Reisinformatie Kenia

Wanneer je aan Kenia denkt, denk je al gauw aan kuddes zebra's, honderden roze flamingo's en meren gevuld met nijlpaarden. Avonturiers, dierenliefhebbers en echte reizigers kunnen in dit Afrikaanse land dan ook hun hart ophalen. Kenia is een land vol bijzondere natuurgebieden. Tijdens een vakantie naar dit Afrikaanse land kan een bezoek aan gebieden als de Masai Mara vlakte, het Baringomeer en de Kenia mountain dan ook niet worden overgeslagen. Verder vind je in Kenia naast natuur ook grote steden als Nairobi of Mombassa.

Kaart Kenia


Beste reistijd

De beste reistijd voor Kenia is niet in één keer te noemen, dit Afrikaanse land kent namelijk verschillende goede reistijden. Zo zijn er in de maanden januari tot en met maart vele dieren te zien en is er weinig regenval. Vanaf juni is Kenia kleurrijk en groen. Bovendien kun je vanaf juni het beste de kuddes zebra's, gnoes en antilopes over de Masai Mara vlakte zien migreren. De slechtste reistijd is in April en Mei of in November en December. In deze maanden is er namelijk kans op veel regen.

Betalen in Kenia

Tijdens een reis naar Kenia betaal je met de Kenyan Shilling. Pinautomaten zijn in Kenia op veel plekken te vinden, alleen op het platteland kan pinnen enigszins lastig zijn. Over het algemeen is Kenia geen goedkope bestemming.

Vaccinaties Kenia

Wanneer je op vakantie gaat naar Kenia is het aan te raden om je van te voren te laten inenten. Zo zijn een vaccinatie tegen DTP, Hepatitis A en Gele Koorts zeker aan te raden. Ook kan een BMR inenting en vaccinaties tegen hepatitis B, rabiës en buiktyfus worden aangeraden. Als je een reis naar Kenia hebt geboekt is het aan te raden om vooraf met je huisarts te overleggen welke inentingen jij precies nodig hebt.

Visum Kenia

Als je op vakantie wilt naar Kenia heb je een visum nodig. Dit visum kun je gemakkelijk in Nederland online aanvragen via de Keniaanse ambassade in Den Haag via de site evisa.go.ke, maar ook op het vliegveld van Nairobi is het mogelijk om een visum on arrival te krijgen. Let er verder op dat je paspoort minimaal 6 maanden geldig is. meer lezen

2 reacties

  1. Janet de Boer

    Een visum aanvragen voor Kenia dat kan sinds een jaar niet meer bij de ambasade van Kenia in den Haag. Het kan nu alleen nog online.

    Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!