Isle of Skye tour Quirang bezienswaardigheden

Met deze tour zie je in korte tijd veel bezienswaardigheden op Isle of Skye

Ga je maar een weekend naar Schotland en wil je toch veel van de bezienswaardigheden op Isle of Skye zien? Het lijkt onmogelijk, maar het kan wel! In een halve dag kan je namelijk met Rabbie’s Tours enorm veel zien van dit bijzondere eiland. Lees gauw verder en ontdek welke bezienswaardigheden je tijdens zo’n tour te zien krijgt.

Waarom zijn de bezienswaardigheden op Isle of Skye zo tof?

De meeste reizigers bezoeken het noordelijke eiland Isle of Skye vooral vanwege de indrukwekkende natuur. Naast de vele bergen waar je vaak ‘het alleen op de wereld gevoel’ krijgt, met als een van de hoogtepunten Quiraing, zijn er ook veel dieren te spotten op het eiland. Denk aan otters of zeehonden, maar ook aan van die imposante en schattige Schotse Hooglanders. Dat het eiland ook een veel gebruikte filmlocatie is, heeft ook bijgedragen aan de stroom reizigers die hier naartoe gaan. Zo werd de GVR (De Grote Vriendelijke Reus) er bijvoorbeeld opgenomen.

Gids tijdens isle of skye tour

In weinig tijd toch veel van Isle of Skye zien? Ga mee met een tour!

Toen ik naar Schotland ging, was ik niet in het bezit van een auto, maar door een tour van Rabbie’s Tours heb ik toch het eiland Isle of Skye kunnen bezoeken. Voor 55 euro heb je vervoer, een tourguide die je vanalles uitlegt en kan je tegelijkertijd ook het Eilean Donankasteel zien. Je wordt om acht uur ‘s ochtends opgehaald als je met deze tour mee gaat. In mijn geval was dit vanaf het busstation in Inverness. Best bijzonder en een typisch Schotland-momentje: Onze gids bleek een kilt aan te hebben toen ik aan kwam, zonder maillot en dat terwijl het buiten drie graden was!

Ontdek deze 5 bezienswaardigheden op Isle of Skye tijdens je Rabbie’s Tour

bezienswaardigheden isle of skye tour bergmeisjes in schotland

Isle of Skye bezienswaardigheden

1. Genieten van Loch Ness met op de achtergrond magische fluitmuziek

Het eiland bestaat uit vele mooie bergen, beekjes en kleine dorpjes. Alleen erdoorheen rijden is al adembenemend. De route langs het meer van Loch Ness is bijvoorbeeld zeker een aanrader. Onze gids zette vaak de bus naast de weg toen we hierlangs reden, zodat we even stil konden staan bij de mooie natuur, het waanzinnige uitzicht en natuurlijk om een opging te doen om het monster van Loch Ness te zien. Leuk detail van de tour: Bij sommige stops pakte onze gids een houten fluit en begon te spelen. Heel idyllisch en het perfecte achtergrond muziekje voor deze omgeving. Lees hier meer over Loch Ness

bezienswaardigheden isle of skye tour berglandschap isle of skye tour rabbies tour isle of skye tour stop onderweg

2. Bijzondere bezienswaardigheid: Eilean Donan Kasteel

Onze eerste echte stop was bij het Eilean Donan Kasteel. We hadden geluk dat de hekken open stonden, want in de winter is het kasteel normaal gesproken gesloten. Zo konden we nog om het kasteel heen lopen en het van alle kanten bekijken. Van oorsprong is het kasteel van de 13de eeuw. Aan het begin van de 18de eeuw werd het kasteel echter opgeblazen en twee eeuwen later werd het kasteel gerestaureerd en opnieuw opengesteld voor het publiek. Gelukkig maar, want het kasteel ligt op een hele mooie plek, vergeet dus je camera niet!

bezienswaardigheden isle of skye Eilean Donankasteel

bezienswaardigheden isle of skye kasteel

3. Hier vind je het mooiste uitzicht in Portree

De tweede stop was in Portree, de grootste plaats op het eiland. De stad ligt aan de oostzijde en het wordt omringd door kliffen. In de binnenstad vind je gekleurde huisjes en in het water vele vissersbootjes. Als je de trap achter de gekleurde huisjes neemt, kom je uit bij een torentje die je vervolgens kan beklimmen. Iets wat je zeker moet doen, want vanaf daar heb je een super mooi uitzicht!

isle of skye tour langs portree bezienswaardigheden isle of skye portree bezienswaardigheden op isle of skye portree stadje

4. Isle of Skye op haar best: Kilt Rock & Mealt Falls Viewpoint

Vanaf Portree was het een stukje rijden naar Kilt Rock and Mealt Fall Viewpoint. Op dit uitzichtpunt kan je pas echt goed de metershoge kliffen van Isle of Skye zien en een gigantisch lange waterval. Wij vonden dit uiteindelijk misschien wel een van de beste plekjes om mooie foto’s te maken op Isle of Skye! Daarbij vind je hier ook schapen tussen het gras en Schotse hooglanders, dus als je geluk hebt kun je daarvan ook nog een plaatje schieten.

bezienswaardigheden Isle of Skye Waterval Isle of Skye tour schotse hooglander

5. Een van de hoogtepunten tijdens de Isle of Skye tour: De groene bergen van Quiraing

De laatste stop van onze tour over Isle of Skye was Quiraing. Dit staat bekend als een aardverschuiving op de oostelijke zijde van de meest noordelijke top van de Trotternish Ridge op het eiland. Volg je hem nog? Ik noemde het ‘de groene bergen’. Het is een heel apart landschap, bijna magisch, helemaal als er een laagje wolken hangt. En op dit punt stond in ons geval ook een klein autootje klaar wat was omgetoverd in een theekraam. Dat was een aangename verrassing, want er was veel wind en regen die dag, dus met zo’n kopje thee kun je ineens toch een beetje opwarmen!

Isle of skye tour Quirang bezienswaardigheden Isle of Skye tour Quirang bezienswaardigheden theebusje bij quirang isle of skye tour Quirang tijdens isle of skye tour

Wil je ook een Isle of Skye tour doen en bovenstaande bezienswaardigheden zien?

Om 16:00 uur was ik weer terug in Inverness. Het was een productief dagje, maar ik had wel Isle of Skye kunnen zien. Als je net als ik weinig tijd hebt, is dit zeker een aanrader! Wil je ook een dagtocht door Isle of Skye maken? Voor 50,- euro per persoon kun je met tour van Rabbie’s Tours mee.

→ Bekijk hier al onze Schotland artikelen