The Tuk Tuk Trip Sri Lanka

The Tuk Tuk Trip: Tijdens deze reis cross je met je eigen tuk tuk door Sri Lanka

Wij hebben misschien wel de allerbeste manier ontdekt om Sri Lanka te zien! Tijdens The Tuk Tuk Trip cross je namelijk met je eigen tuk tuk in twee weken tijd langs de mooiste highlights van het land! Hoe tof is dat?! Je bent vrij om te stoppen wanneer je maar wilt, je gaat van de gebaande paden af, ziet het Sri Lanka zoals locals dat ook doen en tegelijkertijd heb je voldoende ruimte om ook de allermooiste stukjes en populaire plekken van het eiland te zien.

Wil je naar Sri Lanka? Ga mee met The Tuk Tuk Trip!

The Tuk Tuk Trip is een idee van de bedenkers van onder andere The Canoe Trip, Budapest Rally en The Vespa Trip. Zij ontdekten dat er geen betere manier is om Sri Lanka te zien dan met een iconische tuk tuk. Zo’n legendarisch wagentje gaat niet veel harder dan 45 kilometer per uur, maar in Sri Lanka is dat meer dan genoeg. Het landschap raast rustig aan je voorbij, je ontdekt het ongerepte Sri Lanka en kan een stuk makkelijker van het geijkte toeristenpad af. Een super toffe en unieke manier om dit ultieme backpackland te zien.

The Tuk Tuk Trip Sri Lanka mirissa the tuk tuk trip sri lanka The Tuk Tuk Trip in Sri lanka the tuk tuk trip in sri lanka sigiriya rock

Waar cross je allemaal langs tijdens The Tuk Tuk Trip?

Benieuwd wat je allemaal ziet tijdens deze ultieme roadtrip door Sri Lanka van twee weken? Je krijgt sowieso de mogelijkheid om hele toffe historische plekken te bezoeken, je kan de indrukwekkende natuur in het binnenland bewonderen en je eindigt uiteindelijk bij zee waar je geweldig goed kunt surfen. Je proeft van alles dus een beetje! (Bekijk hier de precieze route van The Tuk Tuk Trip) Je reist trouwens niet in een groep, maar gewoon individueel. Geen gids, geen groep, gewoon jij (je reisbuddy) en je tuk tuk. In zo’n wagentje passen op zich drie personen, maar omdat je waarschijnlijk ook backpacks meeneemt kun je er beter alleen mee reizen of met 2 personen. In totaal leg je per dag tussen de 100 en 150 kilometer af en je start en eindigt in Negombo.

Tijdens The Tuk Tuk Trip krijg je een Roadbook mee waar alles in staat

Als je meedoet aan The Tuk Tuk Trip krijg je een gedetailleerd Roadbook mee waarin de mooiste wegen van Sri Lanka staan en allerlei toffe to do’s. Daarnaast krijg je een GPS met de aangeraden routes ingeladen. Het is zo bijna onmogelijk om te verdwalen! Al moet je je wel even beseffen dat je alles zelf moet doen, jij rijdt tijdens de The Tuk Tuk Trip namelijk volledig zelfstandig met je tuk tuk door Sri Lanka. Er is geen gids mee die voorop rijdt, maar dat maakt het eigenlijk wel extra tof toch? Lees hier meer over de route

Hier rijd je langs tijdens The Tuk Tuk Trip

Je begint en eindigt altijd bij Negombo en maakte een mooie rondreis door Sri Lanka:

Negombo – SigiriyaPolonnaruwa – Kandy – Ella – Bambarakanda – Yala – Mirissa – Galle – Negombo

Planning

The Tuk Tuk Trip route The Tuk Tuk Trip sri lanka route The TukTuk Trip in Sri Lanka

Wanneer kun je mee met The Tuk Tuk Trip?

Eigenlijk kan iedereen mee met The Tuk Tuk Trip die op een originele manier meer van Sri Lanka wilt zien en een rijbewijs heeft. Er worden verschillende trips georganiseerd in de zomer. Daarbij is de 1e overnachting in Negombo, nabij de luchthaven van Colombo. Je eindigt vervolgens op een donderdag en de laatste overnachting is ook in Negombo. Je moet wel zelf je vlucht regelen, dus eventueel kan je al iets eerder aankomen of later weggaan.

Waar slaap je tijdens The Tuk Tuk Trip?

Wat heel chill is aan deze reis, is dat niet alleen je tuk tuk voor je geregeld wordt maar er worden ook 2 soorten overnachtingsplaatsen aangeboden. Je hebt de keuze om tijdens de volledige route in hostels (gedeelde kamer) te slapen of in hotels (daar heb je een privé 2-persoonskamer). Als je een hotel wilt, betaal je iets meer extra.

Maar wat als je nog nooit in een tuk tuk gereden hebt?

No worries! Zodra je aankomt op Negombo kun je op je eerste dag al een bezoek brengen aan het Tuk Tuk hoofdkwartier voor een rijles of beter gezegd tuktukles. Tussen 9u en 18u kun je deze les krijgen. Zo’n rijles duurt ongeveer 1,5 uur en in die tijd leer je alles over het besturen van het iconische wagentje en hoe je veilig kan rijden in Sri Lanka (wat moet je bijvoorbeeld doen als er ineens een olifant oversteekt?!). Als je thuis wel eens op een scooter of motor rijdt, zul je merken dat het mega makkelijk is.

Neem wel een rijbewijs mee naar Sri Lanka en fix een internationaal rijbewijs thuis

Een rijbewijs is trouwens wel noodzakelijk voor The Tuk Tuk Trip, zorg dus dat je een geldig nationaal autorijbewijs (B) meeneemt naar Sri Lanka. Zorg ook dat je een Internationaal rijbewijs aanvraagt als je nog thuis bent, dit kan je vaak regelen bij je gemeente of bij de ANWB. Dit internationale rijbewijs moet je vervolgens al vooraf naar The Tuk Tuk Trip sturen (minstens 2 weken van te voren) en zij regelen vervolgens een geldig Sri Lankees rijbewijs bij de lokale overheid.

Verzekeringen & pech

Bang voor problemen of pech hoef je ook niet te zijn, want elke tuk tuk die meedoet aan The Tuk Tuk Trip wordt heel zorgvuldig geïnspecteerd zodat hij rijklaar is voor je roadtrip. Daarnaast is er een 24/7 support service en op elke hoek is in Sri Lanka wel een mechanicien te vinden die je in geval van nood kan helpen. De Tuk Tuk is trouwens ook automatisch verzekerd voor alle schade die de bestuurder aan andere voertuigen of personen aanbrengt. Je blijft verantwoordelijk voor de eventuele schade die je oploopt aan je eigen voertuig. Hiervoor betaal je een waarborg van 200€ per persoon.

TukTuk Trip in SriLanka

the tuk tuk trip sri lanka yala national park

the tuktuk trip reizigers sri lankaRij met een tuk tuk door sri lanka tijdens tuk tuk trip

Waar kan je The Tuk Tuk Trip boeken en wat is allemaal inbegrepen?

Je kan The Tuk Tuk Trip boeken op www.thetuktuktrip.com, deze reis wordt georganiseerd door Route du Soleil die ook veel andere toffe reizen organiseren. Als je in hostels slaapt tijdens de trip dan is je reis ietsje goedkoper dan als je in hotels slaapt:

En wat zit er dan inbegrepen bij die prijs?

 • Accommodatie tijdens de gehele trip
 • Onbijt elke dag
 • Eén Tuk Tuk per 2 personen
 • Een geldig Sri Lankaans rijbewijs
 • Een gedetailleerde roadmap met alle mooie plaatsen en baantjes van Sri Lanka
 • Aansprakelijkheidsverzekering Tuk Tuk
 • Een GPS
 • Waarschijnlijk de reis van je leven

Dit betaal je nog zelf:

 • Brandstof. (+/- 100 € per tuk tuk voor de volledige reis)
 • Toegangsgelden nationale parken en musea (Sigiriya is bijvoorbeeld duurder dan Pidurangala Rock)
 • Eten ’s middags en ’s avonds (dit is heel goedkoop in Sri Lanka, dus reken ongeveer 10€ per persoon per dag voor normale gerechten)

Enthousiast geworden? Lees hier alles over deze legendarische reis

Meer informatie & Opgeven