roadtrip noorwegen eurocampertrip
Jan & Stijn

Als je dit ziet wil jij ook (fulltime) roadtrippen door Noorwegen

Nadat we Denemarken verlieten, zijn we dieper Scandinavië ingedoken. Vooral Noorwegen stond voor ons beide hoog op het lijstje van de landen die we tijdens deze reis wilden bezoeken. De schitterende beelden die altijd voorbij kwamen van Noorwegen wilden we graag met eigen ogen zien. Uiteindelijk zijn we ongeveer vier weken in Noorwegen geweest.

Noorwegen roadtrip

camper groen noorwegen roadtrip roadtrip noorwegen winter

Noorwegen, ideale roadtrip bestemming

Reizen door Noorwegen met een camper is ideaal aangezien je geen dure hotelovernachtingen hoeft te boeken en de voorzieningen rondom kamperen perfect zijn. Om de +/- 30km zijn er verwarmde toiletgebouwen te vinden en overal zijn er tunnels die je door de vele bergen leiden. Enige minpuntje dat we konden ontdekken, voor sommige tunnels en wegen betaal je tol.

Tot nu toe hadden we nog geen technische problemen met de camper gehad, maar na een aantal dagen in Noorwegen merkten we dat de accu van de camper niet meer goed bijlaadde. Toen we gingen kijken bleek dat de steun van de dynamo was afgebroken. We bevonden ons op een vrij afgelegen gebied maar gelukkig stonden er wel een paar huizen iets verderop. We hadden veel geluk aangezien de man in het eerste huis waar we aanbelden een lasapparaat in de garage had. Een uur later konden we weer op pad!

Met de camper in Noorwegen

Hike seizoen in Noorwegen

We kwamen voornamelijk naar Noorwegen om te genieten van de mooie natuur en dat is goed gelukt zoals je in het filmpje ziet! We hadden van te voren een aantal stevige hikes uitgekozen die ons gaaf leken. Het hike seizoen begon eigenlijk pas in juli maar we waagden ons toch maar aan deze hikes:

Trolltunga: De bekende trollentong hike van 23km. Een zeer pittige hike aangezien we ongeveer 15km door de sneeuw moesten lopen. Het eindpunt van deze hike is een grote rots die op een tong lijkt.

Mount Skalå: een wat minder bekende hike maar niet minder pittig. Een enkele reis was 8 km waarbij we 1800 meter stijl omhoog mochten in de sneeuw. Bij elke stap zakten je 30 cm weg in de sneeuw. Na heel wat gescheld en geschreeuw kwamen we op de top aan waar een mooi oud huisje stond waar we even konden bijkomen.

Preikenstolen: Een leuke, wat gemakkelijkere hike van 5 uur waarbij je op een mooi uitkijkpunt komt.

Naast de vele hikes is gewoon rondrijden door Noorwegen fantastisch. Overal zijn er watervallen, meren, bergen en fjorden. Het was af en toe wel een uitdaging om overal te komen aangezien we met een 41 jaar oude camper alle kronkel weggetjes moesten trotseren. Maar de oude dame heeft zich kranig geweerd.

roadtrip in noorwegen roadtrippen noorwegen camper roadtrip

Noorwegen is duur, maar te doen

Zoals de meesten weten is Noorwegen een duur land. Je betaalt voor een biertje in de kroeg 8 euro, een kropsla uit de supermarkt is 3 euro en voor een liter diesel betaal je gemiddeld 1.60 euro. Dat is natuurlijk allemaal erg veel maar als je het slim aanpakt is het goed te doen. Zo zijn alle nationale parken gratis en mag je (bijna) overal wild kamperen. Noorwegen is geen party land. Aangezien de prijzen voor alcohol hoog liggen drinkt iedereen thuis in tot ongeveer 00:00 uur. Vervolgens kan je 2 uur op stap omdat bijna alle kroegen en clubs om 2 uur sluiten.

Hoogtepunt van de reis?

Het hoogtepunt van Noorwegen waren voor ons de Lofoten. De Lofoten zijn een eilandengroep in het Noorden van Noorwegen. De natuur is hier echt fantastisch, we hebben hier 5 dagen van genoten. Aangezien de Lofoten boven de poolcirkel liggen werd het er nauwelijks donker ‘s nachts, een mooi fenomeen om mee te maken.

Hoe nu verder? De rest van deze route afleggen natuurlijk:

route roadtrip scandinavie

Meer lezen over deze roadtrip?

Lees ook:

Wil je naar Noorwegen?

Handige links:

Vliegtickets naar Noorwegen Hotels in Noorwegen

→ Bekijk hier al onze Noorwegen artikelen