4 kerstmarkt kopenhagen winter

Kerst in Kopenhagen: Dit wil je in de winter doen in de knusse Deense hoofdstad

Hygge: volgens menig Deen onmogelijk te vertalen – in het Nederlands zouden woorden als “knus” en “gezellig” er het dichtste bij in de buurt komen. Stel je voor: buiten sneeuwt het, binnen zit je met een glas warme gløgg (Deense glühwein) voor een knisperende openhaard en je bent diep verzonken in een spannend boek. Dat is hygge. Nu is hygge niet alleen in warme Deense huisjes te vinden, maar ook ten overvloede in de hoofdstad tijdens de wintermaanden! Waarom je bezoek naar Kopenhagen uitstellen tot de lente? Ook in de winter (en zeker met kerst) is dit een citytrip om niet snel te vergeten. Trek je handschoenen, dikke trui en winterjas maar uit de kast, en wees gereed om jezelf onder te dompelen in de kerst hygge van Kopenhagen.

Geniet deze winter van kerst in Kopenhagen

→ Hotel tip: Citizen M Kopenhagen
→ Handig: Ga met het vliegtuig naar Kopenhagen of pak de trein!

3 winter in kopenhagen kerstmarkt1 doen in Kopenhagen winter kerst 4 kerstmarkt kopenhagen winter 2 winter kopenhagen kerstmarkt

Kerst in Kopenhagen: Kerstmarkten afstruinen

Aan kerst knusheid geen gebrek gedurende de winter in Kopenhagen – er zijn talloze gezellige kerstmarktjes te vinden. Scoor hier je kerstcadeaus, koop heerlijke lekkernijen of struin rond en proef van de gemoedelijke sfeer. De allerleukste kerstmarkt volgens ons is die bij het mooie Nyhavn – een van de grootste hotspots van de stad, dus hier sla je meteen twee vliegen in één klap! Andere gezellige marktjes vind je bij Højbro plein en Kongens Nytorv. Een ietwat alternatieve kerstmarkt vind je in Christiania, waar oriëntaalse invloeden de overhand hebben.

Tip: probeer eens een glaasje gløgg (Deense glühwein) of warme appelcider en eet de overheerlijke æbleskriver (zoete Deense specialiteit) of flødeboller (negerzoenen).

→ Lees ook: 10x Waarom op stedentrip Kopenhagen in de winter

tivoli in de winter kopenhagen

kopenhagen in de winter tivoli

Tivoli is in de winter een ultiem kerst walhalla

Wie al eens in Kopenhagen is geweest kent zonder twijfel het populaire Tivoli: het pittoreske pretpark middenin de stad. In de winter is dit amusement park volledig omgetoverd tot een winter wonderland: overal zie je kerstlichtjes, schattige stalletjes (die als kerstmarktjes dienen) en versierde bomen waar je u tegen zegt. Je koopt een toegangskaartje voor het park en koopt vervolgens los kaartjes voor de verschillende attracties. Geloof me, als je hier in de winter bent, kun je je ogen bijna niet geloven! Tip: bij aankoop van de Copenhagen Card (waar je o.a. gratis met het OV door de stad kunt reizen en gratis toegang tot heel veel verschillende musea en bezienswaardigheden hebt) kun je gratis bij Tivoli naar binnen!

winter doen in kopenhagen tips Library Bar

Secret tip: de Library Bar

Psst… Deze geheime tip van een local uit Kopenhagen kregen wij toegefluisterd, en mogen we alleen met jullie delen als jullie hem niet aan jan en alleman doorvertellen! Een hele toffe spot om in de avond een cocktailtje te drinken is de Library Bar, gevestigd in het Plaza Hotel. Dit ligt vlakbij Tivoli en is hier dus goed mee te combineren! Een statig uitziende bar, maar eentje waar je gerust in je toeristenkloffie neer kunt strijken voor een champagne cocktail. Het allerleukste: met kerst hangt er een kerstboom. Hangt ja, op zijn kop aan het plafond!

→ Adres: Bernstorffsgade 4, 1570 København, Denemarken

doen in kopenhagen in de winter wandelen langs water doen in kopenhagen kerk winter doen in kopenhagen tips zeemeermin winter uitzicht over kopenhagen tips winter

Welke hotspots mag je ook in de winter niet missen in Kopenhagen?

Uiteraard kun je de hoofdstad niet verlaten zonder minstens één keer de hotspots van de stad gezien te hebben. Plekjes die er in de winter nog specialer uitzien? De prachtig gekleurde Nyhavn is versierd met hulst en kerstlichtjes en heeft haar eigen kerstmarkt. De kleine zeemeermin heeft een ijzige schoonheid en een wandeling langs de rivier zal zeker koud zijn, maar heeft door de laaghangende zon in de Deense winter vaak een prachtig gekleurde lucht als achtergrond. Frederik’s kerk is koud, maar koninklijk in zijn statigheid! Ten slotte kun je ook nog het prachtige centrum gehuld in winterse taferelen bekijken vanaf een van de uitzichtpunten in de stad, bijvoorbeeld De Ronde Toren of Nikolaj Kunsthal.

→ Lees ook: Dit zijn al onze ultieme tips voor een perfecte stedentrip naar Kopenhagen

Citizen M doen in kopenhagen hier verblijven winter Citizen M in Kopenhagen citizen m kopenhagen hotelkamer

Hier wil je overnachten in Kopenhagen: Citizen M

Kun je door de bomen het bos niet meer zien tijdens het uitzoeken van een hotel in de Deense hoofdstad? Geen zorgen, wij hebben de gouden tip voor je. Citizen M Kopenhagen is echt een aanrader – wat een bijzonder hotel! Centraler kun je bijna niet zitten (met uitzicht op het stadhuis), de kamers zijn hypermodern (met een iPad als personal assistent) en het ontbijt is om je vingers bij af te likken. Hier zit je sowieso goed! Grappig feitje: wist je dat Citizen M een Nederlands concept is? De eigenaar was ook het brein achter kledingmerk Mexx, en wilde voor de supermodellen die voor zijn merk shows liepen een hip en modern hotel ontwikkelen waar je je helemaal thuis voelt. Met de gezellige gemeenschappelijke ruimtes is dat volgens ons zeker gelukt.

→ Meteen boeken: Citizen M Kopenhagen

→ Bekijk hier al onze tips voor Denemarken

 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met VisitDenmark en VisitCopenhagen.