Bali naar Nusa Penida

Van Bali naar Nusa Penida? Alles over de fast boat, hotels & to do’s

Wil je van Bali naar Nusa Penida? Vanuit Sanur, dat aan de oostkust van Bali ligt, kun je goed met de fast boat naar de Nusa Eilanden doorreizen. De Nusa Eilanden zijn drie eilanden die onder Bali liggen: Penida, Lembongan en Ceningang. Nusa Penida is een wat avontuurlijker eiland en de andere twee staan vooral bekend om de chille stranden en leuke restaurantjes die je er vindt en de vele duik- & snorkelmogelijkheden. Je kan vanaf Bali goed naar Nusa Penida reizen, maar net zo makkelijk naar Nusa Lembongan of Nusa Ceningang varen. Onderstaande tips kun je dus ook gebruiken als je naar Lembongan of Ceningang wilt. Hoe je zo’n trip van Bali naar Nusa Penida precies regelt? Hieronder lees je hoe wij onze fast boat tickets hebben gescoord, in welk hotel we sliepen en een kort lijstje met to do’s voor Penida:

Haven Sanur

Bali naar Nusa Penida

Bali naar Nusa Penida fast boat

Zo boek je je boot van (Sanur) Bali naar Nusa Penida

Sanur is de beste plek om naartoe te gaan als je van Bali naar Nusa Penida wilt. Dit is voor ons zelfs de reden geweest dat we na aankomst op Bali meteen naar Sanur zijn gegaan, omdat we na een paar nachten in het Sanur House hotel al naar de Nusa eilandjes wilden. Mocht je ook een paar nachten in Sanur verblijven is dit hotel echt een leuke aanrader (heel gezellig, super vriendelijk personeel, hip ingericht, lekker zwembad, schone kamers, goed ontbijt en chille locatie). Sanur House kon een boot-ticket voor ons regelen, maar dat bleek al gauw duurder te zijn dan verwacht (zo’n 400.000 IDR voor een enkele reis per persoon, wel met transfer naar de haven) waardoor we besloten om vlakbij de haven zelf een ticket te scoren. De haven van Sanur vind je in het noorden van de kustplaats, daar bevinden zich eigenlijk verschillende boot en ferry-diensten die je naar de kleinere eilanden kunnen brengen.

Waar de ferry van Bali naar Nusa Penida boeken & kosten voor je ticket

Er zijn verschillende plekken waar je een ticket voor de Ferry Bali > Nusa Penida kunt regelen. Er gaan namelijk verschillende organisaties die kant op en die brengen je allemaal in ongeveer 30 minuten naar de haven op Nusa Penida. Een retourtje kost tussen de 400.000 IDR en 600.000 IDR en kun je ter plekke kopen. Wij zijn van Bali naar Nusa Penida met Sri Rejeki Fast Boat gegaan en kochten het ticket hiervoor op het strand, ietsje voor de haven. Een enkele reis Bali – Nusa Penida was bij ons 250.000 IDR per persoon, voor twee personen betaalden we voor een enkele reis dus 500.000 IDR. Deze prijzen zijn overigens wel afhankelijk van of je in het hoogseizoen of in het laagseizoen van Bali naar Nusa Penida wilt en in hoeverre je onderhandelt over de prijs. Verder hebben wij voor een enkele reis gekozen, omdat we niet wisten hoe lang we op de Nusa eilanden wilden zijn en we waarschijnlijk vanaf Lembongan terug wilden varen.

Goede organisatie om van Bali naar Nusa Lembongan te gaan?

Wij zijn uiteindelijk van Nusa Lembongan terug naar Bali gegaan. Een goede organisatie om van Bali naar Nusa Lembongan te gaan is Rocky Fast Cruise / Rocky Fast Boat, wij zijn met hen terug gegaan. Herkenbaar aan het rode logo. Dit is een bekende organisatie en fijne stevige boot en de tocht naar Lembongan zal iets sneller zijn dan naar Penida. Wij kochten een ticket voor 300.000 IDR enkele reis. Waarschijnlijk kan dit wel wat goedkoper.

Ticket

Bali naar Nusa Penida tickets Bali naar Nusa Penida ticket fast boat

Een day trip van Bali naar Nusa Penida?

Je zal merken dat je ook een day trip naar Nusa Penida wordt aangeboden als je in Sanur rondloopt. Wij hebben dit zelf niet gedaan omdat we wisten dat we meer tijd nodig zouden hebben om alle highlights te kunnen zien op Nusa Penida. Bovendien hoorden we van veel mensen dat Nusa Penida zo leuk, chill en avontuurlijk is waardoor we ook nog eens dachten dat een daytrip te kort zou zijn. Als je zelf nog niet zo veel van Bali hebt gezien, kan het slim zijn om wel een daytrip te doen maar aangezien wij al veel van Bali hebben ontdekt en we juist een beetje off the beaten track wilden gaan kozen we er niet voor. Wij zijn uiteindelijk drie nachten op Nusa Penida geweest en vier nachten op Nusa Lembongan.

Nusa Penida

Nusa Penida Bali uitzicht op kelinkgking kokosoot

Hotels op Nusa Penida

Op Nusa Penida merk je meteen dat het minder ontwikkeld is dan op Bali en dat je er ook niet heel snel zulke hippe en moderne hotels zult vinden zoals Sanur House hotel. Je kan via Booking.com goed hotels vergelijken op Nusa Penida, zo vind je daar het mega mooie (maar tikkeltje dure) Penida Bambu Green Suites of het knusse (en budgetproof) DnR Lumbung Garden, maar wij hebben uiteindelijk dit huisje geboekt. Deze was zonder breakfast, maar zat dichtbij leuke tentjes zoals Penida Espresso en Penida Colada. De huisjes waar wij sliepen heette Tentacle Bali on Penida. Kamers hebben prijzen vanaf 21 euro per nacht voor twee personen. Het was een super chil plekje, heel schoon, modern, mooie buiten douche en we hebben hier ook goed onze scooters weten te huren (70.000 IDR per dag, maar misschien dat als je beter onderhandelt dit ook voor 50.000 IDR kan).

Verschil tussen je hotel op Nusa Penida en Bali?

Je merkt vooral op Nusa Penida dat het nog wat minder ontwikkelt is dan Bali (al vind je er dus wel pareltjes als Penida Bambu Green Suites). Een hotel als Sanur House is super hip, past bij de laatste trends en ook qua staff zijn ze super goed opgeleid. Op Nusa Penida is het soms wel even zoeken naar een leuk hotel of huisje en er zijn ook een stuk minder leuke restaurantjes of koffietentjes waar je terecht kan. Er is dus wel een verschil.

To do’s op Nusa Penida

Benieuwd wat je allemaal kunt doen op Nusa Penida? Hieronder vind je een aantal van de to do’s! Maar als je alles wilt weten over dit avontuurlijke eiland lees dan het artikel: Wat te doen op Nusa Penida?

1. Snorkelen bij Manta Point op Nusa Penida

Een bizarre en bijna onwerkelijke ervaring, maar bij Nusa Penida kun je bij Manta Point snorkelen met gigantische manta roggen. Niet zo’n zin om te snorkelen? Vanaf de kliffen heb je ook een heel tof uitzicht op de manta roggen, vanaf boven kun je ze namelijk soms ook gewoon in zee zien zwemmen!

2. Kelingking Beach

Op Nusa Penida vind je een van de tofste viewpoints en stranden van heel Indonesië, namelijk Kelingking Beach. Hier lijken de rotsen de vorm van een gigantische dino te hebben en het wordt dan ook niet voor niets T-Rex Bay genoemd.

3. Duiken bij Nusa Penida

Hou je van duiken? Dan moet je dat zeker doen als je op Nusa Penida bent, de onderwaterwereld is hier magisch.

4. Broken Beach

Bij Broken Beach vind je een van de tofste strandjes van het eiland, de zee is hier fel blauw van kleur en de rotsen lijken een natuurlijke brug te vormen.

5. Angel’s Billabong

Bij Angel’s Billagbong is een natuurlijk zwembad ontstaan in zee. Tussen de kliffen en rotsen is het ineens super rustig zwemmen en kun je drijven in een fel blauwe oceaan. Super mooi om te zien maar ook een hele chille plek om even af te koelen op het juiste moment van de dag. Afhankelijk van de getijen kun je namelijk het water in.

Deze video bewijst hoe mooi de Nusa Eilanden en Bali zijn:

6. Crystal Bay

Crystal Bay is zo’n strandje dat bezaait is met palmbomen en gezellige strandtentjes, hier kun je prima een paar uur luieren.

7. Met de blauwe trappen naar de Peguyangan Waterfall

Je kan op Nusa Penida een hele toffe hike maken naar de Peguyangan Waterfall via de blauwe trappen die langs de rotswand zijn gebouwd.

8. Atuh Beach

Het strand Atuh Beach ligt helemaal aan de oostkust van Nusa Penida, een heel tof strand met allerlei grillige rotsen. Zorg wel dat je er tijdens vloed bent, want anders bestaat de baai uit enkel rotsen en is het blauwe zeewater ver te zoeken.

9. Thousand Island (Pulau Seribu) Viewpoint

Nog zo’n mooi viewpoint dat je niet wilt missen: Thousand Island Viewpoint oftewel Pulau Seribu. De zee, de rotsen, het heeft gewoon wat magisch dit uitzicht.

10. Nusa Penida Treehouse (Rumah Pohon)

Dit is misschien wel de coolste Airbnb van het hele eiland: Nusa Penida Treehouse (Rumah Pohon). Dit is namelijk een boomhut waarin je kan slapen… als je op tijd genoeg reserveert! Kan je geen slaapplek bemachtigen? Ook dan kun je naar deze toffe spot en gewoon even genieten van het awesome uitzicht!

→ Bekijk hier al onze Indonesië artikelen