Leukste Restaurants Sanur Bali

De leukste restaurants in Sanur? 7 spots waar je het lekkerste eten vindt!

Ga je op vakantie naar Sanur en ben je benieuwd naar de leukste restaurants? Wij hebben tijdens ons verblijf verschillende hotspots uitgetest en onze favorieten vind je hieronder! Van warungs waar je traditionele Indonesische gerechten kunt eten, hippe hotspots waar ze van die typische Bali bowls op de kaart hebben staan en ultieme beach clubs waar je het allerbeste je cocktail kunt drinken mét uitzicht op zee. Lees gauw verder en ontdek de 7 leukste restaurants in Sanur!

7 x de leukste restaurants in Sanur

Lilla Warung

1. Lilla Warung

Lilla Warung zat om de hoek van Sanur House, het hotel waar wij sliepen in Sanur. Hierdoor was het een perfecte plek om de eerste avond te eten en het bleek ook nog eens een super leuke hotspot waar ze mega lekkere gerechtjes voor je klaar maken. Wij bestelden er een Gado Gado, Sate en Banana smoothies. Wij waren daar ongeveer 150.000 IDR voor kwijt. Als je over de hoofdstraat in Sanur loopt, de Jl. Danau Tamblingan, dan is het misschien even zoeken voor je bij Lilla Warung bent aangezien het wat verstopt zit in een zijstraatje maar met google maps is het prima te vinden.

Adres van restaurant in Sanur: Jl. Bumi Ayu No.6, Sanur

2. Artotel Beach Club

Wil je een keer relaxt cocktails drinken mét uitzicht op zee, een infinity pool voor je neus en in een van de meest mooie bamboe bars van Sanur? Dan moet je naar Artotel Beach Club! Je betaalt er misschien wel wat meer, maar het is een waanzinnig mooi restaurant met een super mooi zwembad.

Adres van restaurant in Sanur: Jl. Danau Tamblingan No.35, Sanur

3. The Bread Basket

Bij The Bread Basket eet je de beste bagels en baguettes van Sanur, maar verkopen ze ook overweldigend roze Dragon Fruit smoothie bowls. De koffie is hier perfect en je kan zowel chill buiten als binnen zitten. Je hebt standaard broodjes die je kan bestellen en je kan zelf je bagel of baguette samen stellen. Naast The Bread Basket zit trouwens nog een leuk tentje, dat heet Square One. Hier kun je ook lekkere koffietjes drinken, koel binnen zitten en goeie toasts, burgers of salades scoren.

Adres van restaurant in Sanur: Jl. Danau Tamblingan No.51, Sanur

Bread Basket

Leukste Restaurants Sanur Bali

Leukste restaurants sanur bali

4. Ginger Java Hut

Bij Ginger Java Hut zit je aan een van de drukste wegen van Sanur, maar het is de ideale plek om mensen te kijken en te genieten van een gezonde smoothie of bowl. Het is een piepklein tentje maar wel een met een hele fijne kaart! Leuke spot om naartoe te gaan voordat je de boot pakt naar Nusa Penida of Nusa Lembongan, want de haven is vanaf hier nog ongeveer 10 minuutjes lopen.

Adres van restaurant in Sanur: Jl. Danau Toba No.12, Sanur

5. Warung Little Bird

Toen we bij Warung Little Bird aankwamen besefte we ons ineens dat we daar al eerder waren geweest tijdens onze wereldreis. Warung Little Bird is namelijk open gegaan in 2010 en wij waren er één jaar later. We herkenden ineens veel meer plekken in de straat, zoals ons oude hotel en de boekwinkel Ganesha. De Gado Gado is hier naar mijn idee nog lekkerder dan bij Lilla Warung, vooral de sate saus is goddelijk, en de noodles zijn hier ook aardig perfect. Een super leuke en gezellige spot dat een een Reggae, hippie vibe heeft. Je moet misschien even wachten op een tafeltje, maar dat is het zeker waard en vaak duurt het niet lang ook. Meestal kun je bij de banken bij de ingang of aan de bar een drankje doen terwijl je wacht.

Adres van restaurant in Sanur: Jl. Danau Tamblingan No.34, Sanur

6. Sala Bistro & Coffee

Dit hippe tentje met urban jungle buiten wil je ook niet missen. Hier drink je goede koffies, krijg je de juiste hoeveel vitamines binnen zodra je een smoothie bowl bestelt of je gaat voor een vette hap en kiest een van de burgers van de kaart. “Count de memories, not the calories” staat niet voor niets op het raam.

Adres van restaurant in Sanur: Jl. Danau Tamblingan No.108, Sanur

Sala Bistro

7. Three Monkeys Sanur

Zin in een avondje westers eten? Voor onder andere pasta’s, burgers en salades kun je naar Three Monkeys Sanur. Wij vonden dit een wat luxer restaurant, maar gezellig druk ‘s avonds. Er naast kun je je avond prima vervolgen, want daar wordt ‘s avonds live muziek gespeeld.

Adres van restaurant in Sanur: Jl. Danau Tamblingan, Sanur

Three Monkeys

Leukste restaurants sanur bali monkeys

Zoek je naast de leukste restaurants van Sanur ook nog een tof hotel?

Wij sliepen in Sanur bij het gezellige en knusse Sanur House dat heel tof is ingericht en gunstig ligt qua locatie. Zeker een aanrader dus! Benieuwd wat tof is om te doen na je bezoek aan Sanur? Onze tip: Ga naar de Nusa eilanden onder Bali! Wij vonden Nusa Penida, Nusa Lembongan en Nusa Ceningan echt onwijs tof en misschien nog wel leuker dan Bali. Juist benieuwd wat je niet mag missen in Sanur zelf? Check dan dit artikel: Wat te doen in Sanur, Bali? 10 tips voor deze chille kustplaats aan de oostkust!

Wil je naar Bali?

Gespot voor jou:

Cathay Pacific vliegtickets naar Bali Naar Bali met IndonesieOnline.nl Vergelijk vliegtickets naar Bali Leuk hotel in Bali: Sanur House

→ Bekijk hier al onze Indonesië artikelen