Minicruise newcastle Peebles Edinburgh

Bijzonder reisje: Op MiniCruise naar Newcastle & Edinburgh!

Voor wie denkt dat het maken van een cruise bestaat uit wekenlang over een eindeloze zee uitkijken en je avonden doorbrengen met grijze medepassagiers en een entertainment-team op een giga schip, heeft waarschijnlijk nog nooit van een MiniCruise gehoord. DFDS biedt dit soort bijzondere reisjes al een tijdje aan en het leek ons hoog tijd om jullie daar eens kennis mee te laten maken. Als je namelijk op een romantische vakantie wilt, een unieke stedentrip wilt maken of een tof weekend weg wilt met vrienden, is zo’n MiniCruise namelijk helemaal niet zo’n gek idee!

MiniCruise Newcastle & Edinburgh

Relaxter reizen kan bijna niet

Als je normaal gesproken een stedentrip maakt, zul je waarschijnlijk het vliegtuig of de trein pakken. Voordat je stedentrip daadwerkelijk begint, ben je dan vaak al heel wat tijd kwijt aan het reizen naar het vliegveld of station en vervolgens moet je wachten totdat je vlucht of trein vertrekt. Oftewel, zonde van je tijd!

Als je een reis maakt met een MiniCruise heb je van die tijdsverspilling geen last. Zodra je de ferry opgaat begint je vakantie namelijk al. Op het schip vind je namelijk verschillende restaurants waar je uit eten kunt, ook is er een bioscoop en er zijn verschillende bars met live muziek waar je biertjes kunt doen of cocktails kunt drinken. Oh en dan hebben we het nog niet eens over het uitzicht gehad vanaf het dek!

Door een MiniCruise te maken geniet je eigenlijk niet alleen van je bestemming, maar ook van de reis zelf. Het is dus een super relaxte manier van reizen en ideaal als je niet houdt van dat eindeloze wachten. Check hier wat voor MiniCruises er allemaal zijn

Met DFDS op MiniCruise naar Newcastle & Edinburgh

Wij gingen onlangs met DFDS vanuit IJmuiden naar Newcastle om vanuit daar een roadtrip te maken naar Edinburgh in Schotland. Net als bij een MiniCruise verbleven ook wij twee nachten op de ferry, één nachtje op de heenweg en één op de terugweg. Vanaf de boot konden we een super mooie zonsondergang zien en ‘s avonds aten we in één van de vele restaurants die op de ferry zijn te vinden. Je slaapt na het eten in een hut op de boot en in vrijwel alle hutten vind je vier bedden in de vorm van stapelbedden die je eventueel kunt uitklappen. Ideaal als je dus met z’n tweeën reist, maar ook prima voor een vriendengroep. Onze kamer had uitzicht op zee en wanneer je wakker wordt op het schip, kun je dus meteen genieten van een waanzinnig mooi uitzicht dat bestaat uit een eindeloze zee. Je ochtend kun je vervolgens beginnen met een uitgebreid ontbijt in een van de restaurants en voor je het weet meer je aan bij Newcastle. Je kan er vervolgens voor kiezen om alleen in Newcastle te blijven, maar het is ook tof om wat verder te trekken en zoals ons naar Edinburgh te gaan.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Schotland