Zeker doen in Vietnam: Een Halong Bay Tour

Aan de kust in het noorden van Vietnam ligt Halong Bay. Een groot natuurgebied dat gekenmerkt wordt door groene wateren, grote rotsformaties en bijzondere uitzichten. De rotsen van Halong Bay vormen duizenden eilandjes en een aantal van deze eilandjes hebben bijzondere vormen waardoor ze namen hebben gekregen als “Fighting Chickens”. Deze naam is ontstaan omdat het bij deze rotsen net lijkt alsof twee kippen met elkaar in gevecht zijn. Tussen alle rotsen kom je vissersbootjes tegen vanwaar verse vruchten worden verkocht en ook zie je er traditionele Jonk zeilschepen varen met wit of rood gekleurde zeilen.

Zo plan je jouw Halong Bay Tour

Dat Halong Bay mooi is wist je misschien al, maar voor als je nog wat meer tips en tricks wilt voor deze bestemming in Vietnam kun je hieronder meer uitleg vinden:

Van Hanoi naar Halong Bay

Wanneer je naar Halong Bay wilt kun je het best een tour boeken vanuit Hanoi. In Hanoi vind je namelijk meerdere reisbureautjes, zoals het bekende Sinh Cafe, die voor jou een trip kunnen regelen. Zij zorgen dan dat je bij jouw hotel wordt opgehaald en met een busje naar de kust wordt gebracht vanwaar je de boot neemt om Halong Bay te zien. Je kunt veelal kiezen voor een meerdaagse excursie naar Halong Bay of een korte trip van één dag. Bij een meerdaagse tour slaap je op een groot zeilschip en vaak kun je een keuze maken tussen een party boot waar ‘s avonds muziek gedraaid wordt en een bar is of een rustigere gezinsboot. Bij een tour van één dag wordt je aan het eind van de dag weer terug gebracht naar Hanoi en afgezet bij je hotel.

Wat ga je zien tijdens je Halong Bay Tour

Met een kano Halong Bay ontdekken

Bij veel tours naar Halong Bay krijg je de mogelijkheid om met een kano zelf een stukje te varen. Zo kun je op eigen tempo wat meer van Halong Bay ontdekken en dichterbij de rotsen varen of een van de strandjes bezoeken.

James Bond cave in Halong Bay

Naast de eerder genoemde Fighting Chickens rotsen vind je in Halong Bay ook een James Bond cave. Deze grot worden zo genoemd omdat de James Bond film Tomorrow never dies hier deels is opgenomen. Pak dus een kano en waan je even in de wilde wereld van James wanneer je onder deze rotsen vaart.

Benieuwd hoe Halong Bay eruit ziet? Check onderstaande video

→ Bekijk hier al onze Vietnam artikelen