Hottub, Camping de Houtwal

Logeren naast Alpaca’s? Het kan bij camping de Houtwal!

We hebben weer een heerlijk pareltje gevonden in ons eigen land! Een klein paradijsje waar je je waant in wereldse festival sferen én je buren drie vrolijke Alpaca’s zijn, hoe leuk! Je vindt deze unieke plek in het plaatsje Paasloo: Camping de Houtwal!

Overal waar je kijkt op Camping de Houtwal, zie je kleurrijke glamping accommodaties, elk met een eigen uniek thema uit verschillende delen van de wereld. Wij hadden het geluk om te verblijven in de Thaise dome, een prachtige tent met een doorzichtig dak waar je (als je geluk hebt!) s’nachts de sterrenhemel kan bekijken vanuit je bed (dat overigens heerlijk ligt).

Logeren met alpaca’s bij Camping de Houtwal

Camping de HoutwalThaise dome, de HoutwalThaise domeCamping de Houtwal, gezellig zitjevlaggetjes op Camping de Houtwal

Alpaca’s en de hottub

Het leukste aan deze plek vonden wij de vrolijke Alpaca’s die rondscharrelen in hun weilandje. Ze zijn enorm fluffy en aaibaar. Ook is er een overheerlijke hottub op de camping die je kunt reserveren. Je zit dan lekker in volledige privacy te genieten van het warme water en prachtige uitzicht. De enige toeschouwers die je zult hebben zijn drie nieuwsgierige Alpaca’s die je zullen aanstaren vanaf hun weilandje.

Hottub, Camping de HoutwalCamping de Houtwal, alpaca

Ontdek de omgeving

De camping ligt in een prachtige natuurrijke omgeving waar van alles te doen is. Giethoorn, het ‘Venetië van het Noorden’, is zeker een bezoekje waard. Hier kun je genieten van de leuke smalle grachten en charmante huisjes. Bovendien grenst de camping aan het schitterende natuurgebied de Weerribben Wieden. Dit gebied biedt eindeloze mogelijkheden voor wandelen, varen, suppen en kanoën. Voor de natuurliefhebbers is het een waar paradijs.

Een van de hoogtepunten in de buurt is een wandeling door de mooie bossen van Steenwijk. De route naar de Uitkijktoren Woldberg is een aanrader. Het is een prachtige wandeling van 4,5 km die je meeneemt door het groene hart van de regio. Vanaf de top van de uitkijktoren heb je een schitterend uitzicht over de omgeving, een perfecte plek om even stil te staan en te genieten van de rust en schoonheid van de natuur. Voor meer informatie over deze route kun je hier kijken: Uitkijktoren Woldberg 4,5 km.

Wandeling steenwijk, OverijsselWandeling steenwijk Wandeling steenwijk, de Houtwal

Kindvriendelijke activiteiten

Camping de Houtwal is een ideale plek voor gezinnen met kinderen. Op zaterdagochtend worden de kinderen uitgenodigd om samen broodjes te bakken bij een knapperend kampvuur. Daarnaast zijn er talloze speelgelegenheden waar de kleintjes hun energie kwijt kunnen, en er is zelfs een ontdekkingsbos. Hier kunnen kinderen op avontuur gaan, de natuur verkennen en misschien wel nieuwe vriendjes maken. Ook is er in de buurt een klimbos en buitenzwembad te vinden, genoeg vermaak dus!

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de website van de Houtwal voor meer informatie!


→ Bekijk hier alle artikelen over Nederland