waterpark Hue

Als je van avontuur houdt, wil je dit bizarre verlaten waterpark in Hué zien

We hebben een bijzonder vreemde plek voor je gespot om naartoe te gaan vanuit Hué. Laat je zwembroek thuis, huur een scooter, rij vervolgens 20 minuutjes naar het zuiden (6,7 kilometer om precies te zijn) en zet voet in de meest bizarre toeristische attractie van Hue: Hồ Thuỷ Tiên. Hier is geen mens te bekennen, maar daarentegen gaan er wel geruchten dat er wilde krokodillen leven. Een fascinerende plek, compleet achtergelaten en overgenomen door de natuur. Het is het meest bizarre waterparken dat je waarschijnlijk ooit zal bezoeken.

Hoe is dit verlaten waterpark in Hue terechtgekomen?

Van wat we hebben gehoord en gelezen is men in 2003 of 2004 begonnen met de bouw van dit bizarre waterpark en ondanks dat er 3 miljoen in is geïnvesteerd, is het nooit afgebouwd. Dat het niet afgemaakt is, is dan ook meteen de reden waarom het in geen reisgids te vinden is en ook locals het niet altijd kennen. Ondanks dat het waterpark niet af is, kun je het vervallen park nog steeds bezoeken en dit wordt eigenlijk vooral gedaan door avontuurlijk reizigers. Het is zo’n vreemde en onwerkelijke plek om te zijn, alsof de tijd ineens is gestopt en voor altijd stil is blijven staan. Helemaal verlaten is het waterpark niet, want je betaalt wel een klein bedrag aan entree. De entree is per scooter 20.000 dong wat neerkomt op ongeveer 80 cent. Je kan hem ook wat verderop parkeren en hier wordt nog eens 5000 dong voor gevraagd, zo’n 20 cent.

draak verlaten waterpark Hue glijbanen verlaten waterpark Hue verlaten waterpark Hue tribune verlaten waterpark Hue wandelpad verlaten waterpark Hue-3

verlaten waterpark Hue bovenaan de glijbanen het verlaten waterpark in Hue

Verlaten theaters waar alleen krokodillen ooit een showtje hebben gegeven

Wanneer je het waterpark binnenkomt vind je aan de rechterzijde een soort amfitheater waar je in kunt lopen. Er zit in het theater een zwembad ingebouwd waar ze van plan waren om watershows te geven. Tegenwoordig is het bad slechts gevuld met wat regenwater en van een show is helaas nooit sprake geweest. Al is dat laatste niet helemaal waar, want dit bad had ooit een aantal beestachtige bewoners. In zo’n verlaten park rondlopen heeft al iets vreemds, maar het is helemaal bizar om te bedenken dat in dit bad, nadat de bouw stil is gelegd krokodillen hebben geleefd. Dit gerucht gaat nog steeds rond, echter zou de overheid de krokodillen in januari 2016 hebben verwijderd vanuit veiligheidsredenen. Bang zijn is dus niet meer nodig!

waterpark Hue

verlaten waterpark Hue glijbaan bovenaanverlaten waterpark Hue vanbinnen verlaten waterpark Hue-4 speelgoed auto waterpark Hue in vietnam waterpark Hue-2 verlaten waterpark Hue haai

Het boegbeeld van dit verlaten waterpark, de gigantische draak

Aan de linkerzijde van het waterpark kom je bij de hoofdattractie van het waterpark uit: de draak. Je kan hier inklimmen totdat je bij de mond bent en als je wat moeite doet is er een luikje waardoor je er zelfs op kunt klimmen. Let wel goed op als je dit doet, want erop klimmen kan nogal gevaarlijk zijn! Het uitzicht vanaf de draak is fantastisch, maar in de draak zelf zijn ook kapotte aquariums en leuke gangen om in rond te kijken. Wanneer je de draak aan de andere kant verlaat, en naar rechts gaat, kom je bij het zwembad en de glijbanen uit. Erg gaaf om eens rond te kijken en na ongeveer een tot anderhalf uur heb je alles gezien.

Meer weten over een toffe backpack route door Vietnam, check deze kaart:

backpack route vietnam boek backpack bestemmingen

Bekijk het boek Backpack Bestemmingen op Bol.com

→ Bekijk hier al onze Vietnam artikelen