Kopenhagen overtocht

Maak een roadtrip door Europa nog gaver met deze 5 overtochten

Wie het woord cruise hoort, denkt vast aan vakanties die weken duren waarbij je non-stop op een schip zit. Hoor je het woord ferry, dan denk je aan containerschepen. Toch klopt bij beide vooroordelen het plaatje niet helemaal. Je kan tegenwoordig namelijk ook korte overtochten met cruiseschepen maken, maar ook kun je al tijden met een personenauto zo mee met een ferry. Om je te inspireren voor zo’n overtocht hebben wij vijf bijzondere overtochten voor je op een rij gezet. Perfecte aanvulling voor als je een roadtrip door Europa gaat maken!

5 bijzondere overtochten in Europa

dover engeland

1. Overtocht van Duinkerken naar Dover

Duinkerken klinkt lekker Nederlands, maar toch vind je deze stad echt in Frankrijk aan de kust in de regio Nord-Pas-de-Calais. Vanuit Duinkerken kun je een gave overtocht maken naar Engeland. Waar je dus het ene moment met een baguette in de handen staat nippend aan een goed glas rode wijn, sta je binnen uur aan de overkant en betreed je Engeland.

Kopenhagen overtocht

2. Overtocht van Kopenhagen naar Oslo

Een gave roadtrip in Europa maak je ook als je naar het noorden van ons continent rijdt, richting Denemarken en Noorwegen. Hier kun je twee gave steden bezoeken, namelijk Kopenhagen en Olso, maar je kan ook de rest van beide landen ontdekken en de bijbehorende landschappen. Al is Kopenhagen (zie deze tips voor Kopenhagen) eigenlijk al een topbestemming an sich als je het ons vraagt!

3. Overtocht van Stockholm naar Talinn

Krijg je geen genoeg van de Scandinavische landen? Dan kun je vanuit Noorwegen ook door rijden naar Zweden en daar in Stockholm een overtocht maken. Deze keer neemt een luxe cruiseschip je mee naar Talinn. Een stad in Estland. Deze overtocht duurt iets langer dan de nummer een in dit lijstje, waardoor je hier zelfs een nachtje in een hut kan slapen. Benieuwd hoe Estland eruit ziet? Check dan de Visit Estonia site die helemaal gaat over deze bijzondere bestemming.

Overtocht Italie

4. Overtocht van Italië naar Griekenland

Ook in het zuiden van Europa zijn gave overtochten te vinden. In tegenstelling tot bovenstaande zijn die vaak met een ferry en niet met een luxe cruiseschip, maar bijzondere bestemmingen ontdek je wel. Wist je bijvoorbeeld dat je vanuit Italië best gemakkelijk de boot kunt nemen naar Griekenland? Vast niet gedacht dat je ook een korte autovakantie kunt maken naar Griekenland, maar wonder boven wonder kan dit dus gewoon! De veerboot van Italië naar Griekenland duurt namelijk zo’n 7,5 uur. Dat klinkt lang, maar het is veel korter dan wanneer je gewoon was gaan rijden. Aanrader is overigens om de nachtboot te nemen, dan kun je gewoon lekker slapen gedurende die tijd. Vertrekken doe je in Italië trouwens in de buurt van Venetië of bijvoorbeeld in de buurt van Patras dat iets zuidelijker ligt.

5. Overtocht naar Corsica of Sardinië

Ook naar Corsica, het voor sommige nog onbekende eiland van Frankrijk, of Sardinië hoef je niet per se het vliegtuig te pakken. Ook naar deze twee eilanden vertrekken meer dan eens ferries. Vooral Corsica hebben wij al meerdere keren bezocht en we moeten zeggen dat we echt verliefd zijn op dit Franse eiland. Hoewel het overigens totaal niet Frans aanvoelt, want je waant je hier voor je gevoel echt op een paradijselijk eilandje. De zee is er waanzinnig blauw, de cultuur wel mediterraans en ultiem relaxen kan hier ook zeker.

Welke overtocht lijkt jou wel eens gaaf om te maken?