Salt Lick Lodge Taita Hills in Kenia-3

Hier wil je ooit slapen: Salt Lick Lodge in de Taita Hills in Kenia

Soms kom je tijdens een reis op zulke bijzondere plekjes terecht en Salt Lick Lodge in Kenia is er 100% zeker weten zo één. Terwijl je over een oranjerode dirt road rijdt, staan er midden in de natuur ineens een hele rits huisjes op palen. Ze lijken plots uit het niets te voorschijn te komen. Iedereen in onze jeep slaakt een vreugdekreet zodra we ze voor het eerst spotten en we kunnen het niet laten om onze gids te vragen om even te stoppen. Wat we voor ons zien is zo fotogeniek! Camera’s en smartphones worden tevoorschijn gehaald, ook al zegt onze gids lachend dat het uitzicht iets verderop zelfs nog mooier is. Een paar minuten en tientallen foto’s later stopt onze jeep voor de ingang van Salt Lick Lodge en binnen valt het ook niet tegen. Vanuit het restaurant heb je uitzicht op een klein meertje waar apen omheen rennen en ‘s avonds worden we getrakteerd op een groep olifanten die er even komt drinken. Een machtig mooie plek, waar je maar wat graag meerdere nachten blijft tijdens je Kenia trip:

Salt Lick Lodge

→ Tip: Boek een overnachting bij: Salt Lick Lodge

Kenia safari Taita HillsKenia Taita Hills Salt Lick LodgeSalt-Lick-Lodge-Taita-Hills-keniaSalt Lick Lodge Taita Hills in Kenia-3Salt Lick Lodge Taita Hills KeniaSalt Lick Lodge huisjes Taita Hills keniaSalt Lick Lodge Taita Hills

Overnachten bij Salt Lick Lodge in de Taita Hills

Tijdens onze TUI rondreis door Kenia sliepen we bij Salt Lick Lodge in de Taita Hills, deze liggen in het zuiden van Kenia. Na een bezoek aan de kust vinden we hier waarvoor we naar Kenia zijn gekomen. Een indrukwekkende lodge middenin prachtige natuur en wildlife waar je foto’s van wilt blijven maken. Vanuit de lodge kun je namelijk fantastische safari’s maken waarbij de kans groot is dat je veel wilde dieren ziet. De huisjes op palen bestaan uit twee etages en elke etage beslaat één hotelkamer. De ronde kamer is gevuld met een badkamer en een romantisch tweepersoonsbed waarboven een klamboe hangt. Vanuit je raampje kun je met geluk dieren spotten en als je over de hangbruggen loopt moet je ook niet schrikken als er ineens een groep olifanten onder je door loopt. Kijk trouwens ook uit voor de wat kleinere dieren, want er vliegen hier soms gigantische kevers rond die ‘s avonds op het licht afkomen.

Ontbijt en diner in het Salt Lick Lodge Restaurant

Omdat je niet echt de lodge af kunt zonder jeep, ontbijt en dineer je in het restaurant van de lodge. In een van de grotere gebouwen is een rond restaurant te vinden en in het midden is er een uitgebreid buffet waar je zelf kunt opscheppen. Ben je klaar, dan is het terras boven de beste plek om nog even neer te strijken. Vanaf daar heb je namelijk een geweldig goed uitzicht over dit hele natuurgebied.

Waar liggen de Taita Hills & Salt Lick Lodge?

Je vindt de Taita Hills tussen Tsavo East en West, op ongeveer 220 kilometer van Mombasa af. Over die afstand doe je al gauw zo’n 5 uur, dus hou daar rekening mee als je dit natuurpark in je reisplanning opneemt. Je moet er echt eventjes voor in de auto zitten, wil je Salt Lick Lodge bezoeken.

Salt-Lick-Lodge-Taita-Hills-in-Kenia-olifanten Kenia-salt-lick-lodge-vogels Safari-kenia-buffels-big-fiveSafari-kenia-buffels-buffalo-big-fiveSafari kenia dieren spottensafari-kenia-salt-lick-lodge-zonsondergang-mount-everest safari-kenia-bamboom safari-Taita-Hills-kenia safari kenia salt lick lodge zonsondergangSalt-lick-lodge-safari-in-kenia-vrouwtjes-leeuw-leeuwinSafari Kenia zebra'sSalt-Lick-Lodge-Taita-Hills-zebras safari-kenia-timon-en-poemba

Op zoek naar de Big Five tijdens een safari in de Taita Hills

In de Taita Hills kom je waanzinnig veel soorten dieren tegen. Wij hebben een grote groep olifanten gespot en buffels. Tijdens onze night safari werden we zelfs minuten lang omringd door tientallen buffels, het leek wel alsof alle buffels uit het gebied naar één plek waren gekomen en er meer dan 100 bij elkaar stonden. Grote kans dat dit kwam doordat we voor zonsondergang een leeuw hadden gespot die probeerde te jagen op een van die zwarte giganten. Naast een leeuw hebben we ook een leeuwin in de velden zien lopen en zebra’s, bontebokken en struisvogels zagen we ook. Hetzelfde geldt trouwens voor timon en pumba, een stokstaartje en knobbelzwijnen hebben we ook gespot!

Tijdens je safari en vanuit de Salt Lick Lodge kun je Mount Kilimanjaro spotten!

Om de zonsondergang goed te kunnen zien, zijn we naar een wat hogere uitkijkpunt gereden. Daar werden we ontvangen door een grote groep vrouwen die aanstekelijke liedjes voor ons zongen en ons meteen uit de jeep haalde om mee te komen dansen. Je kan niet anders dan mee doen op zo’n moment en een poging doen om liedjes zoals Jambo Bwana (onze all-time favourite) mee te zingen. Daarna deden we een sundowner. Met een ijskoud drankje met bubbels stonden we bij een kampvuur te genieten van een spectaculaire zonsondergang en uitzicht op Mount Kilimanjaro. Met goed weer, als er niet al te veel wolken zijn, kun je de Kilimanjaro namelijk perfect zien vanuit de Taita Hills en Salt Lick Lodge. Oh en wil je deze machtige berg beklimmen? Check dan deze sites voor Kilimanjaro trekkings!

 Safari-kenia-leeuw-buffalo-big-five-salt-lick-lodge Safari-kenia-leeuw-big-five-salt-lick-lodge

Wil je ook naar de Taita Hills en Salt Lick Lodge in Kenia?

Je kunt bij TUI verschillende Kenia rondreizen boeken. Bij veel van die rondreizen, waarbij je zowel de kust als het binnenland bezoekt, zit een overnachting in Salt Lick Lodge inbegrepen. Check bijvoorbeeld deze 9-daagse rondreis door Kenia. Het voordeel van je reis zo boeken? Alles is in principe al vooraf geregeld, je hoeft dus ter plekke niks meer uit te zoeken of te regelen. Iets dat wij wel ideaal vonden in Kenia, helemaal als je niet al te lang gaat, zo haal je zoveel mogelijk uit je dagen daar.

Waar kun je heen na je bezoek aan de Taita Hills?

Na of voor je bezoek aan de Taita Hills is het tof om ook in Ngutuni Sanctuary National Park een safari te doen. De kans is groot dat je daar ook de Big Five ziet, wij zagen daar bijvoorbeeld onderstaande cheeta! Ook wil je de kust niet missen in Kenia. Extra bijzonder is een bootexcursie naar Funzi Eiland. Je ziet dan niet alleen de paradijselijke kant van Kenia, maar op het eiland bezoek je ook een school en leer je meer over het leven van de Kenianen daar.

Safari Kenia Ngutuni Sanctuary National Park cheeta Safari Kenia Ngutuni Sanctuary National Park cheeta

→ Bekijk hier al onze Kenia artikelen