Engelse zuidkust dover DFDS-article-2

Onverwachte nazomer langs de Engelse zuidkust: op reis met DFDS Seaways

Het wordt een steeds populairder begrip: de Indian Summer. De warme nazomerperiode leent zich namelijk perfect voor weekendjes weg om het zomerse gevoel nog even niet los te laten. Wij hebben ons laten verrassen door de Engelse zuidkust tijdens een vierdaagse roadtrip en ondanks dat Engeland zo bekend staat om het onvoorspelbare weer, hebben we tijdens deze roadtrip goed kunnen genieten van de zon. Via Duinkerke zijn we middels een korte oversteek met de ferry van DFDS Seaways aangekomen in de Engelse plaats Dover, om vervolgens de zuidkust per auto te verkennen. De conclusie? Er zijn genoeg mooie plekjes te ontdekken in het Zuiden van Engeland!

Met DFDS naar de Engelse zuidkust

→ Handig: Boek je ferry naar Engeland hier

DFDS-article-3

De witte kliffen van Dover

Een gekke gewaarwording om vanaf de boot opeens de hoge kliffen rondom Dover te zien opdoemen. De reis vanuit Duinkerke duurt maar twee uur en voor je het weet, ben je dus in Engeland (gezien de 14 aankomst-smsjes, dacht mijn telefoonprovider er anders over en was ik blijkbaar nog steeds een beetje in Frankrijk). Voor degenen die recentelijk de film Dunkirk hebben gezien: de zeeroute naar Duinkerke heeft een heftige historie en het is bizar om te beseffen hoe dichtbij de Franse kust eigenlijk bij Engeland ligt. De geschiedenis zal niet vergeten worden, maar gelukkig is de aankomst in Engeland nu vooral een vrolijke en vooral mooie gebeurtenis! Op maar een paar minuutjes rijden vanaf de ferry bevindt je je al op een prachtig uitzichtpunt en kan je genieten van de gave rotspartijen rondom het stadje. Ook heeft Dover een prachtig kasteel, waarover later meer!

engelse zuidkust witte dover kliffen

De Engelse pub

Een road trip door Zuid-Engeland is niet compleet zonder het ervaren van een goed getapte pint in een van de Engelse pubs. In het stadje Brighton hebben we een aantal plekjes bezocht en voor een goede pub maaltijd in een authentieke omgeving ben je bij The Camelford Arms aan het goede adres. Twee straten verderop vind je The Black Dove, waar je na het bestellen van een biertje een heuze bierproeverij voorgeschoteld krijgt, zodat je zeker weet dat je het lekkerste biertje hebt. Fun fact: een aantal keer per maand wordt er in de kelder van de pub een comedy night georganiseerd, dus check van tevoren even de website, om getuige te kunnen zijn van de heerlijk droge Engelse humor!

Engeland zuidkust pub comedy

Jurassic Coast

Een 150 kilometer lange kustlijn, bestaande uit witte rotswanden die zijn gevormd tijdens verschillende prehistorische periodes. De rotsachtige kustlijn staat op de UNESCO werelderfgoedlijst vanwege de geologische waarde en unieke landvorm. Wanneer je langs de kust reist, zijn de Durdle Door en Lulworth Cove de moeite waard om voor om te rijden: een unieke natuurlijke boog die opdoemt uit de zee en een prachtige baai die je doet geloven dat je in een mediterraanse omgeving bent.

Engelse zuidkust Jurassic Coast

engelse zuidkust dieren

Ridders en kastelen

Als er aan een ding geen gebrek is, dan zijn het de kastelen wel: de een nog groter dan de ander en de gigantische kasteelmuren laten je volledig in de waan dat je terug bent gegaan in de tijd. Wat de kastelen in Zuid-Engeland zo bijzonder maakt, is dat ze grotendeels nog in hele goede staat zijn, wat een goed beeld geeft van hoe het er vroeger uit zag. Bij aankomst in Engeland kan je niet om het kasteel van Dover heen en op nog geen kilometer van de kust vind je dit gigantische bouwwerk in al zijn trots. Andere aanraders zijn het ruige Bodiam Castle welke een echt fort is met zijn brede grachten, of het meer idyllische Scotney Castle, omgeven door een prachtige bloemrijke kasteeltuin. Kastelen in alle soorten en maten en voor ieder wat wils!

engelse zuidkust kastelen

paarden engelse zuidkust

Na 2 uurtjes kun jij ook genieten van de Indian Summer

Via DFDS vaar je binnen twee uurtjes vanaf Duinkerke naar Engeland en het is vooral handig dat je eigen vervoer kunt meenemen: camper, personenauto of de vrachtauto van je buurman.. Momenteel staat Zuid-Engeland in de schijnwerpers vanwege de Indian Summer campaign, waarbij duidelijk mag worden dat Engeland ook in de nazomer een bestemming is die niet vergeten mag worden! Wil jij ook met eigen vervoer op de ferry naar Zuid-Engeland? Check dan de mogelijkheden via dfds.nl, of doe hier een test om te zien of Zuid-Engeland een bestemming is die bij je past en maak kans op een geheel verzorgde overtocht inclusief eigen vervoer!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Engeland