Roadtrip Marokko - SomsOokHeimwee - 67

Deze foto-roadtrip door Marokko bewijst dat jij ooit naar Vallée du Paradis, Agadir en Taghazout wilt

Als fotograaf ga ik altijd op zoek naar de meest fotogenieke spots als ik een nieuw land bezoek. Zo maakte ik in november een korte rondreis doorheen het land van Sahara en muntthee. Ik ging met m’n camera op zoek naar verborgen oases en magnifieke sunsets. Ik wilde mezelf doen verdwijnen tussen het gejoel van een plaatselijke Souk en volop genieten van het surfparadijs dat Taghazout is.

Mijn mooiste foto’s van een roadtrip Marokko

Ik reisde van Agadir naar Taghazout, via Vallée du Paradis aan de voet van het Atlasgebergte in het zuidwesten van Marokko. Een prachtige regio waar woestijn, strand en bergen elkaar ontmoeten. Met een dagelijks hoogtepunt wanneer de zon richting horizon afzakt. De zacht gouden kleuren die dan op je lens vallen maken van elk plaatje een schilderij.

1. Vallée du Paradis

Een oase midden in het Atlasgebergte op een steenworp van Agadir. Ontzettend leuk om een 4×4 te huren en er een off road tochtje van te maken. Eens in de oase aangekomen kan je er van kliffen duiken en afkoeling zoeken in een van de vele barretjes.

Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip MarokkoRoadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip MarokkoRoadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko

2. Souk El Had Agadir

Je kan niet naar Marokko zijn gegaan zonder een lokale markt of een souk bezocht te hebben. In Agadir heb je er een hele grote. Je kan er letterlijk alles kopen. Ik spendeerde enkele uren bij de kippenslachter om omdat het licht daar zo ontzettend mooi viel. Mooi om te zien dat de lokale handelaars mij daar met hun lens tolereerden en negeerden. De indringende stank van het pluimvee moest ik er wel bij nemen.

Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip MarokkoRoadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko

3. Taghazout Beach

Marokko is een waar surfparadijs. Van over de hele wereld komen surfers naar de stranden van Zuidwest Marokko. Taghazout is een dorpje waar je gemakkelijk en snel prima golven kan bedwingen. Het kleurrijke dorpje zelf is een mooie bonus. Wij sliepen in Sol House Taghazout.

→ Tip: Boek via Surfblend je surfvakantie naar Marokko

Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko

Roadtrip Marokko - SomsOokHeimwee - 67

Roadtrip Marokko

Roadtrip Marokko Roadtrip Marokko

Meer foto’s zoals deze zien?

Wil je graag nog meer foto’s zien van deze prachtige bestemming, check zeker mijn eigen fotoblog Soms Ook Heimwee.

→ Bekijk hier al onze Marokko artikelen