corona virus thuis quarantnaine nederland
Silvana Prins

Coronavirus: Terug in Nederland & 14 dagen in thuis quarantaine

Weet je nog dat ik vertelde dat ik door het coronavirus vast zat in Australië (lees hier het hele artikel)? Nadat mijn eerste vlucht was gecancelled ging de 2e vlucht die ik had geboekt wél door en na bijna 30 uur en 3 vluchten was ik dan weer terug in Nederland. Wat een reis… In 8,5 uur van Sydney naar Singapore, dan 1,5 uur wachten om het vliegtuig te tanken, schoon te maken en van crew te wisselen. Vervolgens in 13,5 uur van Singapore naar Londen, 5 uur tussenstop en uiteindelijk nog een 40 minuten durende vlucht van Londen naar Amsterdam.

En dan ga je in thuis quarantaine

“Ik heb bijna één hele dag op hetzelfde stoeltje in hetzelfde vliegtuig door gebracht”, zei ik tegen mijn vader die op me stond te wachten in een lege aankomsthal op Schiphol. En dan te bedenken dat ik nu 14 dagen in thuis quarantaine zou doorbrengen. Gelukkig was het heerlijk weer, iets wat niet vaak voorkomt wanneer ik terug kom in Nederland. Dus dat maakte alles ietsje dragelijker.

Na een kort ritje op een bijna lege snelweg was ik dan weer thuis, terug bij mijn vader in huis, waar ik iets meer dan 3 weken geleden ook nog zat, nu met een heel ander gevoel… De komende tijd zit ik hier “vast”. Thuis quarantaine voor twee weken, ik had het zelf voorgesteld en voorgelegd aan mijn ouders, toch voor de zekerheid en omdat het in veel landen verplicht is als je uit het buitenland komt.

coronavirus thuis quarantnaine nederland

Een productieve eerste week

De eerste week had ik nog last van m’n jetlag wat betekende dat ik ‘s ochtends vroeg wakker werd en ‘s avonds rond 20:00 uur al bijna lag te slapen, maar dit maakte mij overdag wel productief. In Sydney had ik ook al een lijstje gemaakt van dingen die ik moest en wilde doen. Ik had een schema gemaakt van wat, wanneer en hoelaat te doen omdat ik wist dat ik gek zou worden als ik dat niet had. En zo ging ik mijn eerste week quarantaine in.

M’n eerste dag was een uitpak-, was- en “selfcare” dag, nog even rustig aan doen na een lange reis, koffer uitpakken, kleding wassen, een lekker lange douche nemen en een gezichtsmaskertje op!

De 2e dag ging ik ervoor en pakte ik mijn schema erbij: Vroeg op, wat toch al gebeurde door de jetlag, douchen, ontbijten en kijken wat ik vandaag moest doen. Al jaren wilde ik mijn kamer eens goed opruimen, dingen weggooien en verkopen dus dat was mijn doel. Ook wilde ik elke dag een workout doen, een taal erbij leren, koken en mijn vader in huis helpen, genoeg te doen dus!

Na een goede dag van opruimen had ik 3 prullenbakken vol met van alles en nog wat weggegooid, had ik een stapel kleding, schoenen en boeken die ik kon verkopen en had ik een beter georganiseerde kamer. Top! Ook had ik een buikspier workout gedaan, was begonnen met Duits leren via een app, had lekker gekookt voor mijn vader waar hij heel blij mee was en lag om 21:00 uur in bed, “pff, jetlag…”

Op de derde dag van mijn quarantaine werd ik weer vroeg wakker, niet erg want er was weer genoeg te doen. Vandaag ging ik foto’s maken van de spullen die ik wilde verkopen en online zetten, had ik een benen en booty workout op de planning staan en het was zo’n mooi weer dat ik dacht ‘s middags maar heerlijk in de zon te gaan liggen en iets aan mijn kleurtje te doen, “ook belangrijk”. Daarna ben ik begonnen met Frans te leren via dezelfde app en ging ik weer koken!

Een schema om de dagen door te komen

De dagen daarna hield ik hetzelfde schema aan en wisselde ik de dagen af met opruimen, dingen regelen, spullen verkopen, een paar uurtjes in de zon om wat bij te bruinen en deed ik elke dag een andere workout, leerde ik een beetje Duits of Frans en kookte ik voor m’n vader. Ook ben ik begonnen met een aantal creatieve hobby’s en doe ik elke dag een paar brain training spelletjes zodat mijn hersens niet te lui worden.

Toen werd het weekend en was het Pasen… Best wel raar om het alleen met mijn vader door te brengen zonder andere familie. Maar we hebben er het beste van gemaakt. ‘s Ochtends online de kerk luisteren, ‘s middags een lekkere brunch voor 2 klaar gemaakt en daarna zijn we “stiekem” een rondje gaan rijden in de auto, langs de tulpenvelden en de pasgeboren lammetjes op de dijk. “Toch wel fijn om er even uit te zijn”.

pasen in nederland coronavirus quarantnaine

De quarantaine is bijna voorbij, maar wat daarna?

Nu zit ik bijna in de laatste dagen van mijn quarantaine, ik hou me aan mijn schema en doe elke dag een workout, oefen Duits en Frans, ben bezig in het huis, als het lekker weer is geniet ik een paar uur van de zon en ga ik maar opzoek naar werk in Nederland totdat ik terug kan naar Australië.

Waar ik genoeg tijd voor heb gehad is denken en ik ben er wel achter gekomen dat ik het niet fijn zou vinden om vast te zitten op één plek of in één land, ook al is het even niet anders en maken we er het beste van, ik hou van reizen en andere delen van de wereld ontdekken. Hopelijk duurt het niet al te lang meer voordat alles weer “normaal” wordt, wat dat dan ook mag betekenen na deze crisis…

Dit artikel is geschreven door Silvana Prins, je kan haar via Instagram volgen via @silva.nana.thali en lees ook haar eerder gepubliceerde blog: Coronavirus: Ik zit vast in Sydney