Atlantis ibiza map

Dit zijn de 5 mooiste Spaanse eilanden!

Wat vind jij de mooiste Spaanse eilanden? Wij hebben hieronder onze favorieten op een rij gezet. Wist je dat Spanje eigenlijk twee eilandengroepen kent, dit zijn de Canarische Eilanden en de Balearen. Bij de Canarische Eilanden horen bekende vakantiebestemmingen zoals Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma en Tenerife. Deze eilanden vind je ten westen van Marokko. Bij de Balearen horen de bekende vakantiebestemmingen Ibiza, het zusje Formentera, Majorca en Minorca. Als je op zoek bent naar een relaxte vakantiebestemming kan het lastig zijn om een keuze te maken tussen al die verschillende eilandjes, vandaar dat we de mooiste Spaanse eilanden hieronder voor jou op een rij hebben gezet!

5 x de mooiste Spaanse eilanden

Atlantis ibiza map

1. Ibiza

Ibiza vinden wij om verschillende redenen een van de mooiste Spaanse eilanden. Je vindt hier idylische strandjes, maar ook goed verborgen stranden zoals het geheime strand Atlantis. Je hebt fantastische viewpoints zoals die bij Es Vedra, er zijn genoeg hotspots waar je heerlijk kunt eten en uitgaan kun je in Ibiza natuurlijk ook als de beste. Je kan hier slapen in super mooie villa’s en het is een fantastisch eiland om het ultieme hippie gevoel te ervaren. Yep… we hoeven geloof ik niet nog meer te zeggen, het is wel duidelijk dat wij fan zijn van dit eiland!

2. Tenerife

Tenerife is onder andere zo mooi omdat je hier de gigantische vulkaan Pico del Teide vindt. Wanneer je aan komt bij Tenerife is de kans heel groot dat je dit natuurfenomeen al ziet liggen. Daarnaast vind je ook hier chille stranden en het is een ideaal eiland om te fietsen of wandelen in de natuur. Fijne vakantiehuizen op Tenerife zijn er ook genoeg en net als in de rest van Spanje kun je er heerlijk uit eten. Lees hier meer over wat te doen op Tenerife

3. Formentera

Formentera wordt ook wel het kleine zusje van Ibiza genoemd. Dit is een van de kleinste eilanden van de Balearen. Hier vind je een overweldigend mooie blauwe zee en mede daarom bombarderen wij dit eiland tot een van de mooiste Spaanse eilanden. Hier kom je voor je rust, om te genieten van de zee en om te relaxen. Maak boottochtjes om het eiland en ga uit eten bij een van de goede restaurantjes. Lees hier meer over Formentera of bekijk deze foto’s en ontdek adembenemend mooi Formentera

4. Mallorca

Mallorca is zo’n eiland waar je de natuur in kunt duiken, lekker kunt chillen maar waar je ook goed uit eten kunt net zoals op Ibiza. Hier vind je een combi van relaxt en luxe. Kies zelf waar je behoefte aan hebt, huur een mooi vakantiehuis op Mallorca en zo kun je op dit toffe eiland de perfecte vakantie vieren. Wat trouwens ook tof is, een cruise maken van 5 dagen langs Toscane, Cannes én Mallorca! Lees hier meer.

5. La Palma

Wat La Palma zo bijzonder mooi maakt, is dat de stranden hier git zwart zijn. Dit komt doordat dit eiland zo vulkanisch actief is. Je kan hierdoor ook fantastisch wandelen, bijvoorbeeld in nationale parken zoals La Caldera de Taburiente. Relaxen kun je hier natuurlijk ook als de beste, op het strand of juist in een authentiek dorpje.