Visum Sri Lanka: Alles dat je moet weten voor je op reis gaat!

Wanneer je op reis gaat naar Sri Lanka heb je hiervoor een visum nodig. Dit visum kun je vooraf online of bij een reisbureau aanvragen. Het visum wordt overigens ook wel een elektronisch toestemming genoemd, omdat je jouw paspoort vooraf niet hoeft op te sturen zoals bijvoorbeeld bij het visum van Myanmar of het visum voor China wel het geval is. Eigenlijk kun je het het beste vergelijken met het aanvragen van een ESTA voor Amerika.

Wat heb je nodig voor je Sri Lanka visum?

Er zijn een paar dingen waar je aan moet voldoen als je een visum voor Sri Lanka aanvraagt:

 • Je hebt een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is op de dag van aankomst (!)
 • En je hebt in je paspoort minstens 2 lege visumpagina’s nodig en deze moeten tegenover elkaar liggen

Is een visum voor Sri Lanka verplicht als je hierheen wilt?

Het antwoord daarop is ja! Het is verplicht om vooraf een visum voor dit Aziatische land aan te vragen.

Waar kun je jouw visum (ETA) voor Sri Lanka aanvragen?

VisumZoals gezegd kun je ervoor kiezen om via een (reis)organisatie jouw visum te laten aanvragen, maar eigenlijk kun je dat ook gewoon gemakkelijk zelf doen via de volgende website:

Het visum is dus eigenlijk een ETA en deze letters staan voor ‘Electronic Travel Authorization’. Wanneer je deze vooraf online aanvraagt, krijg je uiteindelijk in Sri Lanka zelf bij aankomst het echte visum in je paspoort. Neem dus ook voor de zekerheid een kopie van je aanvraag mee. Het visum dat je waarschijnlijk nodig hebt als je deze gaat aanvragen via bovengenoemde site, is het visum voor double entry met een geldigheids duur van 30 dagen (1 maand). Mocht je langer blijven, dan kun je jouw visum verlengen.

Laat je het visum liever door een organisatie bestellen?

Er zijn verschillende organisaties die je van een visum kunnen voorzien. Kijk bijvoorbeeld eens op:

Vraag over je visum voor de ambassade van Sri Lanka in Nederland?

Je vindt de ambassade van Sri Lanka in Den Haag:

Adres: Jacob de Graefflaan 2, 2517 JM Den Haag
Openingstijden: 09:00-17:00
Telefoonnummer: 070 365 5910

Hoeveel kost een visum voor Sri Lanka?

Op het moment van schrijven (medio juni 2016) kost een visum voor Sri Lanka 35 dollar. Deze kun je betalen met een Creditcard. Heb je geen creditcard? Lees hier meer over het aanvragen en belang van een goede creditcard.

Over de auteur

Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

3 reacties

 1. Jincey

  Hoihoi,

  Wij zijn 31 dagen in sri lanka en weten niet zo goed wat we nu moeten doen met ons visum. Moeten wij voor het 90 dagen visum echt naar de ambassade toe? Ze zijn namelijk niet bereikbaar en de site is uit de lucht gehaald. Hoe werkt het met het verlengen van het visum?

  Alvast bedankt!

  Groetjes Jincey

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram

   Hi Jincey,
   Als het goed is kun je meer info hier vinden: http://www.eta.gov.lk/slvisa/visainfo/extsheta.jsp en hier: http://www.immigration.gov.lk/web/index.php?lang=en op die eerste site staat onderstaande tekst, dus ik denk dat je dan wel naar het Ministerie van Immigratie en Emigratie moet in Battaramulla (dichtbij Colombo). Toen vriendinnen van mij 3 dagen langer in Cuba zouden zijn, moesten we ook naar zo’n bureau om het visum te laten verlengen. Wel echt iets om rekening mee te houden dus als je vliegtickets boekt. Ik weet overigens niet wat er gebeurt als je het niet verlengd, misschien dat je dan een geldboete krijgt bij vertrek maar geen idee hoe hoog zoiets kan zijn.

   Tekst op de site:
   How To Extend Short Visit Visa Sri Lanka:
   A visitor wishing to stay more than 30 days in Sri Lanka, may apply for an extension. The Short Visit visa may be extended up to 90 days from the date of arrival at the first instance and further 90 days at the second instance.

   Application for an extension should be submitted to the Visa Section of the Department of Immigration (head office) by visiting the Department or through an Authorized Agent.
   For more details visit. http://www.immigration.gov.lk.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.