij door het dorpje wandelen of in het restaurant op de piste chocolademelk drinken. Het dorpje van Willingen is erg gezellig met verschillende restaurants en kleine winkeltjes. Verder kun je op de piste in het restaurant afspreken met de skiërs, door de gondel kun je daar gemakkelijk komen zowel als skiër als de niet-skiërs.

Lijkt winterporten in Willingen je wel wat?

Wil je af van die urenlang autorit naar Oostenrijk? Of zou jij eens voor het eerst op wintersport willen? Ga dan op Wintersport Willingen, Duitsland. Al eens in Willingen geweest of iets anders leuks te melden? Laat ons jouw reactie weten in een berichtje hieronder! Oh en juist bezig om voor het winterporten je tas in te pakken? Check dan deze wintersport paklijst eens!