Wat te doen in Sydney

Wat te doen in Sydney? | 9 highlights

Sydney, de bekendste en ook oudste stad van Australië. Dé backpackersstad van Oz, de stad van de stranden en het vele uitgaan. De stad die door velen als hoofdstad wordt gezien, maar het niet is. In Sydney is er veel te doen. Ga jij binnenkort naar deze gave bestemming, helemaal in het oosten? Dan is zijn deze tips handig voor jou en weet je straks precies wat te doen in Sydney!

9x Sydney’s Highlights

1. King’s Cross

Deze oorspronkelijke Rosse buurt is berucht voor zijn uitgaansleven. De proppers van vele clubs, bars en eetgelegenheden proberen je hier naar binnen te lokken. Als je ’s nachts naar King’s Cross wil, en je slaapt niet in deze wijk, dan zal je een taxi moeten nemen. Dit is heel normaal in Sydney. De metro is namelijk al gesloten om half één en beloopbaar vanaf het centrum is het absoluut niet. Wees wel op je hoede in de wijk, het is namelijk niet de veiligste buurt. Je kan de wijk ook overdag een bezoekje brengen. Helaas zijn er niet veel bezienswaardigheden, behalve de vele reisbureaus en proppers die zelfs overdag doorgaan. Ook zal je nog veel dronken lui tegenkomen, zelfs om 11 uur in de ochtend.

2. Bondi Beach

Bekend van “Bondi’s Rescue”, misschien wel het beroemdste strand van Australië. Helemaal ten Oosten van het stadscentrum ligt de wijk Bondi, met het langgerekte strand als trekpleister. Het strand stond jarenlang bekend voor de surfcultuur en de hoge golven. Tegenwoordig zijn de golven daar niet meer zo hoog, dus leren de beginners daar de eerste surftechnieken. Een mooi strand om even te zonnen of naar mensen te kijken.

3. Darling Harbour

Dicht bij de Harbour Bridge vind je Darling Harbour, de wijk die om de gelijknamige haven heen is gebouwd. De wijk is vooral interessant voor diegenen die graag een museum bezoeken of een chique hapje willen eten. ’s Avonds is deze wijk één grote brei van leven. Zeker een aanrader, het is op prima loopafstand van Circular Quay, de hoofdhaven van Sydney. Anders is een metrokaartje niet eens zo duur. Loop ook eens een stukje door naar China Town!

4. Circular Quay

De hoofdhaven van de stad, waarvan de meeste foto’s worden gemaakt. Met uitzicht op de Harbour Bridge, het Opera House en de vele cruise ships is dit een prima plek om even bij te komen. Koop je fish & chips en ga mensen kijken. De haven is vol leven. Hiervandaan pak je de ferry naar diverse punten of ga je met de metro naar een ander deel van de stad.

5. The Opera House

Als je aan Sydney denkt, dan denk je aan een brede, blauwe rivier met als pronkstuk de witte fonkelende dakpannen van het Opera House. Alleen vanuit de haven kom je bij het Opera House uit. Eigenlijk is er niet heel veel te zien tenzij je een voorstelling bezoekt. Toch is het wel leuk om een mooie foto te maken of even je hand op het witte gebouw te leggen.

6. Harbour Bridge

Vanuit Circular Quay kan je naar de wijk The Rocks lopen. Deze wijk heeft een hippie-sfeer waardoor je graag een drankje gaat doen in één van de vele cafeetjes. The Rocks heeft vaak markten, bijvoorbeeld op zondag of vrijdag. Van groente tot snuisterijen, eigenlijk overal is een markt voor. Vraag even in je ho(s)tel welke markten er zijn.

Hier vind je ook de Harbour Bridge. Dat wil zeggen, je kan de brug op vanuit deze wijk. De brug is enorm groot en loopt vanaf The Rocks naar de overkant, North Sydney. Je kan de zelf brug beklimmen, maar dan is je portemonnee wel (een paar) honderd euro lichter. ’s Avonds is ‘ie verlicht waardoor je vanaf andere punten altijd wel de brug herkent.

7. De Botanische Tuinen

Rechts van Circular Quay vind je de Botanische Tuinen, een enorm park met wilde bloemen en langgerekte gazons. Een heerlijk park om in rond te wandelen. Loop vooral even door naar Mrs. Macqauries Point, een rotsachtige uithoek aan het water waar je een perfecte hoek hebt om het Opera House en Harbour Bridge te fotograferen.

8. Hyde Park

Bekend uit o.a. het centrum van Londen is de naam Hyde Park. Dit park ligt redelijk in het centrum en is heerlijk om in te picknicken of van de zon te genieten. Met een Woolsworth (de jumbo van Australië) om de hoek kan je je picknick vers uit de winkel halen.

9. “I’m Free”-tours

Ben je maar een korte tijd in Sydney en je wilt absoluut geen highlight missen? Doe dan mee aan de Free-Tours die beginnen in de binnenstad van Sydney. In elk ho(s)tel zijn deze tours bekend. De vrijwilligers wandelen met de deelnemers langs de bekendste plekjes en vragen er in principe niks voor. Uiteraard gaat er aan het eind van de tour wel een hoedje rond om ‘fooi’ te geven. Een gift is niet verplicht, maar vrijwel iedereen geeft een vergoeding.

Benieuwd waar je heen moet tijdens het backpacken in Australië? Check deze backpackroute

backpack route australie boek backpack bestemmingen

Bekijk het boek Backpack Bestemmingen op Bol.com

→ Bekijk hier al onze Australie artikelen