Kopenhagen botanische tuinen
Agnes

Low budget Kopenhagen: 7 Budgetattracties

Dat de prijzen in de Scandinavische landen gemiddeld hoger liggen dan in ons kleine kikkerlandje, is de meeste mensen wel bekend. Maar dat is absoluut geen reden om de landen links te laten liggen. Ook de reiziger met een low budget kan goed aan zijn trekken komen, zeker als je een beetje creatief bent. Een goedkoop vliegticket en slaapadresje weten de meeste mensen wel te vinden, maar wat doe je als je eenmaal in een stad als Kopenhagen bent? Hieronder vind je een aantal tips voor attracties in Kopenhagen die gratis te bezoeken zijn, of voor een klein bedrag.

Low budget Kopenhagen | 7 tips!

low budget kopenhagen gratis de-kleine-zeemeermin

1. De kleine zeemeermin


Heel eerlijk, erg bijzonder is deze attractie niet, maar wel gratis en het valt in de categorie leuk-om-een-keer-gezien-te-hebben. Het is even een wandelingetje – ze ligt niet bepaald in het bruisende centrum van Kopenhagen – maar dan zit je wel aan het water en heb je prachtig uitzicht. Ga hier wel heen als het weer een beetje meezit, want met een koude wind en regen ben je er snel uitgekeken.

2. Botanische Tuinen

Een van de mooiste gebouwen in Kopenhagen is misschien wel het pand van de Botanische Tuinen (Botanisk Have). De Botanische Tuinen zijn voor een groot deel gratis te bezoeken en naast dat het er lekker warm is binnen, komen de mooiste plant- en bloemsoorten voorbij. Ook het park eromheen is de moeite van een wandeling waard.

Low budget Kopenahgen Rundetaarn

3. Rundetaarn

Was je vroeger fan van Bassie & Adriaan? Dan komt deze toren je vast bekend voor. De Rundetaarn, letterlijke ronde toren, werd in 1642 in opdracht van Christiaan IV gebouwd. De toren was het eerste deel van het Trinitatis Complex: een kerk, universiteitsbibliotheek en sterrenwacht in één. De toren loopt in een spiraalpad omhoog en heeft dus geen traptreden of lift. Ontzettend Instagrammable en vanaf de top heb je prachtig uitzicht over de stad. Voor een kleine € 3,50 mag je naar binnen.

4. Gratis musea
 in Kopenhagen

In Kopenhagen zijn een aantal musea gratis toegankelijk gemaakt, waaronder het Statens Museum (Danish National Gallery), Nationalmuseet (Het Nationaal Museum) en Het Stedelijk Museum.

5. Fietsen huren
 in Kopenhagen

Voor een kleine vergoeding kun je op veel plekken in Kopenhagen fietsen huren. Stap dus op z’n minst een uurtje op de fiets, want dit is een leuke manier om de stad te verkennen, zonder dat je het je al te veel geld of energie kost.

6. Gekleurde haven van Kopenhagen: Nyhaven

Niet echt een attractie, maar leuk om te zien: Nyhaven. Deze haven met gekleurde huisjes is misschien wel het bekendste en meest gefotografeerde stukje Kopenhagen. Ga hier als je op budgettour bent niet op een van de terrasjes zitten, want je betaalt er de hoofdprijs, strijk liever ergens om de haven heen in een cafétje neer.
Kopenhagen tips

7. Christiana


De wijk Christiana werd in de jaren 70 gekraakt door een groep hippies. Zij beschilderden de huizen met allerlei bijzondere kunstwerken, en maakten er een levendige wijk van. Ook tegenwoordig vind je er veel creatievelingen en hipsters en is het een bijzondere buurt om eens doorheen te wandelen.

Wat zijn jouw low budget tips voor een weekendje Kopenhagen?

Meer over Kopenhagen lezen? Check dan deze Kopenhagen tips of ontdek Urban House, een van de leukste hostels om te slapen in deze stad.

→ Bekijk hier al onze tips voor Kopenhagen