Klimmen en klauteren bij de Ba Ho Falls vlakbij Nha Trang in Vietnam

Nha Trang staat gekend om zijn vele resorts, lui lekkeren op het strand en cocktails drinken aan een beachbar, maar wil je toch even graag de benen strekken? Ga dan naar de Ba Ho Waterfalls. Hier kun je fantastisch klimmen en klauteren! Check de foto’s maar!

Ba Ho Waterfalls bij Nha Trang klimmen Nha Trang Vietnam Ba Ho tocht Ba Ho Falls Nha Trang Vietnam

Hoe kom je bij de Ba Ho Fall in Nha Trang?

Vanuit het centrum in Nha Trang is het met de motor zo’n 45 minuten rijden. Je rijdt dan langs het strand en de zee, heerlijk in het zonnetje, je ziet onderweg mooie palmbomen en geloof me, dat kleine uurtje is zo voorbij. De laatste 10 minuutjes van de rit zijn wel wat wilder, de weg ligt er niet zo goed bij, dus je bent wel wat door elkaar geschud bij het aankomen. Zijn de Vietnamese wegen niets voor jou? Dan kan je een Grab nemen voor een prikkie.

Parkeren & tanken

Er is een bewaakte parking voor je scooter bij de ingang, deze kost je 2.000 VND, wat zo’n 0,08 euro is. Bijna niks dus. Let wel even op, voor je vertrekt, dat je genoeg benzine hebt in je motor. Er zijn niet heel veel tankstations op de weg en motorpech hebben in Vietnam is niet zo handig. Ik spreek uit ervaring!

Entree Ba Ho Waterfalls

Om toegang te krijgen tot het park moet je vervolgens 15,000 VND betalen, en je mag er dan zolang blijven als je wilt. Bereid je voor op een intensieve en leuke middag.

Ba Ho Waterfalls Nha Trang Nha Trang watervallen vietnam

Springen Ba Ho Waterfalls bij Nha Trang Vietnam cliff jumping

Ba Ho Waterfalls bij Nha Trang

Het park bleek helemaal niet zo toeristisch te zijn, het is er best stil, wat het eigenlijk nog prachtiger maakt. Het eerste kwartier wandel je via het wandelpad om bij de watervallen uit te komen. Langs het pad zal je veel lokale bezoekers zien die er picknicken, en je kan ze dat niet kwalijk nemen als je het uitzicht ziet. Man, zo mooi hier! Daarna begint het betere klauterwerk. Om namelijk daadwerkelijk bij de waterval te komen, moet je wat klimmen. Niet zomaar klimmen… Via stalen beugels die in de rotsen zijn bevestigd! En dat klimmen en klauteren is het helemaal waard, zodra je de eerste waterval zien. Wat een uitzicht! Ook om de andere twee watervallen te bereiken is het stevig klimmen op de rotsen. Stevige sneakers of andere goede schoenen zijn daarom ook aan te raden.

Vergeet naast goede schoenen je zwemkleding niet

Zorg er trouwens ook zeker voor dat je zwemkleding aan hebt! Na je klim kun je namelijk van de rotsen springen. Echt heel leuk om te doen! Je kan op verschillende plaatsen het water in en het is zalig om even uit te rusten bij het water na het klimmen in de zon. Neem ook zeker genoeg water mee zodat je genoeg kan drinken wanneer je hier bent, na de klim ga je daar namelijk echt behoefte aan hebben. Toch vergeten? Of koop je graag wat extra? Dan zijn er op de wandelpaden verschillende kiosk’s te vinden waar je iets kan kopen om te drinken of om te eten!

→ Bekijk hier al onze Vietnam artikelen