Nikon camera d3400 reisfotografie

Dit is de perfecte spiegelreflex Nikon camera voor de beginnende reisfotograaf!

Onlangs hebben wij de D3400 mogen testen van Nikon. Een nieuwe spiegelreflex camera in de D-SLR serie van dit welbekende cameramerk en na even schieten zijn we erover uit dat dit een perfecte camera is als je een net beginnende reisfotograaf bent. De camera is namelijk heerlijk licht in gewicht, wat ideaal is als je veel reist. Verder heeft de camera fijne functies waardoor je ook als beginner snel mooie beelden kan schieten, zo zit er een handige hulpstand op. En daarnaast staat de D3400 bekend om zijn DX-formaat sensor van 24,2 MP die ervoor zorgt dat je ook bij weinig licht mooi fotografeert, ideaal als je maar één moment hebt om een goed shot te maken omdat je de volgende dag bijvoorbeeld alweer verder reist. Benieuwd waarom het verder een ideale camera is voor op reis? Of zoek je gewoon nog een goede camera voor je volgende backpackavontuur? Lees dan gauw hieronder verder:

Nikon D3400

→ Tip: Bestel de Nikon D3400 op Bol.com

Nikon d3400 spiegelreflex camera reizigers

Waarom is de Nikon D3400 de perfecte reiscamera?

Er zijn verschillende redenen waarom de D3400 wat ons betreft een perfecte camera is voor de beginnende reisfotograaf. We zeggen trouwens bewust beginnende reisfotograaf, want de camera is wel echt voor reizigers die meer willen met fotografie dan alleen snelle beelden schieten met hun mobiel of simpele compact camera.

Een kleine licht gewicht spiegelreflex camera waarmee je allround kunt fotograferen

Allereerst is de camera super licht. Als je aan een spiegelreflex camera denkt, denken veel mensen toch nog steeds dat die intens zwaar zijn. Iets dat niet fijn is als je de hele dag onderweg bent op reis. Deze camera van Nikon weegt slechts 445 gram met accu en geheugenkaart erin. Bovendien is de camera ook niet al te groot, de afmetingen zijn ongeveer 124 bij 98 bij 75 centimeter. Je kan hem dus makkelijk met objectieven meenemen in een gewone rugzak en ook lang om je nek hebben hangen zonder het pijn gaat doen. Verder vinden wij de camera ideaal voor op reis, omdat hij het ook goed doet bij weinig licht. Ook kun je er gemakkelijk mooie portretten of detailfoto’s mee maken waarbij je zo’n toffe blurry achtergrond hebt. Heb je de juiste lens, dan is de camera ook perfect als all round camera en niet alleen goed te gebruiken voor detail shots maar juist ook voor landschappen of vergezichten. Oh en hebben we het al gehad over de prijs? In vergelijking met andere spiegelreflex valt deze aardig mee.

Kun je ook videos maken met de D3400?

Een andere redenen waarom wij de D3400 ideaal vinden voor beginnende reizigers, is dat je er ook mee kan filmen. Je kan met de camera full HD-films schieten met beeldsnelheden van 50 frames tot 60 frames per seconde. Wil je veel filmen met je D3400? Dan kun je er het beste een 35mm f/1.8 objectief bijnemen of de lens die standaard bij de kit zit van 18-55mm. Het enige dat wij wel jammer vonden aan de camera is dat je het scherm niet kan kantelen. Als je met de zelfontspanner een foto van jezelf wilt maken of wanneer je jezelf wilt filmen, kan zo’n kantelbaar scherm best handig zijn maar die mist dus bij de D3400.

Snel foto’s delen dankzij de Bluetooth functie & Snapbridge

Tegenwoordig willen we onze reisfoto’s niet pas delen als we thuis zijn. Daar is ook aan gedacht toen de D3400 werd ontworpen. Er zit namelijk een bluetooth functie in waardoor je gemakkelijk een verbinding kan leggen tussen je camera en mobiel. Je moet dan nog wel even de gratis app Snappbridge downloaden, maar zodra je dat hebt gedaan kun je redelijk makkelijk foto’s overzetten en zo ook snel delen vanaf je telefoon met social media.

Nikon camera d3400 reisfotografie D3400-camera-van-nikon-reizigers-reisfotografie

Welke objectieven zijn het beste om mee te nemen op reis?

Er worden verschillende kits verkocht van de D3400. Zo heb je de D3400 met een 18-55mm lens. Dit is een veelzijdig zoomobjectief waarmee je veel soorten foto’s kan maken en doordat er VR in de lens zit (vibratiereductie) kun je ook bij weinig licht mooie foto’s maken. Wil je veel verder kunnen zoomen tijdens je reis, bijvoorbeeld omdat je ook in de jungle op zoek gaat naar wilde dieren? Dan is de 18-105mm zoomlens een betere keuze. Hiermee kun je zowel groothoek als teleopname maken. Is deze zoomlens nog niet genoeg voor je? Kies dan voor de 70-300 lens. Wil je vooral beelden filmen en portretten schieten? Dan kun je het beste de 35mm kiezen met vast brandpunt.

Zitten er nog andere handige accessoires bij de D3400?

Wij vinden het zelf altijd fijn om een extra batterij mee te nemen op reis. Deze zit niet standaard bij de accessoires, maar kun je wel gewoon online bij bestellen. Hetzelfde geldt voor een goede camera tas, wij zouden kiezen voor een halfzachte camera tas, die kan je namelijk ook weer gewoon in je gewone rugzak doen. Bij de camera zit verder wel een mooie camera riem van Nikon.

Lijkt zo’n D3400 jou wel wat?

Meer informatie over deze camera kun je gemakkelijk vinden op de Nikon website. Je kan de Nikon D3400 niet direct bij Nikon bestellen, maar wel online bestellen via verschillende webshops. Denk bijvoorbeeld aan Bol.com. Check hier de body van de D3400 op Bol.com, dit is wat betaalbaarder omdat er geen lenzen bij zitten, maar kies je voor een kit met een of meerdere objectieven betaal je natuurlijk meer. Bij Bol.com zijn alleen kits te koop van de D3400 waarbij je naast de body ook een 18-55mm lens krijgt.