Vietnam Locals Mai Chau

5x de leukste bestemmingen in Vietnam om in contact te komen met locals

Té lekker eten, afwisselende natuur, een bijzondere cultuur én heerlijk weer. Zomaar wat redenen waarom Vietnam een geliefde bestemming is onder avontuurlijk reizigers. Ik ging in Vietnam op zoek naar die plekken die door veel reizigers worden overgeslagen. Plekken waar je makkelijk in contact komt met locals en waar je niet tussen de andere reizigers zit. Ben jij ook klaar voor een echte local experience? Dan zijn deze vijf plekken zeker jouw bezoek waard!

1. De Mekong Delta

De Mekong Delta is een bijzondere regio in Vietnam. De locals leven hier veelal van de landbouw waarbij de Mekongrivier een belangrijke functie heeft. Het leven op- en rond de rivier is bijzonder om te zien. Echt een reis terug in de tijd! Veel reizigers bezoeken de rivier vanuit Ho Chi Minh City voor een dagtour maar juist als je wat langer in de Delta verblijft zie je hoe de locals leven. Wat mij betreft is de ideale manier om kennis te maken met de regio door te verblijven in een homestay zoals deze.

Ben jij echt klaar voor het echte avontuur? Dan kan je ook wat verder reizen naar Tram Chim National Park. Dit National Park ligt buiten de gebaande paden en een verblijf hier is dan ook 100% een authentieke ervaring! Toen ik hier was, was ik voor sommige omwonenden de eerste westerling die zij ooit zagen. Do I need to say more?

Mekong Delta

Mekong Delta locals Vietnam Mekong Delta Vietnam

2. Cat Tien Village

Nog zo’n bijzondere regio in het zuiden is Cat Tien. Cat Tien is een enorme jungle en het thuis van tijgers, olifanten en krokodillen. Om het park heen wonen authentieke communities. Veel locals zijn werkzaam in de jungle als ranger. Een bezoek aan deze bestemming is een unieke combi van prachtige natuur en wildlife en een authentieke ervaring bij één van de warme community’s om het park heen.

Cat Tien

Cat Tien vietnam jungle

3. Quan Lan island

Ga je naar Vietnam, dan ga je naar Halong Bay. Of toch niet…? Een baaitje verderop vind je namelijk het onontdekte Bai tu Long. Hier vind je dezelfde rotsbergen en heb je ze helemaal voor jezelf! In de baai ligt het eiland Quan Lan. Hier kan je kennis maken met het authentieke eilandleven waarbij veel locals leven van de visserij. En alsof dat nog niet genoeg is vind je hier uitgestrekte verlaten stranden voor de nodige ontspanning. Een bijzondere plek om te verblijven op het eiland is de homestay van de zusjes Loan en Phuong. Zij zijn geboren en getogen op het eiland en laten je graag het eiland door hun ogen zien!

Quan Lan

Quan lan Vietnam Quan lan Vietnam Quan lan Vietnam Quan lan Vietnam

4. Mai Chau regio

Groen, groener, groenst! Zo kan je het grootste gedeelte van het jaar de Mai Chau regio het beste omschrijven. De meeste toeristen verblijven in de dorpjes Ban Lac en Pan Poom Coong. Ga je daarbuiten zitten, dan kan je rekenen op mooie ontmoetingen met de locals, bijvoorbeeld in de dorpjes Mai Hich Zuid en Ban Buoc. Een bezoekje aan de lokale markt in de vallei maakt je experience helemaal compleet!

Mai Chau

Vietnam Locals Mai Chau Vietnam Mai Chau

Mai Chau rijstvelden vietnam

5. Sapa

Sapa ligt in het hoge Noorden van Vietnam. Hier wonen de ‘etnic minorities’ wat een bezoek aan deze regio zonder meer bijzonder maakt. De verschillende stammen hebben een rijke cultuur die onder andere is terug te zien in hun bijzondere kleding. Toegegeven: in Sapa komen veel toeristen en de etnic minorities weten goed hoe ze hier geld aan kunnen verdienen. Aan de andere kant: ze hebben een prachtige cultuur, die zeker de moeite waard is om te leren kennen. Waarom niet trots daarop zijn! Mijn tip is om niet te verblijven in de stad Sapa maar juist in één van de dorpjes er omheen. Je verblijft dan midden tussen de rijstvelden en leeft- en eet mee met de familie. Een bijzondere ervaring!

Sapa

Sapa locals vietnam Sapa vietnam

Zelf een local experience in Vietnam ervaren?

En… heb je zin gekregen in een echte local experience? Dan kan het nog best een uitdaging zijn om op deze onontdekte plekken een geschikte accommodatie te vinden om te verblijven. Tip: neem eens een kijkje op TheLocalPackage.nl. Hier vind je voor iedere bestemming authentieke en comfortabele local adresjes om te verblijven.

→ Bekijk hier al onze Vietnam artikelen