Reisfotografie tips: Zo maak je selfie’s en mooie foto’s van jezelf op reis

Dit jaar staat elke maand een bepaald fotografie thema centraal bij Nikon, Kamera Express en NRC. Zij organiseren namelijk samen een fotografiewedstrijd waarbij je uiteindelijk een Nikon camera kunt winnen. In de maand april is het thema selfie. Heb jij een toffe foto van jezelf gemaakt op reis? Of heb je juist altijd al willen weten hoe je de perfecte selfie en een mooie foto van jezelf maakt? Check dan even onderstaande video en de bijbehorende fotowedstrijd. Wij gingen voor deze video samen met ModeRosa op pad in Zwolle en leerden van haar alles over hoe zij haar foto’s maakt.

Zo maak je selfie’s en mooie foto’s van jezelf

Reisfotografie tips: Zo maak je toffe foto’s van jezelf op reis

In de video wordenv verschillende concrete tips gegeven zodat jij ook mooiere foto’s van jezelf op reis kan maken. Hieronder vind je nog een aantal op een rij:

1. Gebruik natuurlijk daglicht: Als je goed gebruik makt van daglicht, krijg je mooiere foto’s. Schijnt de zon fel? Maak dan je foto’s in de schaduw, maar wel de kant van het licht op

2. Kies een fotogenieke locatie: Neem de tijd om een leuke locatie te vinden of creëer zelf een mooie fotospot.

3. Let op de achtergrond. Naast dat je zelf tof op de foto wilt staan, is het ook belangrijk om aandacht te geven aan je achtergrond.

4. Neem een statief mee. Met een statief is het een stuk makkelijker om van jezelf foto’s te maken.

5. Bedien je camera met je telefoon: Als je een Nikon camera hebt kun je met snapbridge je telefoon bedienen en zo makkelijker een foto maken van jezelf.

Meedoen aan de Fotowedstrijd of meer tips ontdekken?

Via de website van NRC kun je meedoen aan de fotowedstrijd. Elke maand staat een nieuw thema centraal, zo maakten wij al eerder een filmpje over het thema Winter en het thema Jeugd. De videos van de afgelopen thema’s kun je hieronder bekijken:

Wil je meer reisfotografie tips?

Lees ook: