Michel Berger tuin hotel

Bijzonder overnachten in Berlijn | Michel Berger Hotel

Middenin Friedrichshain bij het metro station Warschauer straße, vind je het Berlijnse Michel Berger hotel. Een gigantisch gebouw aan een drukke straat. Auto’s, trams en fietsers zoeven ons voorbij, met op de achtergrond de muziek van een stel creatieve Berliners. Aan de buitenkant zien we niet meteen hoe hip Michel Berger is, maar omdat ik al een en ander gegoogled heb weet ik beter. Al doet de lichtbak boven de deur van het hotel wel wat vermoeden. Daarop worden met tape de leukste quotes geschreven, bleek tevens uit mijn Instagram en Google research. In ons geval: “Small is beautiful”. Eenmaal de deur door komen we direct in een ruime lounge terecht en wanneer we bij de receptie vriendelijk worden begroet zijn we ook binnen no-time ingecheckt. Op naar de 6e verdieping om ons kamertje ontdekken! Kamertje, want zo groot is onze Cosy Room niet. Multifunctioneel ingericht daarentegen wel. Got curious? Hieronder vind je de foto’s!

Bijzonder overnachten bij Michel Berger

Cosy room met uitzicht & healthy ontbijt

Onze slaapkamer lag aan de kant van de East Side Gallery. Opzich hadden we dus een geweldig uitzicht kunnen hebben, maar helaas stond er net een gigantisch bouwwerk voor en een soort stortplaats om echt iets te kunnen zien. Een semi room with a view dus. Wel was onze kamer heel gaaf ingericht. Gele gordijnen, een print behang, lekker bed, hippe lampen en leuke details. Zo hing er een papieren was-tasje met daarop de tekst “Don’t put your dirty things back in your nice clean bag. Put them in this first, then take them home”. Intiem was onze kamer wel, want… Net als in het bijzondere Hotel Daniel in Wenen & Hotel O in Antwerpen had ook deze kamer een open douche. Misschien is dat ‘in’ ofzo? In ieder geval, hierdoor kon je vanuit bed kijken in de douche (er was geen douche gordijn) en had je vanuit de douche direct uitzicht op bed. Opzich vonden wij het niet erg, maar misschien toch handig om te weten als je hier een nachtje boekt! Verder werden we in Michel Berger elke ochtend wakker met als feestje het ontbijt. Dat is namelijk onwijs uitgebreid en met allerlei gezonde broodjes, salades en gerechten.

Cosy Room @ Michel Berger

Where to find Michel Berger hotel?

Zoals we al zeiden vind je het Michel Berger Hotel bij de Warschauer straße en het gelijknamige metro station. Dit kun je gemakkelijk bereiken vanuit Berlin Ostbahnhof. Als je de trein neemt vanuit Nederland, kun je dus het beste een ticket boeken met de Deutsche Bahn naar dit station in plaats van naar Hauptbahnhof. Een ticket kun je trouwens soms al vinden vanaf 30,- euro, valt best mee dus en is eigenlijk goedkoper dan met de auto gaan omdat je dan ook nog budget kwijt bent aan parkeergeld. Lees hier meer over Friedrichshain en wat je er allemaal kunt doen.

Een nachtje slapen in het Michel Berger hotel?

In het Michel Berger hotel zijn verschillende kamers te boeken. Wij sliepen in een Cosy room, deze kost 105,- euro per nacht. Slaap je liever wat groter, dan kun je met z’n tweeen ook voor de Loft kiezen. Hierbij ligt je bed op een vide en betaal je zo’n 165,- euro per nacht. Ga je met een groep van 4 vrienden, dan is de Band room meer voor jou bestemd. Hier kun je met meerdere personen in overnachten. Tot slot heb je The Big One & Das Grosse Chalet en deze zijn allemaal voor grotere groepen. Luxere kamers zijn er ook, denk aan de Das Chalet kamer met fel rode douche of Das Zimmer mit View en Das Golden One. Een kamer als de Golden One kost net iets meer dan 200,- euro per nacht.

Chillen in Friedrichshain