Treehotel zweden
Treehotel

Bijzonder overnachten in Zweden | Treehotel Zweden

Het is de droom van ieder kind: een boomhut. Het liefst in de eigen achtertuin, waar je je even kunt verstoppen voor je ouders met je vriendjes en vriendinnetjes. Maar ook voor volwassenen blijft een boomhut iets magisch hebben, zeker als je de boomhutten van Treehotel in Zweden ziet. Dat is toch even andere koek dan een paar latjes hout waaruit een touwladder hangt.

Treehotel Zweden: boomhut 2.0

De boomhutten van Treehotel bevinden zich midden in de Zweedse natuur, vlak bij de Lulerivier, op zo’n 100 kilometer afstand van de Luleå luchthaven. Je kunt kiezen uit vijf boomhutten – The Cabin, The Mirrorcube, The Ufo, The Blue Cone en The Birds Nest. De een is nog mooier en specialer dan de ander. Hieronder vind je de foto’s van de verschillende boomhutten van Treehotel:

Treehotel The Cabin binnenkant Treehotel zweden the Cabin 1

The Cabin

‘De Cabine’ is maar liefst 24m2 en lijkt haast te zweven tussen de bomen. Je kunt de hut bereiken via een speciale brug die tussen de bomen hangt. Vanuit The Cabin heb je prachtig uitzicht over de Lulerivier.

The Mirrorcube

Wie zich echt even wil verstoppen, kan The Mirrorcube boeken. Deze hut bestaat uit gespiegelde muren, waardoor je ‘m bijna niet ziet. The Mirrorcube is een stuk kleiner dan The Cabin, maar minstens zo mooi. Het interieur is gemaakt van plywood en de hut heeft alles wat je nodig hebt tijdens een nachtje weg.

Treehotel zweden the UfoTreehotel zweden the Ufo Treehotel zweden the Ufo

The Ufo

De naam verraadt het al: voor The Ufo hebben de eigenaren zich laten inspireren door de vorm en het uiterlijk van een ufo. Via een steile trap aan de onderzijde kun je de hut betreden, die prachtig modern is ingericht.

The Blue Cone

Deze boomhut doet denken aan een traditioneel Zweeds huis, maar dan in een modern jasje gestoken. Deze accommodatie is in tegenstelling tot de andere hutten goed te bereiken voor gasten met een beperking.

Treehotel zweden The Birds Nest Treehotel zweden The Birds Nest Treehotel zweden The Birds Nest

The Bird’s Nest

Misschien wel de meest camouflerende boomhut van het stel is The Bird’s Nest. Dit enorme vogelnest valt helemaal weg tegen zijn achtergrond. Een groot contrast is dan ook het interieur van de hut, die modern en licht is.

In welke boomhut van het Treehotel zou jij wel eens een nachtje willen slapen?