Mui Ne Vietnam tips

Mui Ne: Betoverende zandduinen & sprookjesachtige rivieren in Vietnam

Backpackend door Vietnam kom je langs allerlei bijzondere plekken en Mui Ne is zo’n plek die je tijdens je reis zeker niet moet overslaan. Mui Ne ligt aan de zuidkust van Vietnam, de zee is misschien niet zo blauw als op andere plekken in Azië maar golven zijn er des te meer. In Vietnam staat Mui Ne dan ook bekend als surfspot, je kan er kitesurfen, windsurfen of stand up paddelen. Maar niet alleen de golven maken Mui Ne tot een must do tijdens je backpack avontuur door Vietnam. In Mui Ne vind je namelijk ook gele en rode zandduinen die vervolgens samen lijken te komen in de Fairy Stream die je vindt in het stadje. Benieuwd geworden naar Mui Ne? Lees dan meer over deze leuke plek die redelijk dichtbij Ho Chi Minh is te vinden.

De rode en gele zandduinen van surfspot Mui Ne

Dit wil je zien & doen in Mui Ne

Inmiddels een beetje overtuigd dat Mui Ne een hotspot is maar wil je net iets meer weten over deze gave surfspot? Lees hieronder dan meer over deze kustplek in Vietnam:

1. Huur een scooter in Mui Ne

Wanneer je in Mui Ne bent en nou slaapt in het welbekende Backpackers Resort of in een echt luxe hotel, overal kun je wel een scooter huren. Een echte aanrader, want dan kun je zelf op zoek gaan naar de welbekende gele zandduinen van Mui Ne waar je quads kunt huren, de rode zandduinen waar je kunt sandboarden én je kan op zoek naar de magische Fairy Stream. Een scooter huren is eigenlijk leuker dan het volgen van een tour, omdat je dan net wat meer vrijheid hebt en ook zelf kunt bepalen of je bijvoorbeeld langer wilt blijven op een plek dan op een ander. Doen dus, een scooter huren! Dit kan overigens vaak ook al voor een klein prijsje.

2. Rode zandduinen van Mui Ne

Als je Mui Ne uitrijd en de snelweg volgt zul je uiteindelijk bij de Rode zandduinen van Mui Ne uitkomen. Wanneer je afstapt zul je al snel merken dat je omringd wordt door kindjes die je wat graat een sandboard willen verhuren en uiteraard is het aan jou of je dat wilt. Maar onze tip, wees wel duidelijk want anders blijven ze je volgen. De rode zandduinen van Mui Ne schijnen het mooist te zijn bij zonsopgang of ondergang, dus als je kans ziet om er op dat moment te zijn moet je dat zeker doen!

3. Gele zandduinen van Mui Ne

Iets verder rijden dan de rode zandduinen, maar uiteindelijk zul je na een aantal kilometers uitkomen bij de gele zandduinen van Mui Ne. Hier kun je niet sandboarden, maar wel een quad huren. Neem trouwens wel je zonnebril mee of een pet, want de Vietnamese zon die soms lijkt te reflecteren in het goudgele zand kan fel zijn!

4. Fairy Stream

In Mui Ne zelf rijd je op een gegeven met een scooter waarop je “Fairy Stream” ziet staan en de rode letters “Suoi Tien”. Hoog tijd om af te stappen, want hier bevindt zich een magisch riviertje! Ook hier geldt dat de zonsopgang en ondergang eigenlijk het allermooist zijn om te zien, want de gele zandduinen die samen lijken te komen met de rode duinen lijken net uit een sprookje te komen.

5. Surfen of zeilen in Mui Ne

Of je nu van windsurfen houdt of van kitesurfen, fan bent van stand up paddeling of van zeilen. Elk type surfer of zeiler lijkt wel terecht te kunnen in Mui Ne. Aan de kust vind je diverse surfscholen die je graag een les aanbieden of board verhuren.

6. Van Mui Ne naar Phan Thiet

Wil je een dagje doorbrengen in een waar toeristen paradijs? Ga dan een dagje of nachtje naar Phan Thiet. Hier schieten de resorts uit de grond en kun je luxe overnachten en ‘s middags luieren onder een palmboom.

7. Vissershaven

Als je een scooter hebt gehuurd moet je ook zeker even stoppen bij de vissershaven en onder het genot van een Bahn Mi (belegd broodje) rustig naar de varende bootjes kijken). Hier rijd je langs op weg naar de duinen van Mui Ne.

Praktische tips voor Mui Ne

Hostel of hotel in Mui Ne boeken

Wanneer je backpackend door Vietnam gaat zul je gemakkelijk een hotel of hostel vinden, vaak staan er bij de bus al mensen te wachten om je mee te nemen naar een accommodaties, maar wil je van te voren al een en ander regelen kijk dan eens op Trivago.nl. Hier vergelijk je gemakkelijk allerlei hotelprijzen met elkaar. Liever meteen leuke hotels checken? Kijk dan eens naar de volgende accommodaties:

Bij veel hotels vind je trouwens een zwembad in Mui Ne, waardoor je hier heel goed kunt chillen.

Bezienswaardigheden in Mui Ne

Iets cultureels doen als je in Mui Ne bent? Bezoek dan een van de Cham torens die eeuwen oud zijn. Of ga naar de heilige pagode en slapende boedha. Deze zijn ooit door een keizer gebouwd. Nog niet genoed van de bezienswaardigheden? Dan is Prince’s Castle ook een aanrader. Hier vind je ruines van een kasteel.

Beste reistijd Mui Ne

In onze zomermaanden kan er nog wel eens een bui vallen in Mui Ne, dus eigenlijk is dat niet de beste reistijd om naar Mui Ne te gaan. De minste regen valt van December tot en met April. Dus eigenlijk kan je stellen dat dit de beste reistijd is voor Mui Ne. De temperatuur is daarentegen wel altijd gelijk en ligt tussen de 25 en 30 graden.

Meer weten over een toffe backpack route door Vietnam, check deze kaart:

backpack route vietnam boek backpack bestemmingen

Bekijk het boek Backpack Bestemmingen op Bol.com

→ Bekijk hier al onze Vietnam artikelen