Eilandhoppen eiland hoppen

De 8 gaafste plekken om te eilandhoppen

Het eilandleven, ik ken bijna niemand die er niet van houdt om een aantal dagen in het jaar als een eilandgast te leven. De een houdt dan wel meer van het leven op een onbewoond eiland, terwijl de ander juist wel houdt van wat gezelligheid. Maar feit is, leven op een eiland is meestal erg relaxt en wordt gekenmerkt door veel buiten zijn. Toch lekker als je zelf in een stad woont of overdag veel op kantoor werkt en het grootste gedeelte van het jaar binnen zitten. Om jou te inspireren voor je volgende eilandavontuur hebben wij een rijtje gemaakt van de beste bestemmingen om te eilandhoppen! Van tropische bestemmingen tot eilandjes dichterbij.

Van eilandje, naar eilandje.
Hier wil je een keer Eilandhoppen:

Eilandhoppen Thailand

Eilandhoppen Thailand

1. Eilandhoppen in Thailand

Van Koh Phangan tot Koh Samui of van Koh Phi Phi tot Koh Lanta. En wat dacht je van Koh Kut naar Ko Mak dichtbij de grens met Cambodja? In de zee voor Thailand drijven verschillende waanzinnige eilanden. Eilandhoppen kun je hier dan ook als geen ander en om inspiratie op te doen voor welke eilanden je niet mag missen, raden we je aan dit artikel over onbekende eilanden van Thailand te lezen. Zo kun je lekker toeristisch, prima combineren met een onbewoond eiland gevoel! Eilandhoppen in Thailand kun je trouwens prima in Thailand zelf organiseren. Zo kun je vanuit Bangkok gemakkelijk een bus-boot-ticket naar een van de bekendere eilanden kopen, om vervolgens vanuit daar weer verder te hoppen.

→ Lees meer over Thailand

Eilandhoppen Griekenland

Eilandhoppen Griekenland

2. Eilandhoppen in Griekenland: Van de Sporaden tot aan de Cycladen

Wie kent het waanzinnige Kreta niet of juist het met witte huisjes bebouwde Santorini. Verder kun je prima toeven op Samos, maar is het leven op Corfu ook meer dan fijn en over Lesbos hoor je meer dan eens de meest waanzinnige verhalen. Ook eilandenhoppen in de Sporaden is een aanrader, net als eilandhoppen bij de Cycladen.

Lees meer over eilandhoppen in Griekenland

Eilandhoppen Portugal

eilandhoppen azoren portugal

3. Eilandhoppen in Portugal: Azoren

Ook in Portugal is eilandhoppen een optie. Daarvoor ga je naar de Azoren. De Azoren bestaan uit verschillende eilanden en het is met name leuk om naar Angra do Heoismo, Velas, Horta, Madalena en Capelas te gaan. Je ontdekt er prachtige kratermeren, hoge bergen en natuurlijk is de blauwe zee die tegen Portugal aanklotst ook rondom te vinden.

Lees meer over eilandhoppen in de Azoren

Eilandhoppen Indonesië

Eilandhoppen Indonesie

4. Eilandhoppen in Indonesië

Twee keer mocht ik al rondreizen in Indonesie. Twee keren waarbij ik zowel Bali als Lombok bezocht en eenmalig ook naar Java ging. Eigenlijk is het bijna zonde om in Indonesie niet te eilandhoppen. Het land bestaat immers uit een archipel van meer dan 17.000 eilanden, waardoor het zelfs de grootste eilandstaat van de wereld te noemen is. Als we wikipedia mogen geloven tenminste. Bali en Lombok zijn dus slechts een tipje van de sluier. Een van de mooiste eilanden van Indonesie vonden wij Gili Nanggu, een eilandje dat tegen Lombok aan ligt en onbekender is dan de welbekende Gili eilanden die simpelweg ook wel Gili’s worden genoemd.

→ Lees meer over Indonesië

Eilandhoppen Nederland

5. Eilandhoppen in Nederland: Van waddeneiland naar waddeneiland

Natuurlijk kunnen onze eigen waddeneilanden ook niet ontbreken in dit lijstje. Eilandhoppen kan ook hier namelijk perfect. Pak de boot vanuit Den Helder naar Texel en vaar vervolgens naar Vlieland of vaar verder door naar een van de andere wadden. Oh en zoek je nog een gave verblijfplaats op Texel? Dan kun je bijzonder overnachten op Texel in een Yurt, een echte aanrader als je het ons vraagt!

Eilandhoppen Caribbean

Eilandhoppen Curacao

6. Eilandhoppen in de Caribbean: ABC eilanden

Sinds ons bezoekje aan Curacao zijn we verliefd op de Caribbean, ontdek hier maar eens wat je allemaal kunt op Curacao. We proefde al een klein beetje van de vergelijkbare sfeer toen we in Cuba waren, maar Curacao stal ons hart. Je vindt er lieve mensen, lekker eten, waanzinnige stranden en sindsdien kunnen we meer dan goed dromen van het leven op ander Caribisch eiland als Aruba of Bonaire. Je kan hier ferry’s nemen om te eilandhoppen, maar het vliegtuig pakken is soms nog makkelijker.

→ Lees meer over Curacao

→ Lees meer over Aruba

Eilandhoppen Kroatie

7. Eilandhoppen in Kroatië

In Kroatie vind je heel wat gave bezienswaardigheden, maar mooie eilanden zijn hier ook! En niet paar, er zijn heel veel eilandjes te vinden. Om je een idee te geven: De eiland-teller staat inmiddels hoger dan 1.000! Gave eilanden zijn bijvoorbeeld de grote eilanden Brac of Cres. Of ga juist naar Pag, Vis of de Brijuni eilanden.

→ Lees meer over Kroatië

Eilandhoppen Hawaii

8. Eilandhoppen in Hawaii

Hawaii, you had me at Aloha. En met mij vele andere. Want Hawaii is wel degelijk een droombestemming van menig reiziger. Wellicht komt het door die relaxte cultuur, dat grappige Hawaiiaans of simpelweg door de diverse eilanden. Zo vind je op het ene eiland lava die langzaamaan de zee in stroomt, op een ander eiland gigantische golven en even verder de meest waanzinnige watervallen. Lees meer over een vakantie op Hawaii of leer alvast wat gekke woordjes Hawaiiaans!

→ Lees meer over Hawaii

Heb jij wel eens aan eilandhoppen gedaan?

Lees ook: