Canggu tips Bali Crate Cafe
Kristie van Kemenade

10 tips om de leukste plekjes van Canggu in Bali te ontdekken!

Canggu, zo’n beetje de populairste bestemming van Bali. Je kunt er alles: surfen, yogalessen volgen, winkelen, chillen op het strand en vooral héérlijk (en gezond) eten. In dit artikel vind je 10 tips om de leukste plekjes in deze stad op Bali te ontdekken.

10 tips voor Canggu

Canggu tips Bali Warung Bu Mi

1. Warung Bu Mi

Bali behoort, ondanks dat het niet altijd zo voelt, tot Indonesië. Het land telt ongeveer 16.000 eilanden en is dus erg divers. Van al die eilanden is Bali een ontzettend gemoderniseerd en westers eiland. Dit betekent dus ook dat veel mensen hier niet 100% de Indonesische ervaring mee krijgen en soms écht Indonesisch eten ook niet proeven. Het Indonesische eten is echter zo lekker én goedkoop dat ik denk dat je deze ervaring niet moet laten schieten wanneer je hier bent.

Warung betekent in Indonesië een plek om te eten, een café of restaurant. De Warung Bu Mi bevindt zich in de hoofdstraat van Canggu en je kunt hier al voor 1 of 2 euro genieten van een goede Indonesische maaltijd. Het is niet een plek waar locals heen gaan, want je vindt er veel toeristen, máár het eten is daarentegen wel echt local. Het restaurant bestaat uit een buffet, waarbij je aangeeft wat je graag op wilt scheppen en uiteindelijk betaalt voor datgene dat op je bord ligt. Echt een aanrader!

Canggu tips Bali Serenity

2. Serenity Eco & Yoga

Hou je van yoga? Ga dan naar Serenity Eco & Yoga in Canggu. Je kunt hier voor €6,31 een les yoga van anderhalf uur volgen. De gehele dag worden er veel verschillende lessen aangeboden. Je kunt hier gewoon heen gaan en je een half uur van tevoren inschrijven voor de les die je graag wilt doen. Verder is Serenity een hele fijne plek om te slapen of te eten. Het is een rook- en alcoholvrije zone en je vindt er dus ook veel mensen die een maand verblijven voor een yoga teacher training of een retreat. Wanneer je hier verblijft, is het ontbijt inbegrepen en geloof me: dat is echt een feest.

Slaap je ergens anders? Dan kun je nog steeds een bezoekje brengen aan het restaurant Alkaline. Ze serveren ontbijt, lunch, diner en hebben heerlijke raw snacks. Iedere ochtend mag je 3 dingen kiezen uit veel opties: juice, black rice porridge, fruit salad, special of the day (steamed banana of fried yellow rice), maïs met vegan saus of zelfgemaakt brood met homemade peanutbutter & jam. Alkaline serveert heerlijke gerechten, zonder de smaakversterker MSG en biedt ook gerechten aan voor vegetariërs en veganisten. Hier vindt je mijn ervaring van mijn verblijf in Serenity.

3. Old Man’s

Dit is zo’n beetje dé place to be in Canggu. Dit is een beach club aan het Old Man’s strand en iedere dag tussen 17 en 18 uur is hier Happy Hour (buy one, get one free). Woensdag is dé avond om naar Old Man’s te gaan, maar eigenlijk is hier altijd wel iets te doen.

Canggu tips bali Café Organic

4. Café Organic

In dit café heb ik zo’n beetje het lekkerste ontbijt gegeten in heel Bali. Ze hebben hier ontzettend veel keuze en zoals je misschien wel kunt raden is alles hier organic. Ik heb geen tijd gehad om de gehele kaart te proeven (helaas), maar de Africa Bowls made my day!

5. Pretty Poison

Iedere ‘hotspot’ in Bali heeft een eigen avond waarop de meeste mensen er naar toe gaan. Op donderdag- en zaterdagavond is het tijd voor Pretty Poison. Wanneer je hier aankomt zul je wel even schrikken van de heftige muziek, maar zodra je doorloopt naar buiten zie je een skatebaan. Dit is eigenlijk een oud zwembad dat tegenwoordig is omgebouwd tot skatebaan. Op de desbetreffende avonden komen skaters hier samen om één voor één hun kunsten te showen in de pool. Ik zou hier zeker een avondje heen gaan en met zijn alle Bintang drinken rondom de skatebaan. Het start om 21:30 en het duurt ongeveer tot 24:00, waarna iedereen doorgaat naar een volgende bar.

Canggu tips Bali Crate Cafe

6. Crate Café

Voor ontbijt en lunch vindt je voor ieder wat wils bij Crate Café. Smoothiebowls, chiapuddings, salades en broodjes, iedereen vindt hier wel iets lekkers. Het kan even duren voordat je geholpen wordt (voornamelijk in het hoofdseizoen), maar het is het wachten waard. De bovenstaande foto spreekt voor zich toch?

7. Eco Beach

Veel mensen gaan naar Bali om te surfen. Echo Beach is zo’n strand in Canggu waar je goed aan je trekken komt. Ik moet zeggen dat de beaches van Canggu niet echt geweldig zijn, maar je kunt er goed surfen. Je kunt hier gewoon naar toe gaan en ter plekke een les boeken. Wel is het goed om de dag van tevoren even te checken welk moment van de volgende dag het beste is om een les te doen in verband met de golven, afhankelijk van of je beginner bent of meer ervaren.

Canggu tips bali Betelnut

8. Betelnut Café

Het kan zijn dat je even moet wachten voordat je hier aan tafel kunt, maar het is zeker de moeite waard. Het is één van de weinige “hippe & healthy” restaurants in Canggu dat ook vlees serveert. Dit restaurant bevindt zich in de hoofdstraat van Canggu, tussen alle andere winkels, restaurants en marktjes. De falafel bowl is een aanrader!

Canggu tips Bali Peleton

9. Peleton Supershop

Nóg een gezond tentje in Canggu. Wanneer je gaat surfen in de buurt van Finn’s Beach Club, kun je onderweg naar huis stoppen bij Peleton. Dit restaurant serveert ontbijt, lunch en diner en is naast restaurant ook een fiets winkel. De Supershop is helemaal plantbased, maar serveert wel gerechten waar normaal vlees in zit zoals burgers. Het is dus een goed alternatief wanneer je vlees wilt overslaan, maar toch zin hebt in een burger!

Canggu tips Bali The Shady Shack

10. The Shady Shack

Dit laatste tentje zit iets meer “uit” het centrum, maar nog steeds op loopafstand. Veel mensen huren een scooter in Bali, ik kies er zelf liever niet voor, omdat de verkeersregels van Indonesië nét een tikkeltje anders zijn, althans zo wordt er gereden. The Shady Shack serveert ook ontbijt, lunch en diner en is een leuke plek in de avond voor een romantisch etentje. Ook hebben ze een vitrine met ge-wel-dige raw snacks, energy balls en healty cakes.

Meer tips voor Canggu in Bali ontdekken?

Dit waren mijn favoriete plekken in Canggu! Heb jij nog favoriete plekken die ik heb gemist? Laat het me dan even weten in een reactie hieronder. Voor meer favoriete plekken of andere ervaringen, kijk op mijn blog Destination Diary, daar staan ook meer tips voor Canggu!

→ Bekijk hier al onze Indonesië artikelen

 

Deze blog is geschreven door Kristie van Kemenade!