Goedkope backpack landen goedkoopste backpack bestemming

Weinig budget om te backpacken? Dit zijn 11 goedkope backpack landen!

Voor veel mensen staat backpacken sowieso gelijk aan budgetproof reizen. Wat ons betreft is backpacken ook simpelweg op avontuur gaan, vrij zijn en met een rugzak de wereld in trekken. En dan kan er af en toe ook best een luxe nachtje, bewust iets duurdere tour of excursie tussen zitten. Toch snappen we ook heel goed dat het extreem relaxt is om voor zo’n 20 a 30 euro per dag te kunnen reizen. Als je gemiddeld 20 euro per dag uitgeeft in één maand kost je dat immers slechts 600 euro. Daarom hebben we 11 goedkope backpack landen op een rij gezet. Zo kun je als je weinig gespaard hebt of niet al te veel budget hebt toch gaan. Check hieronder de 11 goedkoopste landen om te backpacken:

Weinig gespaard? Dit zijn 11 goedkope backpack landen!

backpacken Thailand

1. Thailand

Dit is misschien wel hét backpackwalhalla voor de budget reiziger. Je vindt in Thailand goedkope hutjes op het strand en dorms waar je voor een paar euro een bed krijgt. Cheap eten vind je bij kraampjes, daar scoor je bijvoorbeeld een pad thai of mango sticky rice voor een paar euro. Ook tours hoeven in Thailand niet veel te kosten. Lees al onze Thailand artikelen

2. Bolivia

Benieuwd naar wat het goedkoopste land in Zuid-Amerika is? Wij raden je aan om te gaan backpacken in Bolivia! Je vindt er machtige bergen, de welbekende witte zoutvlaktes en intens groene jungles. Meer lezen over Bolivia doe je hier

Pidurangala uitzicht over sri lanka

3. Sri Lanka

In Sri Lanka lijk je alles te kunnen vinden, intens mooie stranden, lieve locals, indrukwekkende natuur, wonderlijke tempels en je kan er mega avontuurlijke hikes maken. Een ideaal backpackland dus dat ook nog eens lekker budgetproof is. Lees hier alles over Sri Lanka

4. Nicaragua

Terwijl Bolivia het goedkoopste land van Zuid-Amerika is, is Nicaragua de meest betaalbare bestemming in Midden-Amerika. Als je weinig budget hebt moet je landen als Costa Rica mijden en landen zoals Nicaragua omarmen. Dorms kosten hier weinig en je kan er extreem toffe dingen doen.

Vietnam hoogtepunten halong bay

5. Vietnam

In het rijtje Thailand, Laos en Sri Lanka past ook Vietnam. Hier kun je met een bus reizen waarvoor je slechts één ticket hoeft te kopen of huur (of koop) een motor en ontdek zo het land. Eten, partyen, highlights en tours zijn hier ook betaalbaar. Daarnaast kom je met gemak andere backpackers tegen in Vietnam, waardoor dit niet alleen een goedkope maar ook gezellige backpack bestemming is.

6. Colombia

Als er een land is dat in opkomst is qua backpacken dan zit Colombia sowieso bij de top drie. Niet alleen omdat er genoeg tofs te doen is, maar ook omdat de kosten gemakkelijk laag kunnen blijven. Lees hier meer over backpacken in Colombia.

Goedkope backpack landen goedkoopste backpack bestemming

7. Cambodja

Van Colombia gaan we naar Cambodja. Hier vind je natuurlijk de wereldberoemde Angkor Watt tempel, maar ook genoeg andere toffe backpackplekjes. Bovendien is reizen hier goedkoop en is dit land perfect te combineren met Thailand of Vietnam.

8. India

Mega lowbudget backpacken doe je als de beste in India. Misschien is dit wel de allergoedkoopste backpack bestemming ooit. Uiteraard kan je hier ook luxe leven als je wilt, maar als je echt weinig te besteden hebt kun je hier echt mega veel doen voor zo’n 600 euro. Lees hier alles over backpacken in India.

koffie-met-uitzicht-kasteel-bled-slovenie

9. Balkan / Oost-Europa

Misschien is het niet echt een land, maar feit is dat je in dit hele gebied goedkoop kan reizen in Europa. Bier, hotels, tours, alles lijkt betaalbaar in de Balkan / Oost-Europa. Ga bijvoorbeeld naar landen zoals Bulgarije, Albanië, Montenegro, Roemenië, Slovenië, Georgië of Kroatië. De duurste landen in dit rijtje zijn overigens Slovenië en Kroatië, dus mocht je echt low budget willen gaan kun je deze beter mijden.

10. Laos

Het relaxte Laos is nog zo’n goedkope backpack land, hier kun je ultiem relaxen maar tegelijkertijd mega goed feesten. Het is bovendien ook een goede bestemming om alleen naartoe te gaan, net als veel andere backpack landen in Zuid-Oost Azië aangezien hier zoveel backpackers rondreizen. Lees hier alles over backpacken in Laos.

Goedkope backpack landen goedkoopste

11. Marokko

Je vliegt er heen met Ryanair of een andere budget airline, slapen kun je in betaalbare riads of in toffe hostels aan het strand. Ook eten hoeft niet duur te zijn in het wonderbaarlijke Marokko en tegelijkertijd wel mega lekker, denk aan van die stomende Tajine’s met mega veel kruiden. Bovendien is afdingen hier vrij normaal, dus probeer altijd iets van je prijs af te krijgen als je iets koopt of boekt.

Andere goedkope backpack landen ontdekken?

Kijk bijvoorbeeld ook eens naar Peru, Ethiopië, de Filipijnen, Iran, Nepal, Tanzanië, Indonesië, Myanmar, Cuba, Mexico, Canada, Schotland of de Azoren. Naar een aantal van deze bestemmingen kun je vaak ook goedkoop vliegen en als je bijvoorbeeld gaat wildkamperen of erg let op de kosten voor eten dan kun je ook hier betaalbaar rondreizen. Vaak beïnvloed jouw manier van reizen ook hoe duur een land uiteindelijk is.

Meer lezen over backpacken? Bestel het boek Backpack Bestemmingen

In het boek Backpack Bestemmingen lees je alles over de mooiste reizen voor backpackers, er staan onder andere budget tips in, routes voor een aantal goedkope backpack bestemmingen en héél véél jaloersmakende foto’s. Naast landen voor budget backpackers kun je er ook backpack landen voor flashpackers in terug vinden, dus mocht je later toch wat meer budget hebben is dit boek ook nog steeds super handig! Het boek bevat meer dan 200 pagina’s vol reisinspiratie.

Boek Backpack Bestemmingen bestellenBekijk & bestel dit boek op Bol.com

BESTELLEN

Meer tips lezen om goedkoop te kunnen backpacken?

→ Bekijk hier al onze tips voor backpackers