Festivaltent kopen

Een Festivaltent kopen voor jou en je vrienden? Hier moet je op letten!

Met de zomer in aantocht begint ook het festivalseizoen in Nederland en het buitenland weer. Al vanaf april en mei beginnen de buiten feestjes de weekenden in agenda’s te domineren. Toch zijn de meeste meerdaagse festivals pas in juni, juli, augustus of zelfs pas in september. Wat dacht je bijvoorbeeld van Into the Great Wide open? Lowlands? Of juist een tof buitenlands festival zoals Sziget of Melt?

Hoe groot moet jouw tent zijn?

Meerdaagse festivals zijn typische voorbeelden waarbij een goede tent meer dan handig kan zijn. Kamperen is uiteindelijk toch vaak de goedkoopste optie als je moet overnachten tijdens zo’n meerdaags feest. Maar wat voor tent kun je dan het beste kiezen? Kies je voor een tent waar je prima met z’n tweeën in duikt en die je daarna weer weg gooit of neem je juist met een groep een wat grotere 3 persoons of 4 persoons tent die je meerdere keren kan gebruiken?

Waar moet je op letten als je een festival tent gaat kopen?

Om je te helpen bij het kiezen van de beste (en goedkoopste!?) festivaltent hebben we hieronder een overzichtje gemaakt van kenmerken waarop je het beste kan letten als je een nieuwe tent gaat kopen en we geven wat concrete tips wat betreft webshops, merken en modellen. Lees gauw verder en vind de beste festivaltent voor komend seizoen.

Binnenkant glamping tent in Golden Canada

Waar voldoet de beste festivaltent aan?

Benieuwd waar de beste festivaltent aan voldoet? We hebben hieronder een lijstje gemaakt van wat belangrijke kenmerken om op te letten:

Goede prijs

We kunnen er omheen draaien, maar feit is gewoon dat je liever niet die mega dure tent van je ouders meeneemt naar een festival. De kans dat zo’n ding kapot gaat of extreem vies wordt, is gewoon te groot. Onze tip is dan ook geef niet te veel uit aan een kampeerspullen en kies voor de wat goedkopere optie. Tuurlijk, de tent gaat dan misschien wat minder lang mee dan een echte kwaliteitstent, maar je moet jezelf ook afvragen of zo’n luxieuze tent echt nodig is voor zo’n weekend of week lang feesten. Je kan soms al tenten vinden voor onder de 50,- euro, maar wil je hem voor wat meer festivals gebruiken dan kun je beter rekenen op een prijs van minstens 100,- euro.

Lichtgewicht

Ga je naar een festival, dan is de kans groot dat je dit niet doet per auto. Grote kans dat er een gigantische rugzak of backpack op je rug zit en dat je de tent daaraan vast hebt gebonden of dat deze in je armen ligt. Het is daarom fijn om kampeerspullen mee te nemen die niet al te veel wegen. Let dus goed op het gewicht van de festivaltent die je gaat kopen of meeneemt.

Snel op te zetten: Pop-up-tent

Heb je vroeger niet zo veel gekampeerd? Dan wil je het gevecht met tentstokken vast niet aan gaan. Kies daarom voor een snel of gemakkelijk op te zetten tent. Een goed voorbeeld hiervan zijn Pop-up-tenten. Deze gooi je na het uitpakken als het ware in de lucht en de tent zet zich vervolgens zelf op. Een bekend merk dat dit type tenten maakt is Quechua.

Grootte & hoeveel mensen moeten erin slapen?

Ook vrij essentieel bij het kiezen van je festivaltent: Hoeveel mensen moeten erin slapen? Ga je voor een kleiner 1-persoons of 2-persoonstentje. Deze zijn natuurlijk licht, vaker goedkoop en je kan ze meestal ook snel opzetten, maar het nadeel is dat er minder mensen inpassen. Of kies je voor een wat grotere tent voor 3 personen, 4 personen of meer? Dan kun je met de hele vriendengroep ook de kosten voor de tent delen en met één keer opzetten ben je klaar. Let dus goed op de grootte van je tent en bedenk vooraf wat nodig is.

Waterdicht

Tuurlijk beweren de meeste tenten waterdicht te zijn, maar in de praktijk blijkt dat die oude tent van je oom of tante dat toch niet echt meer is na al die jaren. Ook nieuwe tenten kunnen soms niet waterdicht zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval als naden niet goed gesealed zijn. Dan drupt het via de naden gewoon naar binnen als het regent. Denk dus goed na of het festival waar je heen gaat in een droog of nat gebied is en hoe noodzakelijk het is dat jouw tent waterdicht is.

Festivaltent kopen

Goede festivaltent voor 3 of 4 personen

Een- en tweepersoons tenten zijn vaak gemakkelijk te vinden en liggen zelfs nog weleens in de kast bij vrienden of familie, maar hoe beslis je wat een goede 3 persoons of 4 persoons tent is om te kopen? Goede merken zijn bijvoorbeeld Coleman, Easy Camp of Nordisk. Qua prijzen kun je kiezen voor een erg goedkope optie die waarschijnlijk minder lang mee gaat, maar de echt betere tenten vind je pas vanaf 100,- euro.

Waar kun je een festivaltent kopen?

Een website waar je gemakkelijk online tenten kunt bestellen is Campz.nl. Ze verkopen bij Campz 4-persoons tenten maar ook iets kleinere 3-persoons tenten. Er is een uitgebreid aanbod van verschillende merken en diverse prijzen. Kijk daar dus even rond als je nog op zoek bent en check ook even onze review van een festivaltent van Easy Camp of lees hier welke tenten je ook goed kan gebruiken als trekkerstent of backpack tent.

Kartent festivaltent kartonnen

KarTent: de Kartonnen festivaltent

Wist je dat er ook een KarTent bestaat? Dit is een Kartonnen festivaltent. Deze tenten zijn eco-friendly en op verschillenden festivals te vinden. Het is de Ferrari onder de kartonnen dozen, zeggen ze zelf. Deze tenten zijn te vinden op festivals zoals onder andere Into the Great Wide Open, Defqon, Melt, Best Kept Secret, Zwarte Cross en Here Comes the Summer. Wil je de tent zelf kopen? Dan kost die je 69,95 euro. Zie jij jezelf al liggen?