Als fotograaf ga ik altijd op zoek naar de meest fotogenieke spots als ik een nieuw land bezoek. Zo maakte ik in november een korte rondreis doorheen het land van Sahara en muntthee. Ik ging met m’n camera op zoek naar verborgen oases en magnifieke sunsets. Ik wilde mezelf doen verdwijnen tussen het gejoel van een plaatselijke Souk en volop genieten van het surfparadijs dat Taghazout is.

Mijn mooiste foto’s van een roadtrip Marokko

Ik reisde van Agadir naar Taghazout, via Vallée du Paradis aan de voet van het Atlasgebergte in het zuidwesten van Marokko. Een prachtige regio waar woestijn, strand en bergen elkaar ontmoeten. Met een dagelijks hoogtepunt wanneer de zon richting horizon afzakt. De zacht gouden kleuren die dan op je lens vallen maken van elk plaatje een schilderij.

1. Vallée du Paradis

Een oase midden in het Atlasgebergte op een steenworp van Agadir. Ontzettend leuk om een 4×4 te huren en er een off road tochtje van te maken. Eens in de oase aangekomen kan je er van kliffen duiken en afkoeling zoeken in een van de vele barretjes.

Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip MarokkoRoadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip MarokkoRoadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko

2. Souk El Had Agadir

Je kan niet naar Marokko zijn gegaan zonder een lokale markt of een souk bezocht te hebben. In Agadir heb je er een hele grote. Je kan er letterlijk alles kopen. Ik spendeerde enkele uren bij de kippenslachter om omdat het licht daar zo ontzettend mooi viel. Mooi om te zien dat de lokale handelaars mij daar met hun lens tolereerden en negeerden. De indringende stank van het pluimvee moest ik er wel bij nemen.

Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip MarokkoRoadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko

3. Taghazout Beach

Marokko is een waar surfparadijs. Van over de hele wereld komen surfers naar de stranden van Zuidwest Marokko. Taghazout is een dorpje waar je gemakkelijk en snel prima golven kan bedwingen. Het kleurrijke dorpje zelf is een mooie bonus. Wij sliepen in Sol House Taghazout.

Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko

Roadtrip Marokko - SomsOokHeimwee - 67

Roadtrip Marokko

Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko

Meer foto’s zoals deze zien?

Wil je graag nog meer foto’s zien van deze prachtige bestemming, check zeker mijn eigen fotoblog Soms Ook Heimwee.

→ Bekijk hier al onze Marokko artikelen

Over de auteur

Yannick de Pauw
Travelblogger

Ik ben Yannick. Grafisch vormgever, fotograaf en beginnend wereldreiziger uit Belgie. Op somsookheimwee.be schrijf ik voor de grote twijfelaars en de bange hartjes. Want ook ik had last om de eerste stap te zetten en gewoon te vertrekken als soloreiziger. Intussen ben ik terug van m'n wereldreis en grijp ik elke kans aan om een nieuw stukje van de wereld te zien. Met mijn foto's en blog wil ik graag zo veel mogelijk anderen overtuigen om er ook op uit te trekken. Want bij elke nieuwe stap die je in het onbekende zet, raak je ietsje meer verloren. En eens je je daar goed bij voelt, ben je vertrokken voor iets onvergetelijks...

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.