In 2 weken het waanzinnig mooie Vietnam zien? Check deze route!

In 2 weken tijd kun je helaas niet alles zien van Vietnam, maar wel een heleboel highlights aandoen en een waanzinnig toffe reis maken. In dit artikel geven we je graag inspiratie voor een reis-route door Vietnam voor wie 2 weken de tijd neemt. We beginnen deze route in het noorden van Vietnam, bij de stad Hanoi en vervolgens eindigen we in het zuiden bij het welbekende Ho Chi Minh City.

Ontdek in 2 weken het mooiste van Vietnam met deze route

Dit avontuur begint bij de stad Hanoi. Bezoek in Hanoi de Old Quarter en het Ho Chi Minh Mausoleum, maar verwonder je ook over de dagelijkse dingen zoals de honderden scooters die door de straten van de stad crossen en de vele eettentjes. Na Hanoi volgt het bijzondere Ninh Binh, een wonderlijk plattelandsgebied waar je echt wilt zijn geweest in Vietnam (helaas hebben wij dit zelf niet bezocht, maar via Van Verre kun je bijvoorbeeld makkelijk een bouwsteen boeken naar Ninh Binh en dit gebied bezoeken). Daarna reis je door naar Halong Bay en trotseer je het water met een imposante boot. Die boten zijn vaak wel iets minder spectaculair dan de posters en folders je doen geloven, maar de bergen en eilandjes waar Halong Bay uit bestaat blijven uniek om te zien. Bij sommige tours kun je ook even met een eigen kano op pad en als je de kans krijgt, is dat zeker iets wat je moet doen. Na Halong Bay reis je door naar Hue. Met name de citadel, het uitgaansleven en de rivier zijn plekken die je wilt zien. Daarna volgt ons lievelingsplaatsje: Hoi An. Zo’n plek waar de tijd stil lijkt te staan. Dwaal zowel overdag als ‘s avonds door het centrum, maar huur ook een fiets en rij naar het strand van Hoi An. Nha Trang volgt na Hoi An, een echte strandvakantie-bestemming waar je perfect kunt chillen. Op de route staat vervolgens Mui Ne op de planning. Na Hoi An is dit onze lievelingsplek in Vietnam. Waarom? Omdat de witte en rode zandduinen, maar ook de fairy stream hier magisch zijn om te zien. Uiteindelijk eindig je jouw route in Ho Chi Minh City, de zuidelijke grote stad van Vietnam. Sla daar een bezoek aan de heftige Cu Chi tunnels ook niet over.

Voorbeeld van een dag-tot-dag route door Vietnam van 2 weken

Als je van dag tot dag een route van 2 weken uit schrijft kun je bijvoorbeeld uitkomen op onderstaande:

 • Dag 1 acclimatiseren in Hanoi
 • Dag 2 volledige dag in Hanoi
 • Dag 3 bezoek het bijzondere Ninh Binh
 • Dag 4 vaar in Halong Bay
 • Dag 5 ga naar Hue (vlucht vanuit Hanoi naar Hue)
 • Dag 6 hele dag in Hue
 • Dag 7 Bezoek het liefelijke Hoi An
 • Dag 8 Hoi An, ga bijvoorbeeld naar het strand
 • Dag 9 Geniet van het centrum van Hoi An
 • Dag 10 Stop in Nha Trang
 • Dag 11 Stranddag in Nha Trang
 • Dag 12 Mui Ne, bezoek de zand duinen en fairy stream
 • Dag 13 Mui Ne
 • Dag 14 Ho Chi Minh City
 • Dag 15 Ho Chi Minh City

Je kan zo’n route helemaal zelf plannen, maar er zijn ook reisorganisaties die individuele rondreizen aanbieden die vergelijkbaar zijn. Je gaat dan dus niet met een groep op pad, maar een organisatie zoals bijvoorbeeld Van Verre plannen deze reis dan voor jou persoonlijk. De route die Van Verre aanbiedt is hieronder ook weergegeven, zij gaan alleen niet naar Nha Trang maar naar Da Nang. Als je echter net als ons liever naar Nha Trang gaat, dan kunnen zij dat ook voor je regelen. Ook kan het tof zijn Sapa aan je plannen toe te voegen, maar dat is wel iets waar je even de tijd voor moet nemen omdat het wat buiten de route ligt.

Reisroute van organisatie Van Verre door Vietnam

Route vietnam 2 weken van verre

Deze route van 2 weken uitbreiden en meer van Vietnam of Zuid-Oost Azië?

Je kan na deze route natuurlijk doorreizen naar Cambodja en vervolgens Thailand aan doen. Ook is het interessant om de reis in omgekeerde volgorde te doen en juist vanuit Vietnam naar Laos te reizen. Vanuit de grotere steden kun je ook redelijk goed met budget airlines als Air Asia doorvliegen naar andere landen in Zuid-Oost Azië. Heb je langer de tijd, dan kun je uiteraard ook naar de meer afgelegen plekken in Vietnam reizen, bekijk hier alle hoogtepunten van Vietnam die je eigenlijk zou moeten zien als je onbeperkt de tijd hebt voor een rondreis in dit land.

Iets langer de tijd dan 2 weken? Check deze backpack route door Vietnam

backpack route vietnam boek backpack bestemmingen

Bekijk het boek Backpack Bestemmingen op Bol.com

→ Bekijk hier al onze artikelen over Vietnam