Nikon D5600

Nikon D5600: Een ideale spiegelreflex voor wie veel op social deelt!

Er pronkt sinds kort een nieuwe travel buddy in mijn reistassen en dat is de Nikon D5600! Waar de Nikon D3400 een perfecte camera is voor de beginnende reisfotograaf is deze spiegelreflex net iets geavanceerder. Waarom de Nikon D5600 zo fijn is als je reisblogger bent of fervent Instagrammer? Dat lees je hieronder!

Nikon

Nikon D5600

Een aantal redenen waarom de D5600 zo fijn is op reis

Er zijn een aantal dingen die er voor mij meteen uitspringen: Nummer één is dat je met deze camera fijn kan filmen mede dankzij het kantelbare scherm. Verder kun je via de app Snapbridge tijdens het reizen gemakkelijk foto’s op je mobiel uploaden zodat je die weer snel kan delen op social media. Maar ook het gewicht van deze camera vind ik een héél groot pluspunt. Je verwacht dat een spiegelreflex camera nog meer weegt dan een baksteen, maar deze Nikon is zonder lens 415 gram en de kitlens maakt het geheel eigenlijk niet veel zwaarder. Dat is toch fijn als je de hele dag onderweg bent! En tot slot, de sensor is geweldig waardoor je prachtige beelden schiet en er zit snelle auto-focus op.

D5600
Nikon D5600-3

Nikon D5600-6

Waarom is deze camera zo ideaal als je snel kwalitatieve foto’s op social media wilt delen?

De Nikon D5600 kan via Bluetooth en Wifi een verbinding leggen met je smartphone. Je moet daarvoor wel eerst even de app Snapbridge downloaden en zodra je dat hebt gedaan kun je gemakkelijk foto’s overzetten. Wat ook fijn is aan de app, is dat je er de camera mee op afstand kan bedienen. Ideaal als er even niemand in de buurt is om een foto van jou te maken toch? Al werkt de zelfontspanner daar natuurlijk ook nog altijd prima voor, moet je alleen even rennen naar de juiste plek binnen een paar seconde..! Oh vrees trouwens niet dat je foto’s alle beschikbare ruimte op je mobiel innemen, de app stuurt namelijk niet de grootste formaat van de foto’s naar je mobiel. Heb je je foto’s upgeload naar je smartphone? Dan kun je ze natuurlijk eerst nog even bewerken met een app zoals Snapseed om ze vervolgens op Instagram of Facebook te knallen!

Waar kun je de Nikon D5600 kopen?

De Nikon D5600 wordt verkocht bij winkels zoals bij Bol.com: